הסינים מסיטים את האש: "אין עלינו לחץ בינלאומי גדול כל כך לייסוף היואן"
נגיד הבנק המרכזי הסיני, זו שיאושואן, (Zhou Xiaochuan), מנסה להדוף את דרישות נציגי אירופה ויפן בכנס ראשי מדינות ה-G20 בדבר מתן חופש מלא במסחר במטבע הסיני, היואן.
"הלחץ מהקהילה הבינלאומית במטרה לאפשר ליואן להתחזק הוא לא כל כך גדול", כך טוען הנגיד הסיני שמנסה להסיט ממנו את האש, בראיון שהעניק לבלומברג מהכנס הדו יומי שנערך בסקוטלנד.
בשנים האחרונות סין מתערבת מפעם לפעם במסחר בזירת המט"ח המקומית על מנת לשמור על מטבע חלש וזאת במטרה לתמוך ביצואנים הסינים התורמים לצמיחה המואצת במדינה. לא מעט כלכלנים בעולם מכנים מדיניות זאת כ"גניבת משרות" ממדינות אחרות בעולם. שר האוצר היפני טוען כי המסחר במטבע הסיני צריך להיות "גמיש" יותר לדעתו וז'אן קלוד טרישה, נשיא הבנק המרכזי של אירופה, קורא "לייסוף הדרגתי במחירו של היואן".
מרביתם המכריע של מנהיגי מדינות האיחוד האירופאי ושאר חברי מדינות ה-G20 מעוניינים לראות את היואן מתחזק, כך טוען גיאופרי יו, אסטרטג מט"ח מ-UBS לונדון. "עם את, אנו בבנק מאמינים שהיואן ישמור על יציבות", אמר בראיון שהעניק לסוכנות בלומברג.
חרף דבריו של נגיד הבנק המרכזי של סין, קולם של מקהלת המבקרים הולכת וגוברת ככל שהמשבר הולך ומתארך. גם יו"ר קרן המטבע הבינלאומית, דומיניק קאהן שטראוס, אמר לפני שלושה ימים כי הוא מצפה שסין תחל להתייחס לסוגיית המטבע שלה.
אולי בפגישתם האחרונה לשנת 2009 לא יצליחו מנהיגי 20 המדינות המתועשות לחלץ מסין הצהרות בנושא, אך האנליסטים מעריכים כי הלחץ על קובעי המדיניות בסין ילך ויגבר בשנה הקרובה. "בתוך מספר חודשים, אם נחזה בהתחזקות היצואנים בסין, אנחנו נתחיל לראות גם את הלחצים גוברים", מעריך פטר פרנק, אסטרטג מט"ח מסוסייטי ג'נרל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה