הריבית תישאר ללא שינוי? יציבות בציפיות האינפלציה ובאמצעי התשלום באוקטובר
לאחר פרסום מדד חודש אוקטובר אתמול (א'), שעמד בציפיות עם עליה של 0.2%, מפרסם היום את ציפיות האינפלציה המגולמות בשוק ההון ושל כלכלני המאקרו לשנה ולשנתיים הקרובות ואת כמות אמצעי התשלום במשק.
מהנתונים עולה כי חלה בחודשים האחרונים התייצבות בציפיות בשוק ההון והן עומדות על 2.2%-2.3% לשנה הקרובה, על 2.9%-3% לשנה השניה ועל 2.7% לשנה שלישית ואילך. ממוצע התחזיות של הכלכלנים עומד על 2.5% ב-30 הימים האחרונים.
בנוגע לאמצעי התשלום מציינים בבנק ישראל כי בחודש אוקטובר נרשמה ירידה קלה של 0.7% לרמה של 109.2 מיליארד שקל. זאת, בהמשך לירידה של 0.5% בחודש ספטמבר.
אתמול, כאמור, התפרסמו נתוני לחודש אוקטובר, שרשם עלייה של 0.2%. המדד יצא בהתאם להערכות הכלכלנים שצפו עלייה של 0.2%-0.3% במדד. מתחילת השנה עלה המדד בשיעור של 3.6%. ב-12 החודשים האחרונים רשם המדד עלייה של 2.9%.
כעת מעריכים מרבית כלכלני המאקרו שנגיד בנק ישראל, הפרופ' סטנלי פישר, לא ישנה את שיעור הריבית גם בסוף החודש הזה למרות שינוי הכיוון שחל במשק בחודשים האחרונים. זאת בעיקר על רקע חששות כי העלאת כעת תוביל ליסוף בשער השקל, לפגיעה ביצוא, סגירת חברות ועליה בשיעור האבטלה.
היום דיווחה הלמ"ס כי כלכלת ישראל ממשיכה להשתפר: התוצר המקומי הגלמי (התמ"ג) עלה ברבעון השלישי של 2009 (במחירים קבועים ולאחר ניכוי השפעת העונתיות) ב-2.2% בחישוב שנתי, לאחר עלייה של 1% ברבעון השני וירידה של 3.2% ברבעון הראשון של השנה.
העליה בתוצר ברבעון השלישי משקפת עליות ניכרות ביצוא סחורות ושירותים ובהשקעות בנכסים קבועים. כמו כן, עלתה ההוצאה לצריכה פרטית למעט מוצרים בני קיימה וההוצאה לצריכה ציבורית, זאת על פי אומדנים מוקדמים לחשבונות הלאומיים לרבעון השלישי.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה