חוק הודעה לעובד (תנאי עבודה) (תיקון מס' 6), התשע"ה-2014
ביום 16.12.2014 פורסם ברשומות חוק הודעה לעובד (תנאי עבודה) (תיקון מס' 6), התשע"ה-2014 (להלן: "התיקון לחוק"). להלן עיקרי התיקון לחוק:
במסגרת התיקון לחוק ישונה שמו של חוק הודעה לעובד (תנאי עבודה), התשס"ב-2002 ל- חוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה (תנאי עבודה והליכי מיון וקבלה לעבודה), התשס"ב-2002.
על פי התיקון לחוק, תחול חובה על המעסיק למסור למועמד לעבודה, המשתתף בהליכי מיון לעבודה, הודעה בכתב על התקדמות הליכי המיון לעבודה. הודעה כאמור תימסר אחת לחודשיים לפחות מיום תחילת השתתפות המועמד בהליכי המיון.
הודעה לפי הוראה זו, בהליכי מיון שהחלו לפני מועד כניסתו לתוקף של התיקון לחוק וטרם התקבל מועמד לעבודה לפיהם, תימסר תוך חודשיים ממועד כניסת התיקון לחוק לתוקף.
"הליכי מיון לעבודה" מוגדרים בתיקון לחוק כראיון או בחינה.
בנוסף, המעסיק ימסור למועמד לעבודה, המשתתף בהליכי מיון לעבודה, הודעה בכתב על אי קבלתו של המועמד לעבודה, לא יאוחר מ- 14 ימים מהיום שבו אדם אחר התקבל לעבודה שלגביה נערכו הליכי המיון.
בהתאם לתיקון לחוק, הודעות כמפורט לעיל יכללו את שם המעסיק, שם המועמד לעבודה, מועד תחילת הליכי המיון לעבודה וזהות הגורם שעורך הליכים אלה במידה ואינו המעסיק, התפקיד שלגביו נערכו הליכי המיון ושמו ותפקידו של שולח ההודעה מטעם המעסיק.
הודעה כמפורט לעיל יכולה להימסר באמצעי אלקטרוני או טכנולוגי אחר.
על פי התיקון לחוק, ההוראות לעיל לא יחולו על מועמד לעבודה שתקופת העבודה בה אינה עולה על שלושים ימים וכן לא יחולו על מועמד לעבודה בענף ההסעדה ובעבודה אצל מעסיק המעסיק לא יותר מ- 25 עובדים.
תחילתו של התיקון לחוק 45 ימים מיום פרסומו, קרי 31.1.2015.
הכותבת - מנהלת "כל עובד" מבית חשבים ה.פ.ס מידע עסקי בע"מ.
אין במידע המופיע באתר "כל עובד" או בשירות הניתן למנויי האתר כדי להוות ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי ואין באמור כדי להוות מענה לנסיבות מקרה קונקרטיות ו/או ספציפיות, לחוות דעה או להביע עמדה ביחס למקרה מסוים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה