בהתאם לציפיות: ה-ECB מוריד את הריבית ב-0.25% ל-3%

כריסטינה לארג׳, נשיאת הבנק המרכזי האירופי: ״האינפלציה צפויה להגיע לרמה של 2% ולהישאר יציבה ברמה זו״
 | 
telegram

הבנק המרכזי האירופי הוריד את הריבית ב-25 נקודות בסיס (0.25%) לרמה של 3%. ״ההחלטה להוריד את הריבית מגיעה בעקבות עדכון של ציפיות האינפלציה לשנים הקרובות, יחד עם ניתוח של הדינמיקות המשפיעות על האינפלציה וההשפעה על התמסורת בריביות במשק שיש למדיניות המוניטרית. תהליך הדיס-אינפלציה מתנהלת בהצלחה״ כך מסרה כריסטיאן לארדג׳, נשיאת הבנק. 

עוד מסרה לארדג׳ במסיבת העתונאים כי ״צוות הבנק צופה שיעורי אינפלצית ״הד ליין״ של 2.4% בשנת 2024; 2.1% בשנת 2025; 1.9% בשנת  2026 ו-2.1% בשנת 2027  כשתוכנית הסחר בפליטות פחמן של האיחוד האירופי יתחיל לפעול״

עבור אינפלציה ללא אנרגיה ומזון, הצוות בבנק צופה שיעורי אינפלציה 2.9% בשנת 2024; 2.3 בשנת 2025 ו1.9% בשנים 2026-27.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

התנאים בשווקים הפיננסיים מתאימים את עצמם לריבית הנוכחית, כאשר הורדות הריבית הקודמות מתחילות להשפיע על הלוואות חדשות.  

הרקע הכלכלי באירופה

״הסביבה האינפלציונית ב-Eurozone מתונה יותר בהשוואה לארה"ב בתקופה האחרונה. והמגמה הזו נמשכת, כאשר ציפיות סגל הבנק ל-2025 עומדות כעת על 2.1% בלבד. על זה נוסיף כי גם רמות המדד הנוכחיות ביבשת מבטאות מחירי אנרגיה גבוהים מאוד, כאשר טרם נמצא תחליף זול לגז הטבעי שזרם עד לפני שנתיים מרוסיה. סביר להניח שבשנים הקרובות יימצא אחד כזה אשר ימתן עוד את האינפלציה המקומית״ כך אומר יוני פנינג, אסטרטג ראשי בבנק מזרחי טפחות.

עוד מוסיף פנינג כי ״בציר השני של עקומת ההיצע והביקוש, אנחנו רואים את קצב הצמיחה המתון יותר בתוצר באירופה, כגורם משמעותי ברצון המוגבר של ה-ECB להמשיך ולעודד את הפעילות. אינדיקציות לזה ניתן היה לראות כבאות לידי ביטוי כבר בתחזית המאקרו כלכלית הקודמת של סגל הבנק, וניתן גם היום, כאשר ציפיות התוצר ל-2025 עומדות על 1.1%, לעומת תחזית קודמת של 1.3%, שבכנות הייתה מתונה גם היא. בנוסף, הפעם, מעבר לתנאים הכלכליים עצמם, ניתן לאזכר את חוסר היציבות הפוליטי באירופה, בדגש על גרמניה וצרפת, ככזה העלול גם לספק רוח פנים לפעילות הכלכלית ביבשת באופן כללי״

 בשבוע הבא, גם הבנקים המרכזיים בארה"ב, בריטניה, שוודיה, נורווגיה ויפן יצטרפו למכלול המודיעים על הריבית, כאשר ככלל גם שם המגמה היא למטה. כל זאת ממשיך להיות שונה באופן ראוי לציון מהמצב בישראל. עם זאת, מדד מחירים מקומי מתחת לציפיות או התחזקות השקל כפי שנראה בשבועות האחרונים, עשויים לשנות את התמונה גם אצלנו.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות