מאחורי הסנטימנט השלילי מהבוקר בשווקים: "קצב ההתרחבות בסין יהיה נמוך מהרגיל בחודשים הבאים"
מגמה שלילית פוקדת מאז שעות הבוקר המוקדמות את המדדים המובילים בעולם, כאשר מדד שנחאי בלט מוקדם יותר לשלילה עם ירידה של כ-3%, זאת ברקע לנתוני מאקרו בסין שעלולים להביא לריסון הצמיחה.
היום פורסמו נתוני המאזן המסחרי של סין לחודש יולי, אשר הצביעו על עלייה פתאומית בעודף המסחרי, שזינק לשיא של 18 חודשים.
מקור ההתרחבות הוא בגידול החד בייצוא הסיני שרשם עלייה של 38.1% בחודש יולי לרמה של 145.5 מיליארד דולר וזאת אל מול יבוא שגדל בשיעור מתון יותר של 22.6% לעומת 34% בחודש יוני, לרמה של 116.8 מיליארד דולר ולפיכך לא עמד בציפיות האנליסטים, אשר ציפו כי היצוא יגדל ב-30%.
המדדים המובילים בסין סגרו את יום המסחר בירידות שערים חדות, כאשר מדד האנג סאנג השיל 1.5% ומדד שנחאי נפל ב-2.9%. כלכלנים רבים בשוק ההון חוששים כי האטה בצמיחה בסין עשויה לפגוע בהתאוששות הכלל העולמית.
בשיחה עם Bizportal אומר רונן מנחם, מנהל יחידת השקעות ואסטרטגיה במזרחי טפחות, כי "הנתונים החזקים בסין עשויים להגדיל את הלחץ על סין לנקוט צעד משמעותי יותר מזה שנקטה, ובכל זאת קשה להניח שהיא תיעתר".
בנוגע לעתיד הכלכלה הסינית אומר מנחם כי "התמונה מסובכת. מחד, אירופה מתאוששת, כך שהחשש הגדול של סין, שהייצוא לשוק הגדול ביותר שלה יינזק, פוחת. מנגד, חרף נתוני הייצוא המרשימים, סין נמצאת בבעיה ואפשר שפניה להאטה. לפי המדד המשולב של ארגון OECD, שפורסם ביום ו', סין נמצאת בתאוצה שלילת, קצב ההתרחבות הכלכלית שלה פוחת. לדברי עורכי המדד, קצב ההתרחבות בסין יהיה נמוך מהרגיל בחודשים הבאים."
"יש להוסיף את ההתחממות המטרידה בשוק הנדל"ן המקומי, בעטיו דורשים השלטונות מהבנקים להיערך לתרחישים של ירידה בעשרות אחוזים במחירי הנדל"ן. לפי מדד קונפרנס בורד, תימשך ההתאוששות בסין, אך בקצב איטי יותר מבעבר. הביקוש המקומי בסין עלול לרדת ולקזז א הפעילות השוקקת בסחר החוץ" הסיף מנחם.
לבסוף מציין מנחם כי "בנסיבות אלה, קשה לראות את סין מבצעת הגמשה משמעותית נוספת בשער החליפין, חרף נתוני סחר החוץ האחרונים."
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה