שוק התקשורת לוהט: פרטנר תחלק דיבידנד בהיקף של 1.4 מיליארד שקלים
תזרים הדיבידנדים מחברות התקשורת נמשך עם הודעת חברת פרטנר, שבשליטת סקיילקס, על חלוקת לבעלי מניות החברה בסך כולל של 1.4 מיליארד שקלים (9.07 שקלים למניה בקירוב).
כחלק מהמהלך לחלוקת דיבידנד התקשרה פרטנר עם בנקים מובילים בישראל לצורך העמדת מסגרת אשראי מחייבת בסך של כ-1.5 מיליארד שקלים מבוסס על משתנה לתקופה של 3-5 שנים. יצוין כי חלוקת הדיבידנד כפופה לאישור בית המשפט.
חיים ישראל, מנהל מחלקת המחקר במריל לינץ' ישראל, אמר בשיחה עם Bizportal בתגובה להודעה כי "המהלך היה צפוי, זו פנומנלית". החברה הכריזה על חלוקת 2.4 מיליארד שקלים דיבידנד מאז רכישת החברה על ידי איש העסקים, אילן בן דב, ושווי השוק של החברה לה שווי של 11.49 מיליארד שקלים, מה שמשקף לחברה תשואת דיבידנד של למעלה מ-20%.
צריך לזכור גם את חברת בזק, אומר ישראל בהתייחס לסקטור כולו, ומדגיש כי בזק אולי מחלקת דיבידנד נמוך לעומת פרטנר בבחינת אחוזים, אולם במספרים הדיבידנד של בזק אפילו גבוה יותר.
במהלך חודש ספטמבר פרסם חיים ישראל ממריל לינץ' סקירה לפיה הוא צופה ב-12 החודשים קדימה תשואת דיבידנד ממוצעת של 17% של חברות התקשורת במשק המקומי עם צפי לחלוקת דיבידנד מצרפית של 7.5 מיליארד שקלים.
מנהל מחלקת המחקר במריל לינץ' ישראל מצביע על ההבדלים בין תשואת הדיבידנד של חברות בארץ למול חברות התקשורת בחו"ל. "באירופה הממוצע הוא 6% ובשווקים המתעוררים הממוצע הוא 4.5% בשל צמיחה והשקעות גבוהות", הוסיף.
"הנקודה החשובה כיום היא מדידת פער התשואות בהשוואה לאג"ח ללא סיכון. אגרות ממשלתי חסר סיכון משקף של 4.5%, יש פה פער של כ-20%, יותר מפי ארבע, מדובר בפערי שיא עבור תשואה של מדרגה אחת נמוך יותר מאג"ח ללא סיכון", הדגיש ישראל.
דוד אבנר, מנכ"ל פרטנר אמר: "החלטת הדירקטוריון בדבר חלוקת הדיבידנד היא צעד נוסף בייעול מבנה ההון של החברה ומביאה לידי ביטוי פעם נוספת את התמדתה של החברה ביצירת ערך לבעלי מניותיה".
כזכור, בחודש נובמבר דיווחה החברה כי החברה אישר חלוקת דיבידנד לרבעון השלישי של 2009 בסך של 1.9 שקלים למניה, שהם בסך הכל כ-300 מיליון שקלים. יצוין כי הדיבידנד שולם בתאריך ה-10 לחודש דצמבר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה