האופטימיות מראה סימני התאוששות

שבוע המסחר הקודם נסגר בעליות שערים בבורסות יבשת אירופה, זאת בעקבות נתוני מאקרו חיוביים בארה"ב. מה יביא איתו שבוע המסחר החדש?
 | 
telegram

השווקים באירופה

ביום רביעי, ה-28/9, המניות האירופיות נחלשו ורשמו ירידות שערים, זו הפעם הראשונה בארבעת ימי המסחר האחרונים. המשקיעים חיפשו רמזים להתערבות נוספת בכלכלה העולמית ומשלא קיבלו כאלו, "משכו" את המדדים המובילים כלפי מטה. המדד הגרמני נחלש ב-0.9% ואילו המדד הבריטי, רשם ירידה של 1.44%.

ביום חמישי האחרון (ה-29/9), התחזקו המניות האירופיות ורשמו עליות שערים לאחר שפורסמו נתוני כלכלה חדשים בארה"ב. לפי הנתונים, עלה התמ"ג הרבעוני (תוצר מקומי גולמי) ב- 1.3% מעל לתחזיות האנליסטים אשר צפו עלייה של 1.2%. נתונים נוספים הצביעו על ירידה בתביעות הראשונות לדמי אבטלה, אשר עמדו על 391,000 בעוד צפי האנליסטים עמד על 420,000.

עוד חיזקה את אופטימיות המשקיעים, ההצבעה שנערכה בבונדסטאג (הפרלמנט הגרמני), בה התקבל רוב של 523 חברי פרלמנט בעד הרחבת הסיוע הכספי מ-123 מיליארד אירו ל-211 מיליארד אירו. באיטליה ובצרפת הוארכה תקופת האיסור על מכירה בחסר ("שורט") של חלק מהמניות (מניות הבנקים) ע"י הרגולטורים השונים.

16 מתוך 18 המדדים המובילים בבורסות המערב אירופיות התחזקו ורשמו עליות שערים. ה-DAX התחזק ב-1.1% ואילו ה- FTSE 100 רשם ירידה קלה של 0.4%.

ביום שישי, יום המסחר האחרון של החודש ושל הרבעון השלישי, ה- 30/9, נחלשו המניות האירופיות ורשמו ירידות שערים. בשקלול נתוני הרבעון כולו - המניות האירופיות רשמו את הביצועים הרבעוניים הגרועים ביותר מאז 2008. האווירה השלילית ששררה בשווקים השונים ביום המסחר האחרון לשבוע זה, נגרמה עקב נתונים כלכליים אשר פורסמו בסין, והעידו על נתוני ייצור חלשים ש"התכווצו" זה החודש השלישי ברציפות. נוסף על כך, גם נתוני המכירות בגרמניה צנחו בשיעור החד ביותר ב-4 שנים האחרונות, והאינפלציה באירופה זינקה מעלה באופן מפתיע.

כאמור, הבנק האירופי המרכזי מנסה להילחם בנתוני הצמיחה החלשים ע"י שמירה על סביבת נמוכה - מהלך שככל הנראה איפשר לאינפלציה להרים ראשה ו"לקפוץ" מ-2.5% בחודש אוגוסט האחרון ל-3% בחודש ספטמבר. המדדים המובילים נחלשו בכל הבורסות המערב אירופיות מלבד איסלנד.
ה- DAX נחלש בשיעור של 2.4% ואילו ה- FTSE 100 רשם ירידה של 1.3%.

השווקים בארה"ב

ביום רביעי, ה-28/9 המדדים האמריקניים המובילים נחלשו ורשמו ירידות שערים לאור המתרחש באירופה. מדד ה- DOW JONES נחלש בשיעור של 1.61%, מדד ה- 500 P&S נחלש ב- 2.07% ואילו מדד הנאסד"ק רשם ירידה של 2.17%.

ביום חמישי ה- 29/9 המגמה השלילית התהפכה, והמניות האמריקניות התחזקו, כאמור, בעקבות נתוני הכלכלה החדשים אשר פורסמו בארה"ב והביסו את תחזיות האנליסטים. מדד ה- DOW JONES התחזק בשיעור של 1.3%, מדד ה- 500 P&S התחזק ב- 0.81% ואילו מדד הנאסד"ק נסחר בניגוד למגמה ורשם ירידה של 0.43%.

ביום שישי האחרון, ה- 30/9, המגמה השלילית חזרה לשווקים, המסכים נצבעו אדום והמדדים המובילים נחלשו, וזאת לאור נתוני הייצור החלשים של סין - אשר מצביעים על האטה בצמיחה הכלכלית הגלובלית.

נתוני כלכלה חדשים אשר פורסמו בארה"ב והראו עלייה במדד מנהלי הרכש בשיקגו מ-56.5 ל-60.4 (בעוד הצפי עמד על ירידה ל-55), לא הצליחו להפוך את המגמה הנ"ל. בנוסף, העובדה כי מדד אמון הצרכנים בחודש ספטמבר האחרון עלה מרמות השפל שנרשמו מאז נובמבר 2008 לא הצליחה לצבוע את המסכים בירוק.

מדד ה- DOW JONES נחלש בשיעור של 2%, מדד ה- 500 P&S ירד ב- 2.5% ואילו מדד הנאסד"ק רשם את הירידה החדה מביניהם ונחלש ב- 2.6%. המניות האמריקניות צנחו בשבוע המסחר האחרון, והציגו את הביצועים הרבעוניים הגרועים ביותר מאז סוף שנת 2008, זאת על רקע האטה כלכלית גלובלית.
מדד ה- 500 P&S הציג ירידה רבעונית של 14%, וירידה שנתית של 10%, ואילו מדד ה- DOW JONES הציג ירידה רבעונית של 12% וירידה שנתית של 5.7%.


עינת לפידות, מנהלת השקעות
יובנק ניהול נכסים פיננסיים בע"מ

***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות