מגדל שוקי הון: החורף הקרוב צפוי להיות מוזהב, נפח המסחר הגדל מעיד על עוצמת השוק
כלכלני מגדל שוקי הון פרסמו היום סקירה על שוקי ההון, הסחורות והאג"ח בארץ ובעולם. גידי הלפרין, סמנכ"ל ומנהל דסק פלטינום בחברה, אומר כי אינדיקאטור מובהק לעוצמה שמגלה השוק לאחרונה הוא הנפח המצטבר שעלה בעשרת הימים האחרונים ביותר מ-20%.
מדובר באינדיקטור שמסמן את היקף כניסת כספים חדשים לשוק, מעין תזרים המזומנים של הבורסה, מספר חיובי מצביע על מגמת איסוף סחורה מצד הקונים, אשר מצטרפים לשוק ורוכשים מניות תוך עליות שערים. "הגיוני להניח שאיסוף (רכישה) סחורה זה קודם לעליות שערים. דבר זה תומך בהמשך המגמה החיובית לעבר רמת 1,100 הנקודות".
לגבי מצבו של המשק האמריקאי מציינים במגדל כי הוא מצמצם את קצב איבוד המשרות כבר ארבעה חודשים ברציפות. ההערכות הנוכחיות מדברות על יצירת משרות חדשות במחצית שנת 2010. שיעור האבטלה אמנם גבוה, 10.2%, ועשוי לעלות בחודשים הקרובים לעבר 10.5%, "אבל אנו כנראה לקראת סיום גל העלייה באבטלה. יש לזכור ששיעור האבטלה הוא נתון סטטיסטי בפיגור. מספר המובטלים הוא אמנם גבוה, אבל מה שחשוב הוא מגמת השיפור. כל עוד היא נמשכת השוק יהיה חיובי".
צפוי חורף מוזהב
לגבי העליה המטאורית של הזהב מציינים במגדל כי הזהב נהנה מעניין תקשורתי רב ומסנטימנט חיובי. על כן, "מחירו יטפס בזמן הקרוב. בשנים האחרונות אירעה תופעה של עליית מחיר אונקיית זהב בין חודשי הסתיו עד חודשי האביב- אפקט החורף החם של הזהב".
הזהב רושם עלייה רצופה כבר תשע שנים ובעשור האחרון הניבה ההשקעה בו של כמעט 400%. "אין לזה תקדים בהשקעות פיננסיות מקובלות. עם זאת, חשוב להזהיר כי יש להתייחס אל השקעה בזהב בזהירות רבה - מדובר במכשיר שמשמש להגנה מפני קטסטרופות, מעין אופציית רכש על אסונות (שלא נדע), אך במקביל משמש גם להגנה מפני התפרצות אינפלציונית גלובלית ומפני חולשת דולר".
במגדל ממליצים להשקיע בזהב חלק מזערי מתיק ההשקעות על מנת להגן מפני התפרצות אינפלציונית בעתיד. "אנו משוכנעים שכאשר יתחדשו הביקושים הריאליים למוצרים ושירותים, יתחיל לנוע גל הכספים העצום ששוכב במרתפי הבנקים לעבר שווקי המוצרים והאינפלציה תתגבר. מה גם שהצפי לגידול דרמטי בגירעון התקציבי בשנים הבאות, צפוי להביא להיחלשות נוספת בשער הדולר ולזינוק במחיר הזהב".
האפיק הצמוד צפוי לקחת את הבכורה
לגבי שוק האג"ח מציינים במגדל כי בשלוש השנים שחלפו הניבה ההשקעה באג"ח צמוד ממשלתי 32%, קונצרני נשא 24% ואג"ח שקלי מסוג ( 5 שנים) הניב 25%. תשואות נאות בלי ספק, אבל התנאים בשוק היום השתנו. "הריבית כבר לא צפויה לרדת וצפויה אף לעלות במהלך השנים 2010-2011 לעבר 3.5% בעקבות התחזקות הציפיות האינפלציוניות. אז קצב שנתי של 8% עד 10% לשנה בשחרים, כפי שהיה בעשור האחרון, כבר לא נראה".
לאחר שנה כמו 2009, בה צפוי השחר להניב כ-3% נומינלית, יכול המשקיע הסביר להסתפק גם ב-6% לשנה - "הלוואי. תימרון נכון של המשקיע בתוך כל אפיק, באמצעות תנועה על גבי העקום (קיצור והארכת טווח ההשקעה לפי המצב בשוק) עשוי להניב עוד כמה אחוזים וזה משמעותי מאד".
המסקנה: "המשקיעים צריכים להסיט חלק מהשקעותיהם השקליות לעבר האפיק הצמוד למדד. משקיעים שנצמדו לתמהיל (MIX) ההשקעות של תיק הנכסים הפיננסי של הציבור לא הדביקו את התשואה של השוק".
מסוף שנת 2008 ועד חודש יולי 2009 נמשכה חולשה מובהקת באפיקים השקליים ביחס לצמודים. לאחר מכן הגיע תיקון באפיק השקלי, אך בשלושת החודשים האחרונים נמצא המאזן שקלי-צמוד במצב של שיווי משקל. מה שמצביע על שוויון כוחות בין תומכי האפיק השקלי ובין תומכי האפיק הצמוד. "ההכרעה צפויה בקרוב כשתתבהר התמונה האינפלציונית, אך נראה שהאפיק הצמוד ובעיקר הקונצרני הוא שיקח את הבכורה גם בשנה הקרובה. רק שם עוד ניתן לקבל תשואה שנתית נומינלית נאותה. מי שיש לו אופק השקעה רחוק יותר ומסתכל על תקופת היציאה מהמיתון העולמי מסוגל לראות המשך עליות באפיק הצמוד הקונצרני, בעיקר בדירוגים הבינוניים, ביחס לאפיקים בטוחים יותר".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה