זהירות! עשרת הערים המסוכנות ביותר לרכישת בתים בארה"ב לאחר המשבר

המגזין הכלכלי פורבס מונה את עשרת הערים בארצות הברית שכדאי לחשוב פעמיים לפני שמבצעים בהן עסקת רכישת בית. הערים שנמנו רשמו גידול משמעותי בהיצע הבתים המוצע למכירה וירידת מחירים חדה
 | 
telegram

משבר הסאב פריים בארצות הברית הותיר אחריו הרבה מאוד קורבנות שאיבדו את פרנסתם ואת ביתם ושינה ללא היכר את שוק הבתים האמריקני. מגזין פורבס פרסם אתמול (ב') את עשרת הערים בעלות שוק הבתים הגרוע ביותר.

מעוניין לדעת כמה הבית שלך שווה? צפה במחירון הנדל"ן החדש של זזים

המגזין ראשית סקר את המטרופולינים בעלי אוכלוסייה של יותר ממיליון תושבים ואחר כך צמצם את הרשימה למטרופולינים שרשמו את ירידת מחירי הבתים הפרטיים הגדולה ביותר בשנתיים האחרונות תוך התבססות על נתוני איגוד המתווכים הלאומי. הערים דטרויט ונאשוויל שסביר להניח שהיו מדורגות גבוה לא נכללו בסקר בשל מחסור בנתונים.

בכל עיר נאמד מספר הבתים הפרטיים שנמכרו בין 2008 ו-2009 יחד עם מלאי הדירות המוצעות למכירה. באמצעות יצירת ממוצע של מספר הבתים שנמכרו יחד עם מלאי הדירות נערך הדירוג של עשרת הערים הגרועות להשקעה.

במקום הראשון עומדת העיר מילווקי שבמדינת וויסקונסין בה אחוז הבתים הלא מכורים עלה ב-42 אחוז בין סוף 2008 לסוף 2009. במהלך בום הבנייה נבנו בנייני דירות יוקרה רבים לרוב מחוץ למרכז העיר. כעת משנחתך הביקוש קיים קושי רב במכירת הדירות.

בנייני יוקרה חדשים העומדים ריקים אינם מחזה נדיר בערים רבות בארצות הברית. ספקולנטים רכשו בתים רבים בערים כמו סן דיאגו, אטלנטה ולוס אנג'לס בתקופת בום הבנייה, אך ברגע שבועת הנדל"ן התפוצצה בתים אלה נותרו ריקים. בערים הסובלות ממצוקה כלכלית במשך שנים כמו סינסינטי וקליבלנד רבים איבדו את פרנסתם וההיצע גדול בהרבה מהביקוש.

לפני 2009 איש לא חשב ששוק הבתים של העיר דנוור יסבול ממשבר הנדל"ן, אך המשבר היכה בעיר רק בשנה שעברה כשהמכירות החלו להאט והיצע הבתים החל לגדול. מספר הבתים שעמדו למכירה עלה ב-27 אחוז בהשוואה לשנה הקודמת, נתון שהוריד את מחיר הבתים ומעמיד את העיר במקום השני בסקר.

המצב בקליפורניה גרוע בהרבה והיא תורמת לרשימה את הערים לוס אנג'לס, סן פרנסיסקו וסן דיאגו. משכנתאות הסאב פריים שניתנו ללא בקרה גרמו לרכישת דירות חסרת רסן. המכירות בלוס אנג'לס צנחו ב-5 אחוז ובסן פרנסיסקו היצע הבתים גדל ב-36 אחוז.

מרכזי התעשייה של המערב התיכון של ארצות הברית סבלו קשות במהלך המשבר: שיעור האבטלה הגבוה יחד עם המשבר הפיננסי הכלל ארצי הותירה פחות משפחות עם היכולת לרכוש בית ויצרו סטגנציה בשוק הבתים. העיר סינסינאטי רשמה את שיעור הגידול הגדול ביותר בהיצע הבתים שעמד על כ-48 אחוז. היצע הבתים בסט. לואיס גדל ב-36 אחוז.

מחיר הבתים בניו יורק וסן פרנסיסקו, שנחשב לגבוה מאוד יחסית לערים אחרות, צנחו ב-13 אחוז וב-6 אחוז בהתאמה בין 2008 ל-2009. יתכן ומחיר הבתים בערים אלו ימשיך לצנוח לאור העובדה שהיצע הבתים העומדים למכירה בניו יורק עלה ב-13 אחוז ובסן פרנסיסקו ב-4 אחוז.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות