אירופה ממשיכה במגמה וארה"ב מעורבת
השווקים באירופה
הסנטימנט השלילי באירופה נמשך גם ביום מסחר זה. המניות האירופיות המשיכו לאבד מערכן והמדדים המובילים בכל 18 הבורסות המערב אירופיות רשמו ירידות שערים.
המשקיעים אשר ציפו למסר חיובי מהתכנסותם של שרי האוצר האירופיים בלוקסמבורג, התאכזבו כאשר הללו החליטו לדחות את אישור חבילת הסיוע הנוספת ליוון עד לאמצע נובמבר, ובכך העמיקו את תחושת אי הוודאות השוררת בשווקים השונים בנוגע לגורלה של יוון בפרט והגוש האירופי בכלל.
שר האוצר של לוקסמבורג, ז'אן קלוד ז'ונקר הוסיף על כך כאשר אמר אתמול כי יידרשו תיקונים טכניים בחבילת הסיוע השנייה כפי שהוסכמה על הצדדים ביולי האחרון, וזאת מכיוון שיוון כשלה בעמידה ביעדי צמצום הגירעון התקציבי שלה, כפי שנדרש ממנה לצורך קבלת הסיוע הנוסף.
הבנק הבלגי- צרפתי Dexia פנה למנכ"ל הבנק בדרישה לערוך שינויים מבניים בבנק, במטרה להגדיל את נזילותו והכנתו לתרחיש בו משבר החוב יעמיק ויחריף. כתגובה, מניית הבנק רשמה ירידת שערים חדה של 23% והגיעה לשווייה הנמוך ביותר מאז החלה להיסחר ב-1996.
כתוצאה מירידת השערים החדה, שרי האוצר של ממשלת צרפת וממשלת בלגיה (המחזיקות במשותף בבנק הנ"ל מאז חילוצו ב- 2008) התחייבו לעשות כל שביכולתן על מנת להגן על לקוחותיו של הבנק ולהבטיח את כיסוין של ההלוואות אותן נטל הבנק.
מניות הפיננסיים המשיכו להוביל את ירידות השערים ברחבי הבורסות האירופיות. מניית הבנקים הצרפתיים BNP Paribas ו- Societe Generale רשמו ירידות שערים של 5.2% ו- 4.9% בהתאמה. מניית הבנק הגרמני Deutsche Bank נחלשה בשיעור של 4.3% כאשר הנהלת הבנק "כיווצה" את תחזיות הרווח של הבנק לשנת 2011 והודיעה על כוונתה לקצץ כ- 500 משרות על מנת לצמצם בהוצאות הבנק ולהגדיל את שיעורי הרווח הנקי שלו.
מניית הבנק הבריטי Barclays צנחה מטה ונחלשה בשיעור של 7.8%, מניית Lloyds נחלשה בשיעור של 4.95% ואילו מניית Royal Bank Of Scotland רשמה ירידה חדה של 6.3%. המדד הבריטי ה- FTSE 100 איבד 2.6% מערכו ואילו המדד הגרמני ה- DAX נחלש בשיעור של 3%.
השווקים בארה"ב
המסחר בארה"ב התנהל במגמה מעורבת. יום המסחר נפתח בירידות שערים אשר החלו לאור החשש המתעצם מחדלות פירעון יוונית והובילו את מדד ה- 500 P&S להגדרה של "" כאשר איבד 2.2% נוספים מערכו ובכך סיכם ירידה של למעלה מ- 20% מאז הגיע לשיאו באפריל האחרון.
תרמה למגמה השלילית הייתה קבוצת Goldman Sachs אשר "חתכה" את תחזית הצמיחה הגלובלית שלה לשנה הנוכחית מ- 3.9% ל- 3.8%, ולשנה הבאה מ- 4.2% ל- 3.5% בעודה מציינת כי היא צופה מיתון בגרמניה ובצרפת.
המניות האמריקניות רשמו תיקון זמני קל במהלך המסחר כאשר נגיד הבנק הפדראלי המרכזי- בן ברננקי נאם בוושינגטון ואמר כי הבנק המרכזי ימשיך לעקוב מקרוב אחר ההתפתחויות בזירת הכלכלה העולמית ויתערב במידת הצורך.
במהלך 50 הדקות האחרונות למסחר, המגמה התהפכה לחלוטין, מדד ה- 500 P&S "מחק" את ההפסדים, ורשם מהתחתית עליה של 4.1% אשר הסתכמה לכדי עלייה של 2.25% עם נעילתו של יום המסחר. היפוך המגמה חל לאחר דיווח ב- Financial Times, לפיו בכיר בנציבות האירופית אמר כי הם בוחנים בקפידה כיצד להבטיח את יכולת הישרדותם של הבנקים האירופיים במקרה קיצון ולאור ההתפתחויות האחרונות.
מדד הבנקים, ה- KBW קפץ ב- 4.5% לאחר שמוקדם יותר רשם ירידה של 3.2%. בסיכומו של היום, מניית Bank Of America רשמה עליה נאה של 4.2%, מניית Citigroup התחזקה בשיעור של 5.54%, מניית JP Morgan עלתה בשיעור של 6.6% ואילו מניית Morgan Stanley נסקה מעלה, התחזקה ב- 12% ורשמה את העלייה חדה ביותר מבין מניות מדד ה- 500 P&S. מדד ה- DOW JONES התחזק בשיעור של 1.44% ואילו מדד הנאסד"ק רשם עלייה של 2.95%.
עינת לפידות, מנהלת השקעות, יובנק ניהול נכסים פיננסיים בע"מ
***אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה