השטר הירוק הרים ראש: עלה ב-0.2% לרמה של 3.794 שקללים
השקל נסחר השבוע במגמה מעורבת, כשהוא נחלש מול הדולר הקנדי והפרנק השווצרי ולעומת זאת מתחזק במקצת מול הליש"ט, הדולר והאירו. זאת, בניגוד למגמת המסחר בעולם, שכללה היחלשות של הדולר מול רוב המטבעות העיקריים, כולל האירו. עוצמה זו שהפגין השקל הושפעה מפרסום אינדיקאטורים חיוביים לגבי צמיחת המשק המקומי, מה שסייע לשקל להתבסס מתחת לרמת ה- 3.8 שקלים.
המסחר בדולר
הדולר התחזק מול השקל ב-0.2% ונסחר סביב 3.794 שקלים.
בעולם התחזק הדולר בסוף השבוע שעבר על רקע פרסום נתוני מאקרו מאכזבים שעוררו חשש בקרב המשקיעים כי קצב הצמיחה העתידי בעולם צפוי להיות מתון מאוד. נתונים אלה העלו את מפלס החששות בקרב המשקיעים והביאו להתבצרות במטבע האמריקאי הנתפס כנכס בטוח יחסית. בתחילת השבוע הנוכחי התהפכה מגמת המסחר כתוצאה מפרסום נתונים בדבר הקטנת אחזקות סין בני"ע של ממשלת ארה"ב בסכום של כ- 100 מיליארד $ וכן כתוצאה מהתבטאויות מצד בכירים סיניים בזכות כלכלת גוש האירו. בסיכום שבועי נחלש מעט הדולר מול האירו.
להערכתם של כלכלני בנק הפועלים " השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, בהשפעת ההתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות בעולם. כמו כן, יושפע השקל מגורמים מקומיים מנוגדים.
מחד, הגורם העיקרי התומך בהיחלשות השקל הוא רכישה אפשרית של דולרים על ידי . מאידך, בין הגורמים התומכים בהתחזקות השקל ניתן למנות את הכלכלה היציבה בישראל והציפיות להעלאות נוספות ע"י בנק ישראל (אם כי בקצב מתון) ובעקבותיהן, הרחבת הפער בין הריבית השקלית והדולרית.
בנוגע לתיק ההשקעות במט"ח בבנק הפועלים "ממליצים להחזיק מט"ח בשיעור של כ- 10%, תוך פיזור מטבעי הכולל דולר ארה"ב, אירו וליש"ט, במטרה לצמצם את הסיכון"
במחלקת המחקר של בנק לאומי צופים כי "השקל ימשיך בתקופה הקרובה להיסחר בטווח צר מול הדולר. בעולם, צפוי הדולר להתנהג הפוך למפלס החששות של המשקיעים: המשך התעצמות החששות יתרום להתבצרות בדולר הנתפס כנכס בטוח יחסית, ולהיפך."
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה