קטנות אבל שוות (חלק ב'): אנליסטים ממליצים על מניות יתר

הפעם, שי יצחקי, סמנכ"ל מחקר בבית ההשקעות מיטב, וארז שפירא ראש תחום מניות טכנולוגיה ומניות יתר בתמיר פישמן מפנים את הזרקור למניות היתר
 | 
telegram

שוק המניות ביצע מהלך מרשים של עליות השנה וככל שהראלי מתארך גוברים החששות ועולה מפלס העצבנות בין הפעילים בשוק, מפני תיקון חד שיטלטל את המדדים המובילים. ברקע עומד כמובן, המשבר הגדול של שנת 2008 שמחק עבור חלק גדול מהמשקיעים את מרבית הרווחים שנצברו בשנים הקודמות.

עם זאת, הריבית האפסית שקיימת היום, והריבית השלילית שתישאר איתנו עוד זמן רב ככל הנראה, דוחפת עוד ועוד כספים לשוקי האג"ח והמניות. קיימת כמעט תמימות דעים בין האנליסטים כי ההזדמנויות הגדולות נמצאות, או אולי "מתחבאות", ברשימת היתר וברשימות של המניות הקטנות בבורסות בעולם. נכון, המניות שם גם יותר מסוכנות שכן מדובר בחברות קטנות וצעירות יותר בדרך כלל, אבל הסיכוי לרווח משמעותי גם גבוה יותר. בשבוע שעבר פרסמנו את החלק הראשון של המלצות האנליסטים בבתי ההשקעות ובבנקים לגבי מניות שגם היום אטרקטיביות, וכעת אנחנו מפרסמים את החלק השני. לכתבה הראשונה על המניות הקטנות

ההמלצות של שי יצחקי ממיטב

שי יצחקי, סמנכ"ל מחקר בבית ההשקעות מיטב, מפנה זרקור למניות ומניות שלאג.

לגבי דלתא מציין יצחקי כי לאחר מספר שנים קשות, שאופיינו בגלי פיטורים חוזרים ונשנים ובשינוי דרמטי במודל הפעילות של דלתא, הן מבחינת הוצאת קווי הייצור ממדינות יקרות יחסית (כגון ישראל) והן בהקטנה משמעותית של תמהיל הייצור מסך המכירות של החברה, נראה, כי הרוח החדשה שהביא דאבח לחברה מגיעה סוף סוף לשורת הרווח של החברה. זאת, למרות המיתון הקשה שחווינו בישראל וחווה העולם כולו בשנה וחצי האחרונות ומדיניות הקטנת המלאים של וולמארט שפגעה משמעותית בתוצאות החברה הישראלית בתשעת החודשים הראשונים של השנה.

יצחקי מציין כי גם בשנים הקשות ידעה החברה לייצר מזומנים מפעילותה השוטפת ובנוסף היקף החוב ירד באופן משמעותי בשנתיים האחרונות. "נראה, כי החברה ממוצבת היטב לקראת שיפור הדרגתי בכלכלה העולמית וצפויה ליהנות משיפור ניכר מאוד בתוצאותיה הכספיות במידה וזה אכן יתרחש".

יצרנית חומרי הגלם לתעשיית הבדים הלא ארוגים שלאג נהנתה משיפור ניכר בתוצאותיה הכספיות מתחילת השנה. זאת, בעיקר על רקע ירידת מחירי חומרי הגלם ושערי מט"ח נוחים יותר.

להערכת יצחקי, המגמה החיובית של פעילות החברה צפויה להימשך גם בעתיד הנראה לעין. כמו כן, שלאג נמצאת במהלך של הקמת קו ייצור בארה"ב שצפוי בהחלט לסייע לה להמשיך ולצמוח גם בשנים הקרובות ואין ספק, כי מהלך של התרחבות לארה"ב נראה טוב יותר כיום מאשר לפני מספר חודשים בשל מגמת ההתאוששות בכלכלה העולמית לאחר המשבר.

למרות העליות החדות במניה מתחילת השנה הנוכחית, שלאג מציעה עדיין פרופיל אטרקטיבי של איתנות פיננסית, קונסיסטנטיות יחסית בתוצאות הכספיות על פני שנים, יפה ומכפיל רווח נמוך- סביב 7.

ההמלצות של ארז שפירא, ראש תחום מניות טכנולוגיה ומניות יתר בתמיר פישמן

ארז שפירא, ראש תחום מניות טכנולוגיה ומניות יתר בתמיד פישמן, ממליץ על מניות אמנת ומניות בבילון.

חברת אמנת עוסקת במתן שירותים של יעוץ, ניהול פרוייקטים, לוגיסטיקה וטכנולוגית מידע. על לקוחות החברה נמנים גופים במגזר הציבורי ובסקטור הפרטי. מעל 80% מהכנסות החברה מגיעות מהשוק המקומי והשאר בעיקר מאירופה.

שפירא מציין כי החברה הצליחה הודות לניהול זהיר, פיזור גאוגרפי וענפי של פעילותה וצבר ההזמנות גדול לשמור על יציבות בהכנסותיה וברווח התפעולי ב 2008 ובמחצית הראשונה של 2009 וזאת על אף הזעזועים שעברו על כלכלת העולם. הכנסות החברה במחצית הראשונה של 2009 עמדו על כ-173 מיליון שקל, קצב דומה לזה שהושג בשנים 2008-2007 . הרווח התפעולי ללא רכיבים חד פעמיים עמד במחצית הראשונה של 2009 על כ-10.6 מיליון שקל, בדומה לתקופה המקבילה אשתקד והרווח הנקי בנטרול רכיבים חד פעמיים והכנסות מימון המיוחס לבעלי המניות עמד על 4.2 מיליון שקל.

לחברה צבר הזמנות מרשים של כ-430 מיליון שקל נכון לסוף יוני, כאשר לפחות 250 מיליון שקל ממנו לביצוע תוך שנה. בקופת החברה מזומנים ונכסים פיננסיים נטו של כ-55 מיליון שקל והיא מחלקת דיבידנדים נדיבים בשנים האחרונות. "אנו מעריכים שעם השיפור במצב בכלכלי בארץ ובעולם החברה תחזור להציג צמיחה בפעילותה".

עם של 95 מיליון שקל, קופת מזומנים של 55 מיליון שקל, רווח של מעל 4 מיליון שקל בחצי שנה, ניהול זהיר ואחראי, תשואת גבוהה וצבר הזמנות גדול, בתמיר פישמןמוצאים את המניה אטרקטיבית להשקעה.

חברת בבילון המוכרת בעולם בזכות תוכנת התרגום שלה החלה, עם העברת השליטה בחברה לידי נועם לניר בשלהי 2007, לייצר הכנסות משמעותיות משווק ופרסום באתריה תוך ניצול עשרות מיליוני הכניסות לאתרים מדי רבעון. בין היתר היא עושה זאת באמצעות שירות חיפוש משולב תרגום בשיתוף פעולה עם גוגל העולמית. במקביל להמשך צמיחה נאה במכירות התוכנה מדי שנה, צומחות ההכנסות משווק ופרסום באינטרנט בקצבים גבוהים והן מהוות כבר כ-35% מהכנסות החברה.

שפירא מציין כי ברבעון השלישי החלה החברה לשלב מודל עסקי המבוסס על מכירת מנוי חדשי למוצרי התכנה של החברה (ובראשם - תכנת התרגום 'בבילון') וזאת במקביל למודל של מכירת רשיון קבוע. מהלך זה פגע בתוצאות הרבעון השלישי של 2009 כיוון שהוא לווה בגידול בהוצאות מכירה ושווק וגרם לקיטון בהכנסות ממכירת תוכנה. מנגד, המעבר למודל החדש הביא לעליה בכמות הלקוחות ולעליה צפויה בערך הלקוח עבור החברה.
כמו כן החברה החלה לשתף פעולה עם מנועי חיפוש נוספים וזאת על מנת להקטין את תלותה בגוגל.

בתמיר פישמן צופים לחברה המשך צמיחה בשני תחומי הפעילות העיקריים שלה וכמו כן צופים לראות את פירות המעבר למודל 'המנוי החדשי' במהלך 2010. החברה תחל במדיניות חלוקת דיבידנד כבר בשנה הבאה וזאת לאור הרווחיות הגבוהה וקופת המזומנים השמנה (כ-50 מיליון שקל). מניית בבילון אטרקטיבית במחירה הנוכחי לאור קצבי הצמיחה הגבוהים של החברה (מעל 20% בשנה) ומכפיל הרווח הנמוך יחסית בו היא נסחרת (בנטרול קופת המזומנים המהווה כ-20% משווי השוק של החברה).

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות