חותך את הבנקים: בן זאב מסכם את הדו"חות ומוריד את ההמלצה לסקטור
עונת הדו"חות לרבעון השלישי הסתיימה כאשר את אקורד הסיום סיפק אתמול בנק לאומי. יובל בן זאב, מנהל המחקר בכלל פיננסים, יוצא היום בהורדת המלצה לסקטור הבנקאות ואומר למשקיעים - "במחירים הנוכחיים - כדאי לרדת למשקל שוק בסקטור".
הרווח המצרפי של הבנקים עמד ברבעון השלישי על 1.77 מיליארד שקלים והתשואה להון עמדה על כ-10.6% בממוצע. "זה מה שהם יודעים לעשות. זה לא רע, בכלל לא רע, אבל זה גם לא כזה טוב." אומר בן זאב שגם אומר - "עכשיו תוסיפו למשוואה את הסיכונים תחרות, שחיקת מרווחים, חובות מסופקים שנמוכים מהרמה המייצגת, הטיפול בחובות הפגומים, חששות מתיק אגחים ועוד."
בהמלצה כותב בן זאב, כי "להערכתנו מניות הבנקים מתומחרות בטווח שווי הוגן ומחירי היעד שלנו לסקטור מגלמות פער של פחות מ-10% ומכאן המלצתנו לסקטור היא משקל שוק. יוצא דופן הוא להערכתנו בנק דיסקונט אשר במחיר הנוכחי מגלם משוואת סיכון-סיכוי אטרקטיבית ואנו ממליצים עליו ב'' ובמחיר יעד של 9.2 שקל. מבין הבנקים האחרים אנו מעדיפים את ההחזקה בבנק לאומי.
על 8 נקודות מרכזיות מסתמך בן זאב בהורדת ההמלצה:
1. מנוטרלת להון 10%-11%. זו להערכתנו התוצאה בפועלים ולאומי המייצגים את מערכת הבנקאות הישראלית, כאשר מזרחי מעט מעל ודיסקונט והבינלאומי הרחק מאחור.
2. בחינת הרווח הכולל כגישה חליפית. במקביל אנו ממליצים לבחון את השינויים בהון העצמי בכדי לנטרל "העברת רווח" מקרנות ההון אל . בחינה זו מבליטה לטובה את לאומי ומזרחי.
3. הלימות הון מספקת בארבעה מתוך חמשת הבנקים, כאשר ללאומי יתרון מובהק בסעיף זה המאפשר לו חלוקת דיבידנדים , או צמיחה מואצת.
4. חשש משחיקת מרווחים. הירידה בפקדונות הציבור עשויה להעיד על החרפת התחרות הצפויה בגזרה זו תוך שחיקת המרווח על הפקדונות.
5. חשש לעליה בהפרשות לחובות מסופקים. שיעור ההפרשות הנמוך (0.41% בממוצע) תרם לרווחיות בתקופה הנוכחית. שיעור זה מבטא אמנם את מצב המשק, אבל הוא נמוך משמעותיות מהממוצע בעשור האחרון (0.7% מתיק האשראי). אנו חוששים כי שיעור ההפרשות הנוכחי אינו בר קיימא.
6. אתגר היעילות חי ובועט. היעילות התפעולית במערכת הבנקאית בישראל עדיין נמוכה עם יחס הוצאות/הכנסות של 60% ומעלה. מזרחי ופועלים בולטים לטובה ביחס זה בעוד שדיסקונט והבינלאומי מציגים חסרון משמעותי ביחס למערכת עם אתגר מרכזי של התייעלות.
7. סיכון גלום בחשיפה למוסדות פיננסים בחו"ל. חששות ממשבר פיננסי באירופה הביא לפתיחת מרווחים באג"ח של מוסדות פיננסים באירופה ובפרט בכתבי התחייבות נחותים. התוצאה עליה בסיכון להפסדים בקרב בנקים בישראל.
8. תמחור ותמחור יחסי. הטבלה להלן מציגה את מחירי היעד שלנו למניות הבנקים, את מכפילי ההון הנגזרים להן במחירים אלו ואת התשואה הנגזרת במחירים אלו
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה