בלי תקשורת שופטת? הצעת חוק תקבע איסור פרסום זמני על פרטיו של חשוד
ועדת החוקה בראשות חבר הכנסת דוד רותם (ישראל ביתנו), צפויה לאשר בקרוב הצעת חוק ממשלתית הקובעת כי צו איסור פרסום אוטומטי יוצא על פרטיו של אדם מרגע שעודכן כי הוא חשוד ולמשך 48 שעות אחרי חקירתו הראשונה.
מטרת החוק היא לאפשר לאדם להגן על שמו הטוב ולבקש בעצמו צו איסור פרסום. בדיון שהתקיים הבוקר (יום ג'), תמכו בהצעה הסנגוריה הציבורית שביקשה להגן על זכויות החשודים. הגדיל לעשות חבר הכנסת דב חנין (חד"ש) שביקש כי צו איסור הפרסום יוטל למשך 96 שעות.
האם מדובר במגמה חדשה הפושטת בימים אלו במסדרונות הכנסת? כפי שפורסם באייס, לאחרונה אושרה הצעת החוק שהגישה חברת הכנסת ציפי חוטובלי (ליכוד) אודות ענישת צלמי עיתונות שיפגעו בפרטיות של נפגעי עבירות מין.
עורך הדין ישי שרון מהסנגוריה הציבורית התייחס להצעה: "אנחנו תומכים בהצעת החוק וחושבים שזו הצעה ראויה השומרת על האיזון בין זכות הציבור לדעת ובין זכויות החשודים".
שרון הוסיף כי: "מה שקורה כיום זה שהחשוד שמודיעים לו על החקירה או מיידעים אותו כי הוא חשוד, לעתים קרובות אין לו את השהות המספקת לפנות לבית המשפט וכלי התקשורת מפרסמים את הפרטים עליו מה שיוצר נזק בלתי הפיך. ההצעה הזו חשובה במיוחד לאור העובדה שנגד רוב החשודים כלל לא מוגש כתב אישום".
לדבריו של שרון, הצעת החוק תתחשב במקרים חריגים כאשר במהלך 48 השעות יוכל כל צד שמעוניין, לפנות אל בית המשפט וזה יוכל להתיר את הפרסום במידה ויחליט כי יש בך צורך. כך גם לגבי המשטרה (למשל, במקרה של עבריין נמלט).
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.עלולהעלולה 27/07/2011 10:09הגב לתגובה זו0 0יש הבדל בין עשויה לעלולה והוא מהותי. אני מבין מכך שאתם כותבים עשויה שזה נראה לכם רעיון טוב?סגור
-
2.זו לא גחמה פוליטית - אין לו אחותמשה דיין 26/07/2011 19:25הגב לתגובה זו0 0מוטב מאוחר מלעולם לא. רבים כל כך נחשדו ונחקרו על לא עוול בכפם. לא מעטים גם הדיווחים על הגשת כתב אישום, עם כל הפרטים, ובה הסיומת "טרם הוגש כתב הגנה". העוול הנגרם לפרט לא יתואר. גם לא תעמוד לו הטענה ש"אין לו אחות".סגור
-
1.סופסופ רעיון טוב.. (ל"ת)תומכת 26/07/2011 17:29הגב לתגובה זו0 0סגור