משקיע הצמיחה רון בארון: האינפלציה האמיתית כפולה מהנתונים הרשמיים
בכנס ההשקעות השנתי ה-31 של בארון קפיטל, שנערך בבניו יורק, חשף המשקיע המיתולוגי רון בארון ניתוח מפתיע של מגמות האינפלציה לאורך 75 השנים האחרונות. לטענתו, האינפלציה האמיתית גבוהה משמעותית מהנתונים הרשמיים של הממשל.
בארון, המייסד בן השמונים פלוס של בארון קפיטל, הציג במהלך הכנס מסמך מיוחד בשם "האינפלציה על פי רון בארון", המתעד את השינויים במחירים של מוצרים ושירותים שונים - החל מבתים וכלי רכב, דרך דלק ושכר לימוד באוניברסיטאות, ועד למחירי סטייקים ואפילו שכר נושאי תיקי הגולף.
רון בארון, מייסד בארון קפיטל
על פי הניתוח שלו, האינפלציה הממוצעת נעה בין 4.5% ל-6.5% בשנה - פער משמעותי מהנתונים הרשמיים של הממשלה, המצביעים על אינפלציה ממוצעת של כ-3.5% באותה תקופה. "אני לא מנבא מלחמות, לא מנבא ביטקוין, לא מנבא מחירי מטבעות, ולא מנבא מי יהיה הנשיא הבא," אמר בארון בכנס. "הדבר היחיד שאני מנבא הוא אינפלציה... כל דבר מכפיל את מחירו בערך כל 14 או 15 שנים."
להמחשת טענתו, בארון הציג דוגמה מאלפת מחייו האישיים: בית ילדותו בניו ג'רזי, שעלה 5,000 דולר ב-1948, שווה כיום כ-575,000 דולר. לפי שיעור האינפלציה הרשמי של 3.5%, הבית היה אמור לעלות כיום רק כ-70,000 דולר. למרות שהממשלה מסבירה את הפער בכך שהיא מתאימה את חישובי האינפלציה לשיפורים באיכות המוצרים - למשל, בתים מודרניים כוללים חלונות יעילים אנרגטית, מיזוג אוויר מרכזי ומכשירי חשמל שלא היו קיימים ב-1948 - בארון טוען שהמציאות מורכבת יותר.
דוגמה נוספת שמחזקת את טענותיו: ב-1948, ההכנסה השנתית הממוצעת למשק בית בארה"ב הייתה כ-3,200 דולר, ובית ממוצע עלה פחות מפי שניים מההכנסה השנתית. כיום, בית ממוצע בארה"ב עולה יותר מ-400,000 דולר - פי חמישה מההכנסה השנתית הממוצעת למשק בית.
המסקנה העיקרית של בארון מניתוח זה היא שאנשים חייבים להשקיע כדי לשמור על כוח הקנייה שלהם לאורך זמן. הוא מגבה את טענתו בנתוני מדד S&P 500, שהניב תשואה שנתית ממוצעת של כמעט 10% מאז 1982, עוד לפני השפעת הדיבידנדים.
מעדיף להשקיע בחברות צמיחה
בארון עצמו מעדיף להשקיע בחברות צמיחה. חמש ההשקעות המובילות של בארון קפיטל כיום הן טסלה TESLA INC +3.07% TESLA INC 320.72 +3.07% סגירה:0 פתיחה:310.52 גבוה:324.68 נמוך:309.22 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , SpaceX, חברת הביטוח Arch Capital, חברת המחקר הטכנולוגי Gartner, וספקית שירותי הנדל"ן CoStar. חמש החברות הללו מהוות כ-27% מסך הנכסים של החברה.למרות שSpaceX אינה נסחרת בבורסה, בארון משקיע בה מאז 2017. טסלה נותרה ההחזקה הגדולה ביותר, המהווה כ-8.6% מסך הנכסים.
בהתייחסו לתנודתיות במניית טסלה בשנים האחרונות, בארון מסביר: "המניה מתנהגת כמו יו-יו. יש לזה סיבה - הם משקיעים מחדש בעסק שלהם... פוגעים ברווחיות הנוכחית כדי להפוך לעסק הרבה יותר גדול בעתיד."
טסלה תהיה שווה בין 3 ל-5 טריליון דולר
טסלה שווה כיום כטריליון דולר, אך בארון מאמין שבעוד עשר שנים היא תהיה שווה בין 3 ל-5 טריליון דולר. הוא אופטימי לא רק לגבי עסקי הרכב של החברה, אלא גם לגבי תחומי הפעילות החדשים שלה, כולל הרובוטים דמויי האדם שטסלה מתכננת למכור בשנים הקרובות.מניית טסלה עלתה ב-3.1% ביום שישי, בעוד מדד S&P 500 ירד ב-1.3%. עם זאת, העלייה כנראה לא קשורה לכנס בארון. מאז הבחירות ב-5 בנובמבר, מניית טסלה הראתה תנודתיות גבוהה, כשעד יום שישי היא עלתה ב-29% מתחילת השנה וכ-28% מאז הבחירות.
ניתוח האינפלציה של בארון מעלה שאלות מטרידות לגבי אופן מדידת יוקר המחיה על ידי הממשלה, ומדגיש את חשיבות ההשקעה ארוכת הטווח כאסטרטגיה להתמודדות עם השחיקה בערך הכסף. התובנות מקבלות משנה תוקף על רקע הדיונים הנוכחיים על אינפלציה ומדיניות מוניטרית.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה