המהלך הבא של אטיאס: תמריצים להתיישבות בצפון, מכוון להוזלה של עשרות אחוזים במחירי הדירות

בישיבת מועצת מקרקעי ישראל שהתקיימה היום, הודיע שר הבינוי והשיכון כי תוענק הנחה משמעותית על הקרקע בישובי הצפון במטרה לחזקם
 | 
telegram

יתכן כי אזור הצפון יזכה סוף כל סוף לזריקת עידוד כלכלית שתחזק את ישובי הצפון הרבים הסובלים מאבטלה ומהגירה שלילית. בישיבת מועצת מקרקעי ישראל שהתקיימה היום (ב') אמר אריאל אטיאס, שר הבינוי והשיכון:

"המועצה קיבלה היום החלטות שייתנו תמריצים לחיזוק ישובים עם דגש על הגליל והצפון, בהענקת הנחה משמעותית על הקרקע כדי לעודד תושבים להתגורר באזורים אלו. אני רואה חשיבות מרובה ביצירת תמריצים כלכליים אמיתיים למשיכת אוכלוסייה לישובי הגליל והצפון, במטרה לחזקם. החלטה זו תסייע להתרחבות והתחזקות ישובי הצפון ותמנע הגירה שלילית מצפונה של המדינה. היה חשוב לי להחזיר את ההטבות לישובי הצפון ולאפשר למי שבוחר לגור בפריפריה את התנאים הטובים ביותר שהמדינה יכולה להעניק".

מעוניין לדעת כמה הבית שלך שווה? צפה במחירון הנדל"ן החדש של זזים

הוחלט בישיבה לחדש את תוקף החלטת 897 שקבעה שיעורי תשלום מופחתים לאזורי עדיפות לאומית. ההחלטה תעמוד בתוקף עד מאי 2012, לאחר שתוקפה פג בסוף שנת 2008.

לפי ההחלטה, במקומות בהם משלמים כיום 91% ישלמו 51% מערך הקרקע, במקומות שמשלמים 51% ישלמו 31% מערך הקרקע ? הנחות אלה יינתנו בתנאי שגובה ההנחה לא יעלה על 50 אלף שקל.

הנושא השנוי במחלוקת של וועדות הקבלה ליישובים קהילתיים נדון אף הוא בכינוס המועצה. מינהל מקרקעי ישראל הקים צוות מיוחד לשינוי מדיניות הנוגעת לתהליכי קבלת מועמדים לישובים קהילתיים וחקלאיים. הצוות הוקם לאור עתירות שהוגשו לבית המשפט העליון בנושא ואשר תקפו את המדיניות הקיימת למיון מועמדים לישובים אלו. המועצה אימצה את המלצות הצוות ומשמעות הדבר כי מבחן ההתאמה לקהילה בנוסחו הקיים, ימשיך לחול אך ורק על ישובים קטנים מאוד או בתקופת ההקמה של הישובים, שמספר בתי האב בהם הינו עד 120.

בישובים גדולים יותר, הציע הצוות כי יחול קריטריון מיון לפיו ידחה רק מועמד שמכון המיון ימצא כי מידת אי התאמתו לחיי הקהילה בישוב עשויה לפגוע בחיי הקהילה. לצד ההחמרה בקריטריון ההתאמה החברתית, אימצה המועצה את המלצת הצוות לעגן בהחלטה את עיקרון הקהילתיות, ולקבוע כי בעת בחינת מועמד מותר להביא במניין השיקולים את החשש כי קבלתו תביא ליצירת קהילה נפרדת בישוב.

בהתאם למדיניות הקיימת כיום בישובים קהילתיים וחקלאיים, בהם פחות מ 500 בתי מגורים, כל מועמד חדש להקצאת קרקע נדרש לעבור ועדת קבלה. הועדה פועלת על פי נוהל קבלה שהוכן במינהל, במטרה להבטיח קיום הליכי קבלה מסודרים ושוויוניים לישובים אלו. הנוהל מציג רשימת קריטריונים אותם תוכלנה ועדות הקבלה לשקול, ביניהם סעיף התאמה חברתית לקהילה בישוב. בנוסף קובע הנוהל את הרכב ועדות הקבלה ואת החובה לנהוג באופן שוויוני בבחינת התאמת המועמדים לחיי הקהילה בישוב. מועמדים שמועמדותם נדחתה יכולים להגיש ערר בכתב לועדת ערר בראשה עומד איש ציבור וחבריה הם נציג רשם האגודות השיתופיות ונציג המינהל. הועדה מעבירה המלצותיה למנהל המינהל המוסמך לקבל את הערר ולהורות על קבלת המועמד כחבר, להורות על החזרת הנושא לדיון מחודש ע"י ועדת הקבלה או לדחות את הערר.

המועצה אישרה להרחיב את היקף התקשרותו של מינהל מקרקעי ישראל בהסכמי הרשאה עם הסוכנות היהודית לארץ ישראל, ועם ההסתדרות הציונית העולמית, למטרת תכנון ופיתוח ישובים קהילתיים. ההתקשרות עם התנועות המיישבות תחול מעתה בגליל, בעמק עירון, בדרום הר חברון, ברמת הנגב, בערבה, ברמת הגולן, בחבל עדולם, מזרח לכיש ובמועצות האזוריות :חבל איילות, בני שמעון ואשכול.


תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות