סנונית ראשונה למשטר פיקוח: כללים לעקרונות פעילות תעודות הסל
רשות לניירות ערך פועלת להעברת תעודות הסל ממשטר של דיווח למשטר של פיקוח עם כניסתו לתוקף של תיקון 16 בחוק ההשקעות. על פי ההערכות התיקון ייכס לתוקף לקראת אמצע שנה הבאה ובינתיים נבנית התשתית להתנהלות התעודות תחת פיקוח.
הכללים ינתנו בינתיים למנהלי תעודות הסל תחת דרישת "אמץ או גלה" עד שיעוגנו במסגרת חקיקה אולם עקב התחרותיות הגדולה בענף צפויים כל הגורמים לאמץ את הכללים ללא כל התנגדות כלשהי.
הכללים מסדירים את דפוסי התכסות של התעודות באמצעות עסקאות החלף (swap) שמנפיקים בנקים. ההתערבות של צד שלילי עלולות לחשוף לסיכון אשראי ועל כן הרשות מגבילה את העסקאות מבחינה כמותית ומבחינת דירוג האשראי והחוסן הפיננסי של הבנק. בעבר סגל הרשות כבר דרש מהחברות גילוי נרחב הכולל דיווחים פומביים מפורטים בדבר התקשרותן בעסקאות אלו על מדדים ישראליים ובמסגרתו הודגש סיכון האשראי וסיכון הנזילות. הכללים המפורטים בדו"ח:
•היקף העסקאות בכל תעודה העוקבת אחרי מדד ישראלי יוגבל ל- 25% מהתעודה, כאשר תותר חריגה עקב פדיונות של מחזיקי התעודה עד להיקף של 40% מהתעודה;
•מגבלות באשר לגורמים מולם ניתן לבצע את עסקת SWAP;
•תנאים מסחריים מסוימים, כגון היקף הבטחונות המקסימלי שניתן להפקיד לצורך ביצוע העסקה, משך העסקה, קנסות שבירה של העסקה ואופן השערוך שלה;
•עקרונות בדבר הבקרות שיש לבצע על העסקה;
•הסדרה של אופן הגילוי לציבור אודות ביצוע עסקת SWAP.
כמו כן, בעתיד יחויבו המנפיקים להקצות הון בגין שימוש בעסקאות SWAP, וזאת כחלק ממודל הפיקוח על תעודות הסל שאושר ברשות בראשית שנת 2011.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה