על הקצה לפני שוק דובי

בורסות שוק ההון מעבר לים סגרו יום מסחר ראשון בירידות שערים חדות. חששות המשקיעים בפני אי עמידת יוון בהחזר חובותיה ממשיכים לתת אותותיהם בתנודתיות המסחר. מה יביא איתו יום המסחר החדש?
 | 
telegram

השווקים באירופה

עם פתיחת שבוע המסחר הנוכחי, המניות האירופיות המשיכו להיחלש והמדדים המובילים בכל 18 הבורסות המערב אירופיות מלבד אירלנד רשמו ירידות שערים. המגמה השלילית נמשכה על רקע ביקורם של חברי ה"טרויקה" (קרן המטבע, הבנק האירופי המרכזי והנהלת הגוש האירופי) ביוון, ולאור התחושה כי חדלות הפירעון של המדינה הקטנה היא לא מן הנמנע. ככל הנראה ההנהלה האירופית תיכשל במציאת פיתרון הולם להמשך התפשטותו של משבר החוב ברחבי היבשת.

נציגי ה"טרויקה" הגיעו לאתונה על מנת לבחון מקרוב האם יוון אכן תצליח לצמצם את הגירעון התקציבי שלה ולהגיע ליעדים הנדרשים על מנת לקבל את חבילת הסיוע הנוספת. גושפנקה לכך שהמדינה הקטנה לא תעמוד בדרישות, הייתה כאשר הפרלמנט היווני אישר את טיוטת התקציב לשנת 2012, לפיה לא תצליח זו, האחרונה, לצמצם את הגירעון ברמה הרצויה, ולעמוד ביעדים אשר נקבעו בעבורה.

מניות הפיננסיים השונות המשיכו להיחלש ובלטו בירידתן. מניית הבנק הצרפתי - בלגי Dexia צנחה בשיעור של 10%, לאור החלטתה של סכנות הדירוג Moody's להשאיר כרגע את דירוגו של הבנק על כנו, ולהמשיך לעקוב אחר ההתפתחויות, אולם אפשרות של הורדת דירוג עתידית, היא לא מן הנמנע.

מניית הבנק הגרמני Commerzbank צנחה בשיעור של 7.3%, מניית הבנק הצרפתי Societe Generale איבדה 5.2%, מניית הבנק הבריטי Barclays רשמה ירידת שערים של 3.2%, מניית Lloyds נחלשה בשיעור של 4.04% ואילו מניית Royal Bank Of Scotland נחלשה בשיעור של 4.38%.

לקראת סיום יום המסחר, פורסמו נתונים כלכליים חיוביים מארה"ב, אולם אף אלו לא עזרו בבלימת הסנטימנט השלילי בבורסות האירופיות. המדד הגרמני, ה- DAX נחלש בשיעור של 2.3% ואילו המדד הבריטי ה- FTSE 100 רשם ירידה של 1%.

השווקים בארה"ב

בתחילת המסחר, המניות האמריקניות התחזקו ורשמו עליות שערים לאור פרסום נתוני מדד ייצור מנהלי הרכש, אשר עלה באופן מפתיע בחודש האחרון והביס את תחזיות האנליסטים. המדד, רשם עלייה מחודש אוגוסט בו מ-50.6 ל- 51.6 בעוד התחזיות עמדו על שיעור של 50.5. נוסף על כך, פורסמו נתונים נוספים של הוצאות הבנייה בארה"ב, לפיהם הוצאות הבנייה גדלו אף הן בחודש אוגוסט האחרון.

כל אלו לא הצליחו לבלום את המגמה השלילית ופסימיות המשקיעים, ובכך נחלשו המניות האמריקניות, ורשמו ירידות שערים עם סיומו של יום המסחר הראשון לשבוע זה. החשש כי יוון אכן תיכשל בהשגת המטרות ולא תעמוד בדרישות הסף לקבלת כספי הסיוע הנוספים המשיך להתגבר בקרב המשקיעים השונים. נראה כי כל עוד לא ימצא פיתרון הולם למדינה הקטנה, הוולטיליות תמשיך לשלוט בשווקים ביד רמה.

המגמה השלילית הורגשה היטב עקב פגישתם של הבכירים האירופיים בלוקסמבורג, בה התאחדו האחרונים, במטרה למצוא פיתרון הולם לשמירה על יציבותם הכלכלית של הבנקים האירופיים לאור משבר החוב המסתמן וכמו כן במציאת פיתרון למינוף קרן הסיוע לאחר שיוון נכשלה בצמצום הגירעון התקציבי ולא עמדה ביעדים אשר הוצבו בפניה.

מדד ה- 500 P&S נחלש בשיעור של 2.9%, בעוד סקטור הפיננסיים הציג את הירידות החדות מבין שאר הסקטורים במדד זה ונחלש בשיעור של 4.5%.
המדד הנ"ל הגיע אתמול במהלך המסחר להפרש של 1% בלבד מהגדרת "" המסמל האטה כלכלית ומיתון (ירידה של 20% מנקודת השיא).

מניית Bank Of America צנחה בשיעור של 9.6% לאור שמועות כי הבנק ייקנס (זו הפעם השלישית מאז 2004) בגין הפרת הרגולציה בשלוחתו היפנית כאשר נכשל לספק הסברים מפורטים ומניחי דעת ללקוחותיו בגין גודל הסיכון במוצרים הפיננסיים השונים.

מניית Citigroup נחלשה חדות ורשמה ירידה של 9.8%. מניית Alcoa, יצרנית האלומיניום הגדולה, נחלשה בשיעור של 7% לאור הירידה בביקושים למתכות בפרט וסחורות בכלל. מדד ה- DOW JONES נחלש בשיעור של 2.4%, ואילו מדד הנאסד"ק רשם ירידות שערים של 3.3%.


עינת לפידות, מנהלת השקעות, יובנק ניהול נכסים פיננסיים בע"מ

***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות