אויר פסגות: ועידת ה-G20 תדון השבוע במלחמת המטבעות ובמס ההון החדש

נשיאי מוסדות האיחוד האירופי מצפים ששרי האוצר כולל אלו של מדינות חיצוניות לאירופה יכירו בהחלטות שכבר התקבלו. הועידה ששתתקיים בקאן עשויה לרכז עניין רב לראשי המערכת הפיננסית
 | 
telegram

הפיסגה שצפויה להתקיים השבוע בקאן, של 20 שרי האוצר במדינות התעשייתיות ומתפתחות, צריכה לקיים את החלטות המנהיגים לגבי התוכנית נגד משבר החוב, כך קבעו מנהיגי האיחוד במכתב שנשלח לשרי האוצר האירופים אתמול מאוחר בערב (ש').

נשיא מועצת האיחוד, הרמן ואן רומפי ונשיא הנציבות האירופית, חוזה מנואל ברוסו, הבהירו כי הם תומכים תמיכה מלאה בהחלטות שהתקבלו בפגישת המנהיגים בשבוע שעבר. ההחלטות המרכזיות בפיסגה כללו מחיקת 50% מהחוב של יוון, מינוף קרן החילוץ ואישור תוכניות ארוכות טווח נוספות.

"זו התרומה של האיחוד האירופי לקאן עבור היציבות בגוש האירו", כתבו רומפי וברוסו, "אך עדיין יש מה לבצע ברמה הגלובלית". ועידת ה-G20 צפויה להתקיים בימים חמישי ושישי ה-3-4 בנובמבר ותעסוק יחד עם מדינות מחות לאירופה בנושאים כלכליים גלובליים. אחת הבעיות המרכזיות שתעלה בועידה היא שערי החליפין בין המטבעות של הכלכלות המובילות בעולם.

"הרבה מההפרעות תורמות לאי יציבות שלפני קריסה ויש להתייחס אליהן, כולל שערי מט"ח שנסחרים מתחת לערכם", הוסיפו למכתב ראשי האיחוד כשהם מתייחסים למחלוקת הבינלאומית בעניין היואן הסיני.

ארה"ב מאשימה את סין בהחזקה מלאכותית של שער יואן נמוך על מנת לתמוך ביצוא הסיני. לטענת הממשל האמריקני, המדיניות הסינית פועלת לרעת היצרנים האמריקנים ובולמת את השיקום של הכלכלה הגדולה בעולם.

נושא נוסף שמעלים הנשיאים, הוא הרגולציה על הגופים הפיננסים. במכתבם, מבקשים הנשיאים כי ועידת ה-G20 תתאים את החלטותיה לקידום הפיקוח הפיננסי. גם על ידי העלאת סף דרישות ההון לבנקים וגם על ידיד קביעת חוקים נוקשים יותר על מסחר 'מעבר לדלפק' (OTC).

כמו כן, מבקשים באיחוד מה-G20 לשקול את הצעות החוק בעניין מס העברות הון, דרך פעולה שהשניים קידמו בעצמם במוסדות האיחוד האירופי. "הנציבות האירופית הציגה לאחרונה הצעה לשינוי חקיקתי למס על פעולות פיננסיות באיחוד.יש לבחון את ההכרה במס גלובלי ולקדמו".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות