ספייס אקס כבר שווה 255 מיליארד דולר, איפה היא תהיה עוד שנה מהיום?
חברת החלל של אילון מאסק, ספייס אקס, ממשיכה לשבור שיאים. לפי דיווחים, החברה מנהלת מגעים להנפקת מניות לפי שווי של 255 מיליארד דולר, עלייה משמעותית מהערכת השווי הקודמת של 210 מיליארד דולר. מהלך זה מחזק את הגדרתה של ספייס אקס כחברה הפרטית הגדולה בעולם.
הישגים טכנולוגיים ועסקיים - ספייס אקס מובילה את תעשיית החלל עם פרויקטים כמו סטארלינק, המספק אינטרנט לווייני ברחבי העולם, ושיגורים מסחריים עבור נאס"א וגופים פרטיים. החברה הצליחה להפוך את תחום השיגורים לחלל ליעיל וזול יותר באמצעות טכנולוגיות חדשניות, כולל שימוש חוזר במשגרים.
שווי השוק של ספייס אקס, המבוסס על עסקאות אחרונות, עומד על 255 מיליארד דולר. עם זאת, בשוק המשני (סקנדרי), שבו עובדים ומשקיעים מוקדמים מוכרים את מניותיהם, המחירים עשויים להיות נמוכים יותר כדי לעודד נזילות. הנחות אלו מאפשרות למשקיעים חדשים להיכנס לחברה במחירים אטרקטיביים יחסית ובמקביל מאפשרות לעובדים להיפגש עם מזומנים.
השווי של החברה מזנק מגיוס לגיוס כשאוקטובר 2021: החברה גייסה 755 מיליון דולר לפי שווי של 100.3 מיליארד דולר, עלייה של 33% מהגיוס בפברואר אותה שנה. ביולי 2022 החברה גייסה גייסה 1.7 מיליארד דולר לפי שווי של מעל 125 מיליארד דולר, ולפני כשנה כבר גייסה לפי שווי של 210 מיליארד דולר.
מה כל כך מיוחד בספייס אקס?
ספייס אקס (SpaceX), שהוקמה בשנת 2002 נחשבת לחלוצה עולמית בתחום חקר החלל והטכנולוגיה האווירית. החברה שואפת להפוך את המסע לחלל לזול ונגיש יותר, תוך התמקדות בחדשנות טכנולוגית ושימוש ברכיבים מתקדמים שניתן לעשות בהם שימוש חוזר. החזון המרכזי של מאסק הוא ליצור חיים רב-פלנטריים, עם תוכניות שאפתניות להנחתת בני אדם על מאדים והקמת מושבות שם בעתיד.
החברה מנהלת מספר פרויקטים עיקריים, בהם תוכנית סטארלינק (Starlink) שמטרתה לספק אינטרנט לווייני מהיר וזמין לכל נקודה בעולם באמצעות מערך לוויינים מתקדם. בנוסף, ספייס אקס מבצעת שיגורים מסחריים ונחשבת לספקית העיקרית של שירותי שיגור לוויינים לחברות פרטיות ולממשלות, כולל נאס"א. אחד מהפרויקטים המוכרים ביותר של החברה הוא פיתוח רקטות פלקון 9 ו-פלקון Heavy, המוכרות בזכות יכולתן לשגר מטענים לחלל ולשוב לנחיתה מדויקת לשימוש חוזר.
מעבר לכך, ספייס אקס מקדמת את פרויקט סטארשיפ (Starship), רקטה רב-פעמית המיועדת למשימות בין-פלנטריות ולשיגור מטענים כבדים. סטארשיפ מהווה את הבסיס לתוכניות העתידיות של מאסק להגעה למאדים, תוך שילוב של טכנולוגיה מתקדמת וקיצוץ משמעותי בעלויות. פרויקטים אלו הפכו את ספייס אקס לאחת החברות המשפיעות ביותר בתחום החלל, עם פוטנציאל עצום לשנות את הדרך שבה האנושות חוקרת את היקום.
יעדים טכנולוגיים:
פיתוח הסטארשיפ: החברה מתמקדת בפיתוח חללית הסטארשיפ, המיועדת למשימות בין-פלנטריות, כולל טיסות למאדים. לאחרונה, בטיסת הניסוי החמישית, הצליחה ספייס אקס להנחית בהצלחה את המאיץ "סופר הבי" באמצעות זרועות מתכת, צעד משמעותי לקראת שימוש חוזר מלא ברקטות
הרחבת מערך סטארלינק: החברה ממשיכה להגדיל את מערך לווייני סטארלינק, המספק אינטרנט מהיר לאזורים נרחבים בעולם. נכון להיום, המערך מונה כ-6,000 לוויינים, עם תוכניות להרחיבו ולהציע שירותים נוספים, כולל יישומים צבאיים במסגרת פרויקט "סטארשילד".
שיגורים מסחריים מתקדמים: ספייס אקס שואפת להמשיך ולהוביל בתחום השיגורים המסחריים, עם דגש על יעילות, אמינות והפחתת עלויות באמצעות טכנולוגיות חדשניות ושימוש חוזר במשגרים.
יעדים פיננסיים: הגדלת שווי החברה וכנראה הנפקה בוול סטריט תוך שנה עד שלוש שנים. אלו ההערכות בשוק, אבל מאסק לא התבטא בעניין באופן מפורש. בכל מקרה, אם וכאשר זה יגיע, זה יהיה בשווי מרשים עם פרמיה גדולה על המחיר כעת.
הרחבת מקורות ההכנסה: מעבר לשירותי השיגור, החברה מפתחת מקורות הכנסה נוספים, כגון שירותי האינטרנט של סטארלינק, המיועדים להגיע למיליוני משתמשים ברחבי העולם, ובכך להגדיל את ההכנסות ולבסס את מעמדה בשוק התקשורת הגלובלי.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה