עוד דרך להיכנס לארה"ב: הממשל האריך תוכנית המעניקה 'גרין קארד' למשקיעים בנדל"ן

לאחרונה האריך הממשל תוכנית פיילוט המעניקה גרין קארד למשקיעים בפרוייקט נדל"ן בארה"ב, בעוד נסיון לתמוך בשוק העבודה והנדל"ן
 | 
telegram

מחירי הנדל"ן הצונחים בארה"ב יצרו עניין רב בשוק, כשמשקיעים רבים ברחבי העולם מחפשים מציאות להשקעה. לאחרונה האריך הממשל האמריקני תוכנית שעשוייה להוות תמריץ נוסף להשקעות, המעניקה תושבות קבע, או 'גרין קארד', למשקיעים זרים.

בחודש ספטמבר האריך ממשל אובמה ב-3 שנים את תוקפה של תוכנית לקבלת 'גרין קארד' באמצעות השקעה בתחום הנדל"ן. הדולר הנחלש רק צפוי להעלות את מספר הבקשות, כשרף ההשקעה של לפחות 500 אלף עד מיליון דולר נהיה פחות מאיים, כשלזה מתווספת העובדה שהכסף לא חייב להיות נזיל.

במקור, התוכנית המכונה EB-5 נכנסה לתוקף בשנת 91 ומעניקה 10,000 אשרות כניסה בשנה לארה"ב. התוכנית מאפשרת למשקיעים, שהתוכנית העסקית שלהם אושרה, לקבל שנתיים של תושבות על תנאי, בהם צריכים להוכיח השקעה של מיליון דולר בפרוייקט נדל"ן תוך יצירת לפחות 10 משרות מלאות, כמו גם תנאים נוספים. עם זאת, הצורך בפיקוח גרם לבעיות רבות.

בשנת 2004 נוסתה התוכנית בשנית במסגרת פיילוט ל-5 שנים, אותו החליט הממשל להאריך לאחרונה בלחץ עורכי דין ונציגי העסקים. לתוכנית התווספה אפשרות השקעה נוספת, של 500 אלף דולר בלבד באיזורים מתפתחים, בהם שיעור האבטלה היא גבוהה בכ-50% בהשוואה לאזור. כמו-כן, אין חובה להקים עסק חדש וניתן להשקיע את הכספים בחברות קיימות העומדות בתנאי הויזה.

עם זאת, לישראלים לפחות, כניסה לקטגוריה של תושב קבע בארה"ב צפוייה לגרור איתה תנאים שלא תמיד חושבים עליהם מראש. "חשוב להתייעץ ביועצי מס הבקיאים באמנות בין ישראל לארה"ב", כך אמרה עו"ד דליה סקלאר, מומחית לדיני הגירה לארה"ב, בשיחה עם Bizoprtal. "באותו רגע שנכנסים לקטגוריה של 'תושב קבע' יש לכך השלכות מס כמו מס ירושה... דברים כאלו יכולים לעקוב אחריך לכל החיים", ציינה.

לפי סקאלר, מעט בקשות ישראליות מוגשות בארץ לפי תוכנית זו, שכן רוב האנשים שהם בעלי סכומי כסף כאלו להשקעה יכולים למצוא דרכים אחרות להיכנס לארה"ב. "מי שבדרך כלל בוחר בדרך זו הם אנשי עסקים שמבקשים לסגור את החברה ולהקימה מחדש בארה"ב", ציינה סקאלר.

דרך נוספת בה ישראלים יכולים להיכנס לארה"ב היא באמצעות הקמת סניף אמריקני של עסק קיים, אפיק המעניק לעובדי החברה בארה"ב ויזה לתקופה של עד 7 שנים. אמנם זהו מעמד של תושב זמני בלבד, אך בדרך זו העובדים פטורים מלדווח לרשויות המס בארה"ב.

מלבד זאת, נראה כי ישראלים רואים את המעבר לארה"ב כמשהו זמני בלבד, בשונה מאשר העולם. "ישראלים לרוב לא מסתכלים על ארה"ב כעל תחנה סופית מבחינתם", אמרה סקאלר. "הבית שלהם נשאר בארץ".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות