סימן אזהרה: תשואת האג"ח באיטליה חצתה את ה-6%, "האופוריה מתפוגגת במהירות"
מדדי המניות באירופה קיבלו את התוכנית שהוצגה בשבוע שעבר ע"י מנהיגי אירופה במחיאות כפיים סוערות. המדדים ביבשת רשמו זינוקים של 5%-6% ביום חמישי והשלימו בכך מהלך עליות של כמעט שלושה שבועות. עם זאת, כאשר מתבוננים בהתנהגות שוק האג"ח האירופי מאז הוצגה אותה תוכנית - ניתן לראות כי מתקבלת תמונה שונה בתכלית, שם אין אופוריה.
ב-26 לאוקטובר, יום לפני הצגת התוכנית האירופית, נסחרו איגרות החוב של איטליה בתשואה של 5.92%. ביום חמישי ירדה התשואה ל-5.87% במה שנראה היה כהבעת אמון בכלכלה האיטלקית ברקע להצגת התוכנית אך ביומיים האחרונים החששות ככל הנראה חזרו למרכז הבמה, שכן תשואה האג"ח האיטלקי זינקה ל-6.1% - שיא של חודשיים.
האג"ח של איטליה ל-10 שנים רשם רמת שיא של כמעט 6.4% בתחילת אוגוסט. עד אמצע אוגוסט נפלה התשואה עד מתחת ל-5% אך מאז היא מטפסת בעקביות, זאת למרות האופוריה של השבועות האחרונים בשוקי המניות.
לגבי התשואה על האג"ח האיטלקי לחמש שנים, אתמול סגר הנייר בתשואה של 5.92%, שיא מאז ספטמבר 1997. נציין כי פער התשואות של האיגרת האיטלקית ל-10 שנים התרחב מאיגרת הבנצ'מרק הגרמנית ל-400 נקודות. תשואת איגרת החוב של ספרד ל-10 שנים ביצעה מהלך דומה והתרחקה 14 נקודות מהאג"ח הגרמנית לפער של 347 נקודות.
ה-CDS, שהם ביטוחי האג"ח עומדים על 430 נקודות באיטליה. כלומר, לבטח סכום מפני חדלות פירעון באג"ח 5 שנים של המדינה נאלץ לשלם 4.3% מגובה ההשקעה. ה-CDS בספרד עומד על 342 נקודות. לשם ההשוואה ה-CDS בצרפת הוא 175 נקודות ובישראל כ-150 נקודות. המחיר הכי יקר לביטוח הוא לאג"ח הפורטוגלית - 980 נקודות.
כאמור, בעוד המניות נסחרות סמוך לשיא של שלושה חודשים, איגרות החוב לא הראו שום סימנים של התאוששות. יאיר דרורי האנליסט הראשי של תכלית דיסקונט, אמר בשיחה עם Bizportal: "אנחנו רואים כי השחקנים בשוק האג"ח חולקים על המשקיעים בשוק המניות. בפעם האחרונה שזה קרה ב-2010 משקיעי האג"ח צדקו".
לדבריו, "מה שאנחנו רואים היום זה התפכחות מהחגיגה כאשר השוק מטיל ספק בהצלחת התוכנית האירופית. נשאלות מספר שאלות, הראשונה היא האם תספורת של 50% באג"ח יוון שמשקפת תספורת של 25% לאחר חישובים תהיה מספיקה. שנית, שאלת טריליון האירו, מניין יגיעו הכספים להרחבת קרן הסיוע לאירופה?."
"השאלה השלישית היא שאלת הפעלת ה-CDS", אומר דרורי ומסביר כי ברור כי לא כולם יסכימו לתספורת הוולנטרית שלא תפעיל את הביטוח. מצד שני, סוכנות מודיס הגדירה את מצב יוון כחדלות פירעון והדבר יביא להפעלת הביטוח. "ייתכן ונראה מצב של קריסת שוק ה-CDS", אומר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה