המאקרו של ארה"ב מוריד השווקים באירופה
השווקים באירופה
יום המסחר הרביעי לשבוע (יום חמישי ה- 1/9) נחתם במגמה מעורבת בבורסות האירופיות. המניות הבריטיות עלו זה היום השלישי ברציפות ו"הרימו" את המדד הבריטי FTSE 100 אשר התחזק ב- 0.45% נוספים והגיע לשיאו מזה ארבעת השבועות האחרונים.
מניות הבנקים הבריטיים הובילו את עליות השערים לאחר דיווח שפורסם ב"Financial Times" לפיו הממשל הבריטי ידחה את הרגולציות החדשות והרפורמות הנוקשות אשר בכוונתו ליישם עליהם- עד לאחר הבחירות הכלליות שיערכו בסוף 2015.
רפורמות אלו, היוו מעין עננה שחורה מעל ראשי המשקיעים במהלך השנה האחרונה, וזאת לאור החשש כי רגולציה נוקשה שכזו, תפגע ברווחיותם של הגופים הפיננסיים ותקשה עליהם להגדיל את שיעורי הרווח הנקי, ולספק למשקיעים תוצאות טובות כפי שהתרגלו לראות.
מניית הבנק הבריטי הגדול Royal Bank Of Scotland רשמה עלייה מרשימה של 8.16%, מניית Lloyds רשמה עלייה יפה של 6.16%, ואילו מניית Barclays התחזקה ב-5.62%. עוד תמכו במגמה החיובית היו נתוני כלכלה חדשים אשר פורסמו בארה"ב, והראו כי סקר הייצור של ה- ISM (Institute for Supply Managments) ירד מ- 50.9 בחודש יולי האחרון ל- 50.6 בחודש אוגוסט, בעוד התחזיות צפו ירידה חדה ל-48.5.גם נתון התביעות המתמשכות לדמי אבטלה ירדו מ-417,000 בחודש יולי האחרון ל- 409,000 בחודש אוגוסט בעוד הצפי עמד על ירידה מתונה יותר, ל-410,000.
נראה כי נתונים אלו, על אף היותם רחוקים מלהצביע על כלכלה איתנה ויציבה, או על צמיחה כלכלית תקינה- סיפקו נחמה מסוימת למשקיעים אשר ציפו לנתונים חלשים יותר.
מדד ה- DAX הגרמני רשם ירידה של 0.94%, ואילו מניית הבנק הגרמני Deutsche Bank נחלשה בשיעור של 3.53%. ביום המסחר האחרון לשבוע זה (יום שישי ה- 2/9) - נרשמה מגמה שלילית ברחבי השווקים האירופיים. המניות הבריטיות נחלשו בעוד סקטור הפיננסיים רשם את הירידות החדות מבין שאר הסקטורים.
מניית Barclays נחלשה בשיעור הגבוה מבין כולן, רשמה ירידה של 8.4% וקטעה את רצף העליות מ- 3 ימי המסחר האחרונים. מניית Lloyds נחלשה בשיעור של 7.14%, ואילו מניית Royal Bank Of Scotland רשמה ירידה של 5.37%.
מדד ה- DAX הגרמני נחלש ב- 3.36%, ואילו מניית הבנק הגרמני Deutsche Bank צנחה מטה ונחלשה בשיעור של 5.9%.
השווקים בארה"ב
המסחר ביום חמישי, ה- 1/9, ננעל במגמה שלילית והמניות האמריקניות נחלשו וקטעו את רצף העליות אשר רשמו בארבעת ימי המסחר האחרונים.
בניגוד למשקיעים הבריטים - נתוני הכלכלה האמריקנית אשר פורסמו באותו היום לא הזניקו את המדדים המובילים כלפי מעלה (וזאת למרות שהיו "טובים" מהצפי) ורק העצימו את פחדם של המשקיעים מנתוני הכלכלה הבאים שצפויים להתפרסם למחרת.
מדד ה- 500 P&S נחלש ב- 1.2%, בעוד הסקטור אשר נחלש בשיעור הגבוה ביותר מבין עשרת הסקטורים על המדד היה באופן "מפתיע" סקטור הפיננסיים, אשר נחלש ב- 2.4%.
מניות הבנקים צנחו מטה, וזאת כאמור לאור החשש המתגבר בקרב המשקיעים מנתון שיעורי האבטלה שצפוי היה להתפרסם למחרת (יום שישי ה- 2/9).
מניית Bank Of America נחלשה בשיעור של 3.2%, מניית Morgan Stanley נחלשה ב- 3.26%, מניית Citigroup רשמה ירידה של 3.4%, ואילו מניית JPmorgan נחלשה אף היא בשיעור זהה של 3.4%.
מדד ה- DOW JONES נחלש בכ- 1% ואילו מדד הנאסד"ק נחלש ב- 1.3%.
ביום המסחר החמישי והאחרון לשבוע זה (יום שישי ה- 2/9)- לא חל שינוי במגמה מיום המסחר הקודם, והאווירה השלילית חזרה לשלוט בשווקים השונים.
המניות האמריקניות צנחו ו"מחקו" את רווחי השבוע החולף, וזאת לאחר פרסום שיעורי האבטלה ביבשת הצפונית.
לפי הנתונים, נראה כי שיעור המובטלים נשאר זהה לחודש אשר קדם לו (ועומד על שיעור של 9.1%).
נתוני כלכלה שהגיעו מארה"ב העמיקו את חשש המשקיעים כי העולם כולו עומד בפני מיתון נוסף. לפי הנתונים - שיעורי האבטלה בחודש אוגוסט, נשארו כפי שהיו בחודש יולי (9.1%) בעוד גם השכר הממוצע לשעה נשאר כפי שהיה ולא עלה ב- 0.2% לפי התחזיות. בנוסף, נראה כי לא חל כל שינוי גם בשכר הממוצע לשעה וזאת לאחר העלייה אשר נרשמה בחודש יולי האחרון (של 85,000) והצפי לחודש זה (עליה של 68,000).
הסוכנות הפדראלית הפיננסית הגישה תביעה משפטית כנגד מספר בנקים אמריקניים בגין מעורבותם בתחום המשכנתאות מול הסוכנויות Freddie Macו- Fannie Mae- המגובות ע"י הממשל הפדראלי. בעקבות מעורבות זו נזקקו השתיים האחרונות לסיוע וחילוץ אשר נעשה מכספם של משלמי המיסים.
כתגובה, מניות הבנקים המעורבים בפרשייה צנחו מטה:
מניית Bank Of America צנחה בשיעור חד ורשמה ירידה של 8.3%, מנייתGoldman Sachs נחלשה בשיעור של 4.6%, מניית Citigroup רשמה ירידה של 5.3%, ואילו מניית JPmorgan נחלשה בשיעור של 4.6%.
גם מניות התאגידים הקשורים קשר הדוק למצב הכלכלה נחלשו ביום מסחר זה לאור הנתונים האחרונים. מניית Caterpillar ומניית FedEX נחלשו בשיעור הגבוה מ- 3.5% כל אחת. מדד ה-500 P&S עצמו רשם ירידה של 2.52%, מדד ה- DOW JONES נחלש ב-2.2% ואילו מדד הנאסד"ק נחלש ב- 2.58%.
עינת לפידות, מנהלת השקעות, יובנק ניהול נכסים פיננסיים בע"מ
***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה