שר האוצר הבריטי: "על מדינות ה-G20 ליצור כלים להתמודד עם בועות במטרה להימנע מקטסטרופה"
העומד בראש משרד האוצר של הממלכה המאוחדת בבריטניה, אליסטר דארלינג, מביע את חששו וטוען כי על מדינות ה-G20 לפתח כלים על מנת להילחם בבועות הנכסים שמתפתחות לטענתו מתחת לאפנו במקביל להליך ההתאוששות הכלכלית.
"עלינו להבטיח שלא נגיע למצב שבו הלחץ ילך ויגבר, יהפוך גדול יותר ויותר ובסיום התהליך אנו עלולים להיות עדים לקטסטרופה", כך אמר שר האוצר הבריטי בראיון שהעניק לסוכנות הידיעות בלומברג.
הערותיו של אליסטר עשויות לעזור לו לגבש אג'נדה בפתח כנס שרי האוצר של 20 המדינות המתועשות המתארחים היום (ו') במגרשו הביתי של המופקד על האוצר של הממלכה.
בין היתר צפויים החברים בארגון ה-G20 לדון על תוכניות החילוץ, האם יש צורך להתחיל ולגבש אסטרטגיית יציאה מתואמת ולדון על שיעור הריבית בשווקים המפותחים, סביבת נמוכה שעלולה להוביל לבועה במחירי הנכסים בעולם.
מפני בעיה זו מתריע רוביני בשבועות האחרונים. "רוב המשקיעים נשארים עם אותה אסטרטגיה של לקיחת הלוואות בדולרים והשקעה בנכסים ברחבי העולם, וכאשר תתהפך מגמת הירידה של הדולר, עשויה להיות נפילה בנכסים העולמיים", כך אומר נוריאל רוביני, יו"ר RGE מוניטור, בריאיון טלוויזיוני לרשת CNBC לפני כשבועיים וכך גם כתב בטור דעה ב-FT. "קיים קיר של נזילות בשווקים, יש רדיפה אחר נכסים".
"גם אנחנו חוששים מפני אותו הדבר", כך אמר אתמול אלכסיי קודרין, שר האוצר הרוסי בפני כלי התקשורת בלונדון. "עלינו לנהוג בזהירות עם הנזילות בשווקים", הוסיף.
היום ומחר ייוועדו שרי האוצר של מדינות ה-G20 וינסו לגבש תוכנית עבודה מתואמת וקווים מנחים ברורים. סלע המחלוקת מסתמן סביב הסוגיה האם ניתן לזהות בועות ולטפל בהם על ידי הוצאת האוויר בלי פגיעה בכלכלות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה