שלושת המשפיעים הגדולים על שוק המט"ח
שלושת המרכיבים העיקריים הם:
1- סין מעכבת את הניוד של מטבע היואן
2- המשבר הכלכלי ביוון
3- שיקום של העולם בעקבות המשבר הכלכלי.
התוצאה של השניים הראשונים תהיה תלויה בהתרחשויות והסכמות פוליטיות בעוד השלישית תלויה בצרכנים מסביב לעולם.
להלן מספר נקודות למחשבה:
סין: הערכה בשווקים שיאפשרו ליואן מרווח ניוד. הניוד ייוצר בגלל סיבות פנמיות של סין ולא של ארה"ב - האינפלציה הרקיעה בפברואר ל-2.7%, הגבוהה מזה 16 שנה. נתון זה מייצר לחצים משקיים פנימיים. יואן חזק צפוי לגרום ליבוא זר זול ויעזור למפעלים המקומיים לקנות חומרי גלם ולהרחיב פעילות.
כמו כן, יואן חזק יותר יגביר את כוח הקניה של הצרכן המקומי וכסף יוזרם לאפיקי השקעה מקומיים כגון שווקי ההון, הנדל"ן וכו'. למרות חששם של גורמי הממשל להתמכרות למוצרים זרים וצריכה מוגברת נטולת רסן.
סין מעוניינת להצטייר כגורם חיובי, פרגמטי ולא מאיים, ולהיענות לדאגות העולם המציג דרישה לניוד. הסיבה לשינוי הגישה ביואן היא מטרתה של סין לענות על צרכים פנימיים אך במקביל במהלך יגרוף הוקרה עולמית. WIN WIN.
המודל שאפשר לצפות ביואן הינו זהה למהלך מ-2005 עד 2008 עת המטבע גרף עליה בשיעור של 20% מול הדולר. כיום היואן נעול על 6.83 מול הדולר החל מסוף 2008 והצפי הוא לזינוק ראשוני של 3%.
מטבעות: היין נתמך בהחלשות שלו מול הדולר מצד היואן.
יוון: ככל שהזמן עובר מסך הערפל לגבי הסכנה של יוון מתבהר ורואים שלמדינות אירופה אין ברירה לבד מחילוץ יוון מהמשבר. אי עמידה לצד יוון שומטת את הקרקע אשר עליה ניצב הרעיון למטבע וכלכלה אחידה.
אחרי יוון ניצבים בתור גם פורטוגל וניכרים גם סימני שאלה לגבי איטליה. המצב של אירופה יכול להתדרדר במהירות למצבה אחרי מלחמת העולם השנייה והמדינות החזקות צרפת וגרמניה מודעות לכך והן צפויות לפעול בהתאם על מנת לנסות ולמנוע התדרדרות של המדינות החלשות כלכלית.
הסיוע המוענק ליוון כנראה לא יספיק לה כדי לשרוד את המשבר ידרשו כספים נוספים מהבנק הבין לאומי, בו יופעל לובי אירופאי להזרמת כספים. הסכנה הגדולה ביותר ממנה חוששים השווקים הינה איבוד שליטה.השליטה חשובה ליציבות היורו.
מטבעות: במבט כללי המשקל העודף של יוון מחזק את הדולר ומחליש את היורו. הסנטימנט החיובי לדולר מוגבל בחוזקו מול היורו, אך נמצא בחולשה ביחס למטבעות אחרים דוגמת היין שנתמך על ידי היואן (יין חזק -> הדולר נחלש).
התאוששות כלכלית : מסביב לעולם רואים את השיפור בגזרת מחירי הסחורות והמטבעות. בהתחלה המהלך נסתמן כספקולטיבי אך לאחרונה נראה כי המהלך מגובה גם בנתונים כלכליים.
הדולר האוסטרלי , ניו-זילנדי והקנדי: המטבעות הללו יישארו חזקים כל עוד תמשך התאוששות כלכלית. התפיסה הרווחת בשווקים מעידה על מגמת צמיחה חזקה בסין ושאר חלקי אסיה.
השיפור בנתונים הכלכליים בארה"ב היה חזק יותר מאשר באירופה וזה יצר אפקט של דולר חזק מול היורו. סימני החולשה של היורו נבעו בגלל המשבר ביוון. התנודתיות תימשך כל עוד לא תתבסס מובהקות ליציאה מהמשבר.
מטבעות : סחורות חזקות וחוזים על המט"ח ימשיכו לספק כלי לחיזוי הצמיחה הכלכלית. הרווחים של הדולר מול היורו והסטרלינג אבל ההפסד מול הסחורות הרגיע את ההתחזקות מול היין.
יועד דרוז הוא מנהל מסחר בחברה למסחר במט"ח, Real Forex.
* אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה