תוצאות מוצלחות לבריינסוויי בניסוי ביניים בחולי אלצהיימר
חברת בריינסוויי פרסמה היום את תוצאות הביניים לניסוי אותו היא עורכת בקסדת ה-Deep TMS אותו היא פיתחה בעשרה חולי אולצהיימר. במסגרת הניסוי, אשר נערך בבי"ח איכילוב השוותה בריינסוויי את ההשפעה על חולי האלצהיימר שקיבלו את הטיפול במכשיר לעומת קבוצת ביקורת (פלסבו). תוצאות הניסוי מצביעות על כך שחולי האלצהיימר שטופלו במכשיר של בריינסוויי הציגו תוצאות המעידות על שיפור קוגניטיבי משמעותי לעומת קבוצת הביקורת.
על מנת להעריך את יכולות המכשיר, מדדה החברה את יעילות הצלחת הטיפול בשני מבחנים מקובלים הבאים לבדוק את יעילות טיפול בחולי אלצהיימר הנקראים מבחני MMSE (מיני מנטל) וניסוי ADAS-Cog.
למרות שבניסוי השתתפו עשרה מטופלים, תוצאות המבדקים מתייחסות לשישה בלבד אשר סיימו את כל שלבי הניסוי. תוצאות מבחן MMSE הראה שלקבוצה שקיבלה את הטיפול האמיתי במכשיר יש שיפור קטן לעומת קבוצת הביקורת. תוצאות טובות יותר חלו במבחן ה- ADAS-Cog ששם השיפור בקרב החולים היה משמעותי יותר לעומת קבוצת הביקורת.
בהתבסס על תוצאות הניסוי כתב החוקר הראשי ד"ר אליהו סימון: "לאור תוצאות הניסוי, אבקש ממשרד הבריאות לאשר את המשך הניסוי בגירוי מגנטי עמוק כתוספת לתרופות לטיפול בחוליי אלצהיימר. מיותר לציין את חשיבות מציאת דרך להקל על חולים אלה מאחר והטיפול המקובל למחלה זו כיום הוא מוגבל ביותר.
עוזי סופר, מנכ"ל בריינסוויי, ציין כי "האפליקציה של האלצהיימר מאוד חשובה לנו, לאור העובדה שכיום אין טיפול יעיל למחלה. אנו רואים בתוצאות אלו כתוצאות מבטיחות להמשך הדרך.
חברת בריינסוויי אשר פיתחה את מכשיר ה-Deep TMS בוחנת את המכשיר לא רק על חולי אלצהיימר, אלא גם על מחלות נוספות. באוקטובר 2008 קיבלה החברה אישור לשווק את המכשיר באירופה לצורך טיפול בדיכאון. בספטמבר 2009 קיבלה החברה אישור לשווק את המכשיר באירופה לטיפול במאניה דיפרסיה. באוקטובר האחרון קיבלה החברה הזמנות ראשונות למכשיר אשר צפויות להיות מוכרות בתוצאות הרבעון הרביעי.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה