מוחים ומשלמים: הישראלים שילמו בספטמבר 132 מיליון ש' מס על הדלק יותר מבאוגוסט
ההפחתה החד חודשית על מס הדלק (בלו) שהחלה באוגוסט האחרון בשל מחאת ההולים אולי הרגיעה מאט את הרוחות, אבל היא לא באמת שינתה את העובדה שהישראלים ממשיכים לשלם יותר מס על הדלק בהשוואה לשנה הקודמת.
בחודש ספטמבר שילמו הישראלים 1.26 מיליארד שקל על מס הדלק, לעומת 1.13 מיליארד שקל בספטמבר אשתקד.
משרד האוצר מפרסם היום (ה') דו"ח על הכנסות המדינה ממיסים ממנו עולה: ספטמבר היה החודש הראשון מתחילת השנה שבו נרשמה ירידה ריאלית בהכנסות המדינה ממסים - 2.5% לרמה של 17.6 מיליון שקלים. בניכוי תיקוני החקיקה והתאמות, נרשמה ירידה ריאלית בשיעור של 2.5%.
ניתוח לפי סוגי מס מעיד על ירידה הן בהכנסות ממסים עקיפים בשיעור של 2.9%, והן ירידה בהכנסות ממסים ישירים בשיעור של 2%. הסיבה לירידה מקורה בעיקר טכנית ואינה קשורה למחאת יוקר המחייה: בשל עיתוי החגים השנה, נדחו החזרי מע"מ בסכום גדול מספטמבר לאוקטובר ולכן ההחזרים אשתקד היו נמוכים במיוחד, לולא דחייה זו היה מתקבל דווקא גידול בהכנסות לעומת 2010.
מתחילת השנה הכנסות המדינה ממיסים הסתכמה בכ-160.2 מיליון שקלים - עלייה של 8.7% לעומת תקופה מקבילה אשתקד.
הגביה ממס הכנסה הסתכמה בכ- 3.3 מיליארד שקל. מדובר בעליה של כ- 1.7% בהשוואה לאשתקד. בהשוואה בין עצמאים לחברות נרשמה ירידה בגביה מחברות בשיעור של 0.2%, ומנגד נרשמה עלייה של 6.9% בגביה מעצמאים. כי עיקר הירידה בהכנסות מחברות נובע מירידה בגביה בענף הבנקאות בשיעור חד של 21.8%. נציין כי בחודש אוגוסט התמונה היתה הפוכה: הגבייה מחברות עלתה 3.7%, ומנגד הגבייה מעצמאיים ירדה ב-4.5%.
הפחתה זמנית במס על הדלק
ההכנסות ממסים עקיפים הסתכמו בכ-9.3 מיליארד שקל לעומת 9.4 מיליארד שקל בספטמבר 2010. בניכוי תיקוני חקיקה והתאמות, ירדו ההכנסות בשיעור ריאלי של כ-3.2%.
עיקר הירידה מקורה בהכנסות ממס דלק (בלו) בשיעור של 12.5%, בהכנסות מסיגריות הן ביבוא והן בייצור מקומי, וכן ירידה בהכנסות מע"מ. נציין עיקר הקיטון מהכנסות מס דלק נבע מהחלטת משרד האוצר באוגוסט האחרון להפחית את המס ב-30 אגורות, זאת בשל מחאת האוהלים. אולם ההפחתה היתה זמנית ומאז העלה האוצר את המס.
הטלטלה בשוק ההון וירידות השערים בחודשים האחרונים השפיעו לרעה על הכנסות המדינה מגבית מיסים משוק ההון. באוגוסט חלה ירידה של 3.6% לסך של 205 מיליון שקל כאשר עיקר הירידה מיוחסת לגבייה על ניירות ערך שצנחה ב-51%.
ההכנסות ממיסוי מקרקעין תרמו 547 מיליון שקל - 5% עלייה בהשוואה לאשתקד. מניתוח לפי סוגי מס עולה כי במס שבח נרשמה עליה של 11% ובמס רכישה נרשמה עליה בשיעור של 0.9%. הגידול בגבייה מוסבר ברמה הנמוכה של הפעילות בשוק הנדל"ן בחודש ספטמבר אשתקד, על רקע העובדה שחגי תשרי חלו אשתקד בספטמבר. כמו כן, יש לציין שבחודשיים האחרונים ניכרת עליה מחודשת במכירת קרקעות ע"י יחידים תוך ניצול ההנחה במס שבח.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.אין אמונהאמיר 06/10/2011 11:29הגב לתגובה זו0 0הכל מגמתי כדי שיהיה להם סיבה להעלות לנו מיסים, כל הכתבה הזו מתוזמנת ,אל תאמינו לאף מילה שלהם אם חסר להם כסף שיקחו מהשמנת והקצפת, יש מספיק מאיפה לקחת שלא יעיזו לגעת בשכירים ...סגור