אירופה צוללת וארה"ב אחריה - מה יביא איתו יום המסחר החדש?
המניות האירופיות נחלשו זה היום השלישי ברציפות, ו-14 מתוך 18 המדדים האירופיים המובילים רשמו ירידות שערים. ה-DAX הגרמני, נחלש ב-1% כתגובה לנתוני הכלכלה הגרמנית שפורסמו אתמול, והצביעו על ירידה גדולה מן החזוי במספר הזמנות היצרנים. הירידה נבעה בעיקר מקיטון בביקוש לייצוא הגרמני, וזאת כאמור בעקבות ההאטה בכלכלה העולמית.
המניות הגרמניות צנחו זה היום הרביעי ברציפות, על רקע החשש המכרסם כי הכלכלה הגרמנית, ספינת הדגל של כלכלות הגוש האירופי כולן, תיפגע ותיחלש אף היא כתוצאה ממשבר החוב האירופי המסתמן וההאטה בכלכלה העולמית.
המדד הגרמני נחלש ב-31% מאז הגיע לשיאו מוקדם יותר השנה, ב-2/5/11, וזאת עקב נתוני כלכלה חלשים של ארה"ב, אירופה וסין, המצביעים על האטה עולמית מסתמנת. גם הנתונים החיוביים בארה"ב, אשר פורסמו אתמול, לא הפכו את המגמה השלילית בבורסה הגרמנית. הבנק הגרמני השני בגודלו - Commerzbank צנח ב-3.4% והגיע לשווי הנמוך ביותר מזה 19 שנים. הבנק הגרמני הגדול ביותר - Deutsche Bank רשם ירידה מתונה של 0.9%.
בעקבות ירידות השערים בבורסות העולם, ו"בריחת" המשקיעים משווקי המניות להשקעות סולידיות ובטוחות כדוגמת הפרנק השוויצרי, הודיע אתמול הבנק המרכזי בשווייץ כי שער החליפין של הפרנק השוויצרי יוגבל למחיר תקרה זו הפעם הראשונה מזה יותר משלושה עשורים. הגבלה זו באה בעקבות התחזקותו המאסיבית של המטבע בחודש האחרון. דבר העלול להביא לפגיעה בכלכלה בשוויצרית בכלל, וביצוא השוויצרי בפרט.
תשואות האג"ח האיטלקי המשיכו לנסוק מעלה זה היום ה-11 ברציפות, וזאת לאור העלייה הניכרת בפרמיית הסיכון של המדינה. כתגובה, בבורסה האיטלקית ראינו כי מניית הבנק האיטלקי- Unicredit רשמה ירידה חדה של 4.5%. בניגוד למגמה השלילית, המדד הבריטי FTSE 100 רשם דווקא עליות שערים, זו הפעם הראשונה מזה 3 ימים, והתחזק ב-1.06%.
מי "משכה" מעלה את המדד הייתה מניית חברת Whitbread, שבבעלותה רשתות בתי קפה ומסעדות. היא התחזקה ב- 7.3% לאור דיווחים של צמיחה במכירות החברה. על אף העלייה במדד, מניות הפיננסיים הבריטיות נסחרו במגמה מעורבת. מניית Lloyds רשמה עלייה של 0.33%, מניית Barclays ירדה ב-2.21% ואילו מניית Royal Bank Of Scotland נחלשה ב-2.8%.
השווקים בארה"ב
יום המסחר הראשון לשבוע זה ננעל במגמה שלילית. המניות האמריקניות רשמו ירידות שערים כתגובה לירידות השערים בבורסות האירופיות ביום האתמול, בו כאמור, לא התנהל מסחר בארה"ב לרגל חג העבודה (Labor Day).
אתמול פורסמו נתוני מדד מנהלי הרכש והשירותים, אשר הראו כי בניגוד לציפיות האנליסטים, (אשר ניבאו כי המדד יחלש מ-52.7 בחודש יולי האחרון ל- 51 בחודש אוגוסט) המדד דווקא התחזק ורשם עליה ל- 53.3. גם נתון זה לא הצליח לעצור את המגמה השלילית וירידות השערים על רקע החשש מגורל כלכלתו של הגוש האירופי.
תרמו למגמה השלילית היו בנק ההשקעות HSBC אשר "חתך" את תחזית צמיחת הכלכלה העולמית שלו לשנה קלנדארית זו ולשנה הבאה אחריה.
לפי הבנק, הכלכלה העולמית תצמח בשנה קלנדארית זו ב- 2.6% (לעומת התחזית הקודמת של הבנק אשר ניבאה צמיחה של 3%) ואילו בשנה הבאה הכלכלה תצמח ב- 2.8% בלבד (לעומת התחזית הקודמת אשר ניבאה צמיחה של 3.4%).
גם בנק ההשקעות UBS הצטרף לנבואות השליליות, ו"חתך" את תחזיתו לגבי מדד ה- 500 P&S לשנת 2011 ולשנת 2012. לטענת הבנק, המדד יתחזק ב- 15% משער הנעילה ביום ה- 2/9/11 ויעמוד על 1350 נקודות בלבד בסוף השנה, בעוד לפי התחזית הקודמת המדד היה צפוי לעמוד על 1425 נקודות בסוף שנה זו.
מניית Morgan Stanley נחלשה בשיעור הגבוה מבין מניות הפיננסיים ורשמה ירידה של 3.95%, מניית Bank Of America נחלשה בשיעור של 3.59%, ואילו מניית Citigroup רשמה ירידה של 2.46%. מדד ה- DOW JONES נחלש ב- 0.9%, מדד הנאסד"ק נחלש ב- 0.26% ואילו מדד ה- 500 P&S נחלש ב- 0.74%.
עינת לפידות, מנהלת השקעות, יובנק ניהול נכסים פיננסיים בע"מ
***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה