אנליסטים מגיבים לדוחות כיל: הדוח היה טוב, חילוקי דעות לגבי התמחור
הבוקר פרסמה כיל את תוצאות הרבעון השלישי. החברה היכתה את תחזיות האנליסטים המסקרים אותה והציגה תוצאות טובות מהמתחרות שלה בסקטור הדשנים העולמי. לכתבה על דוחות כיל
לימור גרובר, מנהלת מחלקת מחקר סייל סייד בפסגות, מציינת כי "למרות שציפיותינו היו גבוהות ביחס לשוק, החברה עמדה בהן תוך שהיא מצליחה לנצל את השיפור המסוים שנרשם בשווקים ובענפים בהם היא פועלת. תוצאות תחום האשלג עמדו בתחזיותינו כאשר נרשמה עלייה משמעותית בכמויות המכירה לעומת המחצית הראשונה של השנה עקב מכירות מוגברות לסין ולהודו".
"הרווחיות המשיכה להישחק על מול הרבעון השני של 2009 בשל ירידה במחיר הממוצע. בתחום הפוספט עקפה החברה את תחזיותינו כשהיא מציגה שיפור משמעותי ברווחיות התפעולית בעקבות עלייה בכמויות הייצור והמכירה. בתחום המוצרים התעשייתיים התוצאות היו דומות להערכותינו המוקדמות כשגם כאן נרשם שיפור משמעותי אל מול המחצית הראשונה בעקבות עלייה במכירות מעכבי בערה וברום אלמנטרי במקביל לירידה בעלויות חומרי הגלם. בתחום מוצרי התכלית החשש מירידת מחירים עדיין קיים אך בינתיים ממשיכות תוצאות המגזר להפגין עוצמה".
גלעד אלפר: 45 שקל למניה
האנליסט גלעד אלפר מאקסלנס מציין כי ברזיל והודו סידרו לחברה רבעון מצוין במבחינת כמויות האשלג - 939 אלף טון, כמעט כמות נורמלית לכי"ל (ברבעון המקביל אשתקד נמכרו 1.2 מיליון טון). המחיר לעומת זאת ממשיך לרדת - 463 דולר לטון לעומת 599 דולר בשנה שעברה. המחיר צפוי להמשיך לרדת בעיקר אם הסינים ימשיכו לנהל מו"מ קשוח - כרגע רוב הציפיות הן שלא ייחתם הסכם ב-2009.
"האתגר העיקרי שעומד כיום בפני כי"ל הוא הקפאון הכמעט מוחלט בשוק החשוב ביותר שלה - אירופה - המהווה בערך שליש ממכירות האשלג של החברה בשנה נורמלית שכוללת את סין. החשש הוא שהיורו החזק, המשבר הכלכלי שעדיין אוחז את אירופה, ומזג האויר יידחו את התאוששות מכירות האשלג באיזור. בנוסף, השימוש הנרחב שהאיכר האירופאי עשה באשלג בשנים הקודמות עלול לאפשר המשך משיכת הדשן המאדמה. בסופו של דבר, אם אירופה לא תראה התאוששות משמעותית בחודשים הקרובים, העלייה בכמויות האשלג שראינו ברבעון השלישי עלולה להיעצר".
בתחום הפוספט, למרות חוזק בכמויות, הרווחיות היא נמוכה - 5.6% ברבעון, וקשה לראות כיצד תהיה התאוששות אמיתית בתחום לאור מקורות הפוספט החדשים שאמורים להצטרף לשוק בשנים הקרובות. בתחומים אחרים - המוצרים התעשייתיים מתאוששים עם תעשיית האלקטרוניקה העולמית ובמוצרי התכלית המחירים מחזיקים מעמד טוב מהצפוי.
המסקנה של אלפר: הרבעון היה טוב אך מחיר המניה וביצועי החברה לטווח ארוך, מושפעים בעיקר מגורמים חיצוניים כמו מחיר הנפט, מחירי הגרעינים, ספקולציות לגבי החוזה הסיני והמאבק הפוליטי סביב רגולציית האתנול בארה"ב. עד שהגורמים האלה לא יימצאו כיוון ברור, למטה או למעלה, "אנו ממשיכים עם המלצת ומחיר מטרה של 45 שקל".
אמיר אדר: תוצאות טובת, המניה יקרה
אמיר אדר, מנהל סייל סייד במגדל שוקי הון, אומר בתגובה לפרסום תוצאות כי"ל כי התוצאות טובות אך המניה עדיין יקרה. ממשיכים להחזיק בדיעה כי יש לנצל את רמות השערים הגבוהות של המניה ולדלל אחזקות ולשוב אליה ברמות תמחור סבירות.
"הסביבה העסקית של כיל משתפרת ואיתה גם תוצאותיה. הרבעון הנוכחי מחזק את הצפי שלנו להתאוששות חדה ולצמיחה של מעל לכ- 30% במכירות ומעל לכ- 50% ברווח הנקי בשנת 2010. אולם כפי שסבלה החברה בימי המשבר מתמחור חסר כך כיום הצפיות הגלומות במחיר המניה מביאות אותה להיסחר בתמחור יתר".
חוסר הבהירות בנוגע לחוזה עם הסינים והשפעתו על חוזי האשלג ברחבי העולם נמשך כשהסבירות לירידות מחירים אל מתחת לרמת ה-400 דולר לטון הולכת וגוברת וזאת בניגוד לתמחור המניה המשקף מחיר ממוצע של 480 דולר לטון (לאחר חתימה עם הסינים). "ביום חמישי האחרון הפחתנו המלצה למכירה עם מחיר יעד של 41 שקל. אנו ממשיכים להחזיק בדיעה כי יש לנצל את רמות השערים הגבוהות של המניה ולדלל אחזקות ולשוב אליה ברמות תמחור סבירות".
אבירן רביבו: תוצאות סבירות אך לא מצדיקות את מחיר המניה
אבירן רביבו מכלל פיננסים אומר כי כיל דיווחה על ירידה של 21% "בלבד" בכמויות האשלג בהשוואה לרבעון המקביל. למה בלבד ? משום שפוטאש הציגה ירידה של 45% בכמויות המכירה ואילו מוזאיק התהדרה בירידה של 58% בכמויות. גם המשקל הגבוה של הודו בתמהיל המכירות וגם מכירות יפות בברזיל עמדו מאחורי העניין. למעשה ניתן לקבוע כי החברה השיגה נתח שוק יפה בברזיל על חשבון מתחרותיה אולם קשה לראות את העניין נשמר לאורך זמן. מחיר המכירה הממוצע לאשלג עמד על 460 דולר לטון ברבעון בהשוואה למחיר מכירה של 708 דולר ברבעון המקביל. מלאי הסגירה של החברה עדיין גבוה ונושק ל-3 מ' טונות אשלג.
מגזר הפוספט מקרטע. "מגזר זה הציג מכירות של 194 מיליון דולר ברבעון הנוכחי, נפילה חדה של 61% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד ומתחת לציפיותינו המוקדמות. כמויות המכירה נשמרו בה"כ ועמדו על 387 אלף טונות ברבעון אך הצניחה במחירי הדשן הובילה לירידה חדה בהכנסות. המגזר מציג רווחיות תפעולית מכווצת של 2.1% וזאת למרות ניצולת ייצור גבוהה וללא מחיקות מלאים שאפיינו את הרבעונים הקודמים. אולם הרווחיות המתואמת הייתה גבוהה יותר ועמדה על 5.6% שכן תוצאות המגזר כוללות הפרשה חד-פעמית לפרישת עובדים בהיקף של כ-8 מיליון דולר".
במוצרים התעשייתיים העניינים מתייצבים, אך עדיין פושר. החברה מדווחת על מכירות של 380 מיליון דולר במגזר מוצרי התכלית ברבעון הנוכחי, ירידה של 5% בלבד בהשוואה לרבעון המקביל. הרווחיות המתואמת עמדה על 16.4% ברבעון. "מדובר בתוצאה יפה לאור שחיקת מחירי סלע הפוספט ברבעונים האחרונים ויש כאן עדות לשמירה על רמת מחירים יפה בשוק. המרווח התפעולי הלא מתואם עמד על 9.4% שכן החברה מדווחת על ירידת ערך בהיקף של 27.3 מיליון דולר ברבעון הנוכחי במגזר זה".
הכנסות מס סייעו לשורה התחתונה. החברה שילמה מס זערורי ברבעון ורישום הכנסות המס סייעו להצגת גבוה מהציפיות בסך של 256 מיליון דולר. חברה מדווחת על תזרים יפה של 242 מיליון דולר מפעילות שוטפת, בעיקר בשל המשך הקטנת מצבת הלקוחות. החברה תחלק של 175 מיליון דולר ברבעון הנוכחי, בהתאם למתווה הרגיל של החברה.
לסיכום, אומר רביבו, "מדובר בדוח סביר בהתאם לציפיות המוקדמות. במבט קדימה קיימים סימני שיפור בשוק אך להערכתנו עדיין רחוקים מלהצדיק את רמות המחיר הנוכחיות של המניה".
יואב בורגן: המלצת "קניה"
יואב בורגן מלידר שוקי הון מציין כי הרבעון השלישי של כיל סבל ממספר סעיפים חשבונאיים חד-פעמיים ובלתי-תזרימיים, אשר גרעו כ-70 מיליון דולר מהרווח התפעולי, וכ-22 מיליון דולר מהרווח הנקי של החברה. "עם כל הכבוד לתחומי הפעילות האחרים של כיל ולגיוון העסקי שלה (אשר מקנה לה פן דפנסיבי אשר לא קיים אצל יצרניות דשנים מובהקות דוגמת פוטאש, מוזאיק, אורלקלי ו-Yara), סגמנט האשלג היה ונותר המגזר החשוב ביותר ומנוע הצמיחה המשפיע ביותר על התוצאות הכספיות של החברה: אין ספק, כי הנתון אשר מרכז את מירב תשומת הלב בדוחות של כיל הינו המכירות הכמותיות של אשלג - 939 אלף טון (!), גבוה מהותית מעל הציפיות (אנו עוד היינו שמרניים והנחנו סדר גודל של 700 אלף טון), ולעומת 347 אלף טון ברבעון הקודם ו-299 אלף טון ברבעון הראשון של השנה".
"הקפיצה במכירות האשלג היא פועל יוצא של ההתעוררות הביקושים המסיבית בברזיל, ושל חידוש המשלוחים להודו עם החתימה על החוזה עם הלקוח ההודי המרכזי IPL ב-20 ליולי (הסכם לתקופה של תשע חודשים לפי מחיר של 460 דולר לטון) - הסבר למחיר המכירה הממוצע הנמוך יחסית ללקוחות חיצוניים של כיל - 462 דולר לטון".
סך מכירות האשלג עמדו על 477.6 מיליון דולר, קרי 35.5% מן המחזור הרבעוני, והרווח התפעולי ממגזר האשלג - 245.5 מיליון דולר (רווחיות תפעולית של 51.4% ) היווה כ-85% מן הרווח התפעולי המדווח, וכ-69% מן הרווח התפעולי המתואם. בורגן ממשיך להמליץ על כיל ב"קנייה".
מריל לינץ': מעלים תחזיות ל-2009 ו-2010
גם כלכלני מריל לינץ' חיוביים לגבי המניה. "התוצאות היכו את תחזיותינו מלמעלה עד למטה. הבשילו התנאים לחברה לבצע ריבאונד, בפעם הראשונה מאז הרבעון הרביעי של 2008, אנחנו מעלים את תחזיות הרווח למניה ל-2009 וגם את מחיר היעד ל-57 שקל".
במריל לינץ' מעריכים כעת שכיל תציג השנה הכנסות של כ-4.52 מיליארד דולר וב-2010 כ-6.23 מיליארד דולר. הרווח הנקי יעמוד השנה על כ-758 מיליון דולר ויזנק לכ-1.55 מיליארד דולר בשנה הבאה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה