במסגרת הסכם ההבנות ברשות השידור: העיתונאים ייאלצו להחתים כרטיס נוכחות

המהלך מקומם לא מעט עיתונאים בטלוויזיה וברדיו; גורמים ברשות: יו"ר אגודת העיתונאים אמר שאפשר להחליף שדרי חדשות ותיקים ביוצאי גל"צ
 | 
telegram

פרטים נוספים נחשפים מפרטי עקרונות הסכם השכר וההעסקה החדש לעיתונאי רשות השידור. לאייס נודע כי במסגרת טיוטת ההסכם, התחייבה אגודת העיתונאים בירושלים כי עיתונאי הרשות יתחייבו להעביר פעמיים ביום כרטיס בשעון נוכחות, דבר שכבר מעורר תרעומת גדולה במסדרונות הרשות.

שלשום חתמו הנהלת רשות השידור והאיגוד הארצי של עיתונאי ישראל על הסכם עקרונות, שאמור בסופו של דבר להיות חלק מתוכנית הרפורמה של הרשות. באירוע נכחו הממונה על השכר באוצר, אילן לוין, וסגנו ברק שטרוזברג, מנכ"ל הרשות מרדכי שקלאר, יו"ר אגודת העיתונאים בירושלים דני זקן, מנהל קול ישראל ואחראי ליישום הרפורמה אריה שקד, סמנכ"ל הכספים של הרשות ערן הורן, היועץ המלווה של אגודת העיתונאים יוסי קוצ'יק, ועוד.

גורמים ברשות אמרו לאייס כי השמחה על הצלחת המשא ומתן עם העיתונאים מוקדמת מדי: "לא נחתם הסכם, אלא רק הסכם עקרונות. אין להסכם זה שום משמעות משפטית. העיתונאים עוד לא קיבלו את המידע על אותה הסכמה בין האגודה לרשות ולמשרד האוצר".

לדברי גורם אחר ברשות, "העובדים ישחקו סוליטר במחשב במערכת, כי מכריחים אותם להישאר במערכת במסגרת מכסת שעות. הרווח של האוצר יהיה זה שהעובדים ישבו במקום העבודה, יעלו למדינה חשמל ומים, וישחקו סוליטר כדי לשרוף שעות".

לצד שעון הנוכחות, הרפורמה תכלול גם העלאת שכר הבסיס לעיתונאים ל-5,600 שקלים, זכויות סוציאליות, תגמולים ועוד.

אתמול קיים יו"ר אגודת העיתונאים בירושלים דני זקן מפגש עם קבוצת עיתונאים ברשות השידור והסביר להם על עקרונות ההסכם. לדברי גורמים שנכחו בפגישה, הצליח זקן לקומם עליו את הנוכחים, לאחר שאמר לדבריהם כי ניתן לפטר את שדרני החדשות הוותיקים, כגון מלאכי חזקיה, ולהביא במקומם יוצאי גל"צ בעלויות נמוכות בהרבה.

"לקחת קריינים כמו מלאכי חזקיה, יצחק איתן, ליאורה גושן, איריס לביא, טייקוני חדשות מקצוענים, לפטר אותם ולהביא אנשים בשקל וחצי, זה רע", אמר לאייס גורם בקול ישראל. "לא שיש לי משהו נגד צעירים, אבל מדובר על מקצוע שלומדים אותו שנים, זה לא מעכשיו לעכשיו".

גורם ברדיו אמר לאייס כי הניסיון להיפטר מוותיקי רשות השידור "זו הזניה של המקצוע, וזה שאגודת העיתונאים נותנת לכך יד, זו הזניה של האיגוד המקצועי". לדברי אותו גורם, לא בטוח שמהלך זה חוקי, כי מדובר על אפליה על רקע גיל, דבר אסור על פי חוק, ובכל מקרה, הרשות ואוצר המדינה ישלמו הרבה כסף על המהלך הזה – לשלם לאותם ותיקים שיפרשו, ולשלם לעובדים חדשים".

מרשות השידור נמסר: "האיגוד הארצי של העיתונאים עמד על קביעה של אמות מידה כלכליות לפרישת עובדים בדרוג העיתונאי. כל זמן שהסכמי הפרישה לא נכנסו לתוקף , אין זה ראוי להתייחס לשם זה או אחר. הסכם השכר החדש של כלל עובדי רשות השידור יחייב החתמה בשעון נוכחות".

בנוסף נמסר כי "לגל"צ יש עתודה מצוינת של עיתונאים ובכלל זה קריינים שמתוכם יתמלאו השורות. לרשות השידור מסורת ארוכה ומוכחת של הכשרת קריינים ועיתונאים המפארים את כל ערוצי התקשורת ומרביתם לא צמחו בגל"צ".

תגובתו של דני זקן, ששוהה מהלילה בחו"ל, לא התקבלה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות