אופטימיות באופנהיימר: "גם בשנה הקרובה המקום הטוב ביותר להיות בו יהיה שוק המניות"

בשיחה עם bizportal אומר בראיין בלסקי: "השוק האמריקני יתן תשואה עודפת על שווקים אחרים. יש היום בועה לטווח הקצר במחירי הסחורות"
 | 
telegram

אסטרטג ההשקעות הראשי של בית ההשקעות אופנהיימר, בראיין בלסקי, אופטימי. בלסקי הגיע לישראל לכנס האנליסטים השנתי שערך היום (ב') אופנהיימר בתל-אביב ודיבר על ביצועי הכלכלה האמריקנית, שוק המניות, הדולר וגם על מחירי הסחורות.

מדד S&P 500 חוצה היום את רף ה-1,100 נקודות ומחיר היעד של בלסקי ל-12 החודשים הקרובים הוא 1140 נקודות עם צפי לרווח של 60.50 דולר ליחידת מדד "אבל זה כנראה הולך להשתנות בשבועות הקרובים". בסך הכל מאמינים באופנהיימר ששוק המניות האמריקני זה המקום הנכון להיות בו בשנה הקרובה וגם בשלוש השנים הקרובות, והוא יספק עודפת בהשוואה לשווקים המפותחים, וגם המתפתחים מסביב לעולם.

הסקטורים המועדפים: טכנולוגיה, תעשיה ובריאות. כדאי להמנע ממגזרי התשתיות ומוצרי הבסיס, שיספקו .

גם משיעור האבטלה הגבוה בארה"ב בלסקי לא מוטרד במיוחד. "אפשר גם להסתכל על חצי הכוס המלאה, כלומר 90% מהאמריקאים כן עובדים, כך שהצרכן האמריקאי מתאושש באופן הדרגתי ויציב. הוא ימשיך לקנות". למרות זאת, באופנהיימר בסך הכל מוטרדים מכך ששיעור האבטלה צפוי לעלות גם בשנה הקרובה וכנראה גם בשנתיים הקרובות.

לגבי שער הדולר מעריך בלסקי כי הוא ינוע במקביל לביצועי הכלכלה האמריקנית. "לא מדובר פה בדולר חלש בגלל שהסחורות עולות, אלא בגלל שהריבית נמוכה והכלכלה מקרטעת. ברגע שהכלכלה תתאושש גם הדולר יתחזק. בשנות התשעים שוק מניות זינק, הדולר המריא, וגם אגרות החוב עלו במקביל, כי בסיכומו של דבר חוסנו של הדולר משקף את נתוניה הבסיסיים של הכלכלה האמריקאית".

על מצב קורפורייט אמריקה אומר בלסקי כי "החברות האמריקניות מוצפות במזומנים ולכן אין להם בעיה היום לצלוח את המשבר בקלות יחסית. יש בעיה נקודתית בסקטור הבנקים הקטנים אבל בסך הכל המצב טוב יחסית. גם מחירי הנדל"ן למגורים עברו את התחתית".

"ברגע ששיעור הריבית יעלה, ייתכן שהדולר יתחזק בחדות ושוק המניות יתקן למטה אבל בטווח הבינוני והארוך מדובר בסימן לשיפור במצבה של הכלכלה, שבזכותו הוחלט להעלות את שיעור הריבית. לכן, אסור למשקיע למכור מניות רק מכיוון שהריבית עלתה".

בשיחה עם bizportal אומר בלסקי כי "נתוני הצמיחה שפורסמו לאחרונה הם אמיתיים ברובם ולא נבעו רק בגלל תוכניות התמרוץ השונות, כפי שטוענים כמה כלכלנים בכירים. ראינו ברבעון השלישי הרבה מאוד נתונים חיוביים שמחוץ לתוכניות הממשלה. בעקבות תוכנית ה"מזומן תמורת גרוטאות" ראינו עליה חדה במכירות של כלי רכב שנבעה מעבר לתוכנית הממשלה, בערך פי 3 מהתקציב הממשלתי לתכנית".

"מצבו של הצרכן האמריקני לא כל כך גרוע וגם היצוא מתחזק, כך שאנחנו מעריכים שהצמיחה תימשך ברבעונים ובשנים הקרובות. המשק האמריקני צפוי לצמוח ב-2% עד 5% לשנה בשנים הקרובות וזה לא כל כך רע. ההתאוששות, עם זאת, תיקח הרבה זמן ותהיה איטית וזה בסדר".

-איזה שווקים בעולם יבלטו בשנה הקרובה?

"אנחנו מאמינים ששוק המניות האמריקני ירשום ביצועי יתר למול הרוב המוחלט של השווקים בעולם, כולל השווקים המתפתחים. יש בעיה בשוק הנדל"ן המסחרי אבל צריך לזכור שמי שפועל שם הם חברות, והחברות האמריקניות מלאות במזומנים כעת. לכן, הם יעברו את המשבר הזה בקלות יחסית".

לגבי הראלי במחירי הסחורות אומר בלסקי כי "מחירי הסחורות מונעים כיום על ידי כוחות ספקולטיביים. יש כאן תנאי בועה בטווח הקצר. אין סיבה שהנפט יעלה בעת שהביקושים בשוק האמריקני ממשיכים להתכווץ. כנראה שהגז הטבעי זו הסחורה האטרקטיבית ביותר מכיוון שהוא מסמן תחתית ומשנה מגמה בשבועות האחרונים. הנפט, מנגד, יכול בהחלט לרדת ב-15-20 דולר לחבית בחודשים הקרובים".

"מחיר הנחושת אולי משקף כוחות אמיתיים של היצע וביקוש אולם מחירי האלומיניום והזהב מנופחים. בהסתכלות ל-10-20 שנה התחזית חיובית והמחיר יעלה, אבל בהסתכלות ל-6-12 החודשים הקרובים מדובר בבועה מכיוון שהמחירים עלו מהר מדי וחזק מדי".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות