שיכון ובינוי אנרגיה: זינוק בהכנסות וברווח לצד ירידה ברווח הגולמי

החברה הציגה עלייה של 95% בהכנסות ל-85.4 מיליון שקל לעומת הרבעון המקביל אשתקד, לצד זאת, הקשיים הרגולטוריים עדיין נמצאים על הפרק
 | 
telegram

שיכון ובינוי אנרגיה  שוב אנרגיה -5.12% שוב אנרגיה 240.8 -5.12% שוב אנרגיה בסיס:253.8 פתיחה:253.8 גבוה:256 נמוך:240 תמורה:704,134 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  פרסמה את דוחותיה הכספיים לרבעון השלישי של 2024, החברה דיווחה על הכנסות של 85.4 מיליון שקל, עלייה מרשימה של 95% לעומת הכנסות של 43.8 מיליון שקל ברבעון השלישי של 2023. הרווח הגולמי של החברה ברבעון השלישי עמד על 1.35 מיליון שקל, ירידה משמעותית לעומת 17.7 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד.

דידי פז מנכ"ל שו"ב אנרגיה; קרדיט: רמי זרנגר
דידי פז מנכ"ל שו"ב אנרגיה; קרדיט: רמי זרנגר

החברה הסבירה את הירידה ברווחיות הגולמית בכך שתחנת הכוח אתגל שהייתה בשלבי הרצה ברבעון המקביל אשתקד, עברה לתפעול שוטף ברבעון הנוכחי, מה שתרם לירידה משמעותית בעלויות ההפעלה. שנית, שינויי מחירים בשוק האנרגיה, כולל ירידת מחירי האנרגיה בארה"ב ומדדים נמוכים של קרינה, השפיעו על התשואות מיחידות פוטו-וולטאיות ותחנות כוח תרמו-סולאריות. בנוסף, הדוח מציין את הקיטון בהכנסות ממדינות מסוימות כמו ארה"ב, שם ירידת המחירים והשפעת מזג האוויר גרמו לירידה ברווחיות, ובמקביל, נרשמה עלייה מסוימת במקומות אחרים כמו ישראל עקב שיפור ביצועי הפרויקטים המקומיים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

הירידה בלטה גם בשורת הרווח התפעולי, שהסתכם ב-86.5 מיליון שקל לעומת רווח תפעולי של 103.3 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2023.


בשורת הרווח הנקי לבעלי המניות, החברה הציגה עלייה דרמטית של 193%. הרווח הנקי עמד על 89.7 מיליון שקל ברבעון השלישי של 2024, לעומת 30.6 מיליון שקל בתקופה המקבילה. הרווח המדולל למניה עמד על 0.1 שקל לעומת 0.03 שקל.

גורמי הצמיחה המרכזיים


שיכון ובינוי אנרגיה מציינת כי הגידול בהכנסות נובע בעיקר מהרחבת פעילותה בתחנות כוח מבוססות גז טבעי ומערכות פוטו-וולטאיות, ביניהן תחנות רמת חובב וחגית מזרח. פרויקטים פוטו-וולטאיים ותרמו-סולאריים, כדוגמת פרויקט אשלים, תרמו תרומה משמעותית להכנסות הרבעון, כאשר החברה ממשיכה להרחיב את פעילותה גם בשווקים בינלאומיים, עם התמקדות בפרויקטים ברומניה ובאיטליה.

כשהרגולטור מתערב - חברות האנרגיה סובלות


עשרות מיליארדי שקלים הושקעו תחנות הכוח המרכזיות בישראל: רמת חובב, חגית, אלון תבור ואשכול, כאשר אשכול היא הגדולה והאחרונה שנרכשה. כאשר רובו מומן באשראי בנקאי, בהובלת בנק הפועלים, כשגופים מוסדיים השתתפו בגיוסי החוב. תחנות כוח נחשבו לאורך השנים לנכסים מניבים עם תשואות של 8%-9%, ולעיתים אף יותר מ-12% באמצעות מינוף. בפועל, הרווחיות בשנים האחרונות חרגה מכך והציגה תשואות גבוהות במיוחד.

עם זאת, רשות החשמל זיהתה רווחיות עודפת שנובעת ממחירי חשמל גבוהים לעומת העלויות המשתנות. בעקבות זאת, הרשות התערבה וקבעה נוסחת חישוב חדשה שמגבילה את הרווחיות ל-15% בלבד מעל העלויות. שינוי זה הביא ללחץ בשוק, ומניית שיכון ובינוי אנרגיה רשמה ירידות משמעותיות בחודשים האחרונים, על רקע החששות מהשפעת הרגולציה על הרווחיות העתידית של התחנות.

למרות הכל, הנהלת החברה אופטימית בנוגע להמשך הצמיחה, כאשר פרויקטים נוספים נמצאים בשלבי פיתוח וצפויים להתחיל לפעול במהלך 2025. שיכון ובינוי אנרגיה מתכננת להרחיב את כושר הייצור שלה בתחום האגירה, עם בניית מתקן חדש בהספק של 50 מגה-וואט שצפוי לתרום להכנסות החל מהרבעונים הבאים. בנוסף, החברה מתכוונת להתמודד במכרזים נוספים בתחום האנרגיה המתחדשת בישראל, שצפויים להוסיף כ-200 מגה-וואט לכושר הייצור שלה.

שווי השוק של החברה עומד על 2.3 מיליארד שקל. מניית החברה ירדה 15% מתחילת השנה, ו-4.5% ב-12 החודשים האחרונים.


מניית החברה בשנה האחרונה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות