מנכ"ל רוטשטיין התחדשות עירונית: "תחום ההתחדשות רק יתחזק בעתיד"

"הדיירים בתל אביב יותר מהירי החלטה, בירושלים הם זהירים יותר", מנכ"ל רוטשטיין התחדשות עירונית על הפרויקטים הבולטים של החברה
 | 
telegram

חברת רוטשטיין רוטשטיין -0.23% רוטשטיין 5,550 -0.23% רוטשטיין בסיס:5,563 פתיחה:5,563 גבוה:5,690 נמוך:5,508 תמורה:171,654 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , היא מהחברות הותיקות בתחום הנדל"ן בישראל. "החברה הפכה לציבורית בשנת 1993, פועלת כיזם וכקבלן מבצע בתחום המגורים", אמר איתי סמדר, מנכ"ל רוטשטיין התחדשות עירונית בשיחה עם ביזפורטל. לפני כעשור הצטרפו יצחק מירילשוילי ואבישי בן חיים כבעלי עניין בחברה, ולפני כשמונה שנים רכשה החברה 57% מחברת "אנשי העיר". כיום רוטשטיין פעילה במיוחד בתחום ההתחדשות העירונית, עם למעלה מ-19,000 יחידות דיור בשלבי תכנון וביצוע. פעילותה כוללת מגוון פרויקטים של פינוי-בינוי ותמ"א 38 בערים מרכזיות כמו לוד, בת ים, הרצליה וגבעתיים. 


אחד הפרויקטים שרוטשטיין מקדמת בימים אלה, כולל הקמת 538 יח״ד, במס' בניינים ברחוב נווה יעקב 28-32, בירושלים, במקומן של 111 יח״ד קיימות, לצד שטחי מסחר, שטחים ירוקים ושטחי ציבור.

איתי סמדר, מנכ"ל רוטשטיין התחדשות עירונית; קרדיט: רז רוגובסקי
איתי סמדר, מנכ"ל רוטשטיין התחדשות עירונית; קרדיט: רז רוגובסקי

כותרת ראשית

- כל הכותרות


מה משך זמן הבנייה בפרויקטים השונים?
"משך הבנייה משתנה: פרויקט תמ"א 38 אורך כשנתיים, בעוד פרויקט פינוי-בינוי נמשך בממוצע כארבע שנים. כמובן שזה תלוי במורכבות הפרויקט ובהיקפו".

מה אחוז הרווחיות הגולמית בפרויקטים בהתחדשות העירונית?
"ברוב הפרויקטים הרווח הגולמי הממוצע עומד על 15%-16%. עם זאת, הרווחיות משתנה מפרויקט לפרויקט בהתאם למאפיינים הספציפיים שלו".

איך אתם מאזנים בין רווחיות הפרויקטים לצורכי הדיירים בהתחדשות עירונית?
"האיזון נוצר כבר בשלב הראשוני. כאשר אנחנו בודקים פרויקט, אנחנו בוחנים מה ניתן להציע לדיירים בהתאם לנתוני התב"ע והאזור. באזורים בהם אין ודאות תכנונית, קשה יותר להיות גמישים, אבל אנחנו תמיד שואפים ליצור ערך גם לדיירים וגם לפרויקט. יש הרבה משתנים שמשפיעים, כמו השפעות המלחמה, עלויות הבנייה והריבית הגבוהה".

דוגמאות לפרויקטים

שלמה המלך, לוד:
"מדובר בפרויקט ביוזמת העירייה עם תמיכה כלכלית של המדינה. המצב הקיים כלל 128 יחידות דיור, ואילו במצב החדש נבנות 354 יחידות, 117 מתוכן של החברה. זהו פרויקט עם מכפיל נמוך יחסית ולכן המדינה תמכה במענק כספי של 45 מיליון שקל כדי להבטיח את כלכליותו".

רחוב הרדוף, ירושלים:
"בפרויקט זה, שבמצב הקיים היו בו 179 יחידות דיור, ייבנו 750 יחידות חדשות. המאפיין של הפרויקט הוא מכפיל גבוה של 4, לצד הרחבת שטחי הדירות בכ-30 מ"ר לכל דייר".

מה הפערים בדרישות הדיירים בין אזורים שונים?
"היום הדיירים מכירים את התחום הרבה יותר טוב מאשר לפני עשור, והאופי של הדרישות השתנה בהתאם. בתל אביב הדיירים נוטים להיות ממוקדים עסקית ומהירי החלטה, בעוד שבירושלים הם זהירים יותר, מה שמאריך את תהליך החתימות. אנחנו מתאימים את עצמנו לאופי של כל אזור ולדרישות הדיירים בכל עיר".

תחום ההתחדשות העירונית במבט לעתיד
"תחום ההתחדשות עובר שינויי עומק. מצד אחד, ראינו עצירה במכירות בגלל המלחמה, יחד עם עליות משמעותיות בעלויות הבנייה וריבית גבוהה שמשפיעה על הביקוש. כל אלה מקשים על הכדאיות הכלכלית. מצד שני, הצורך בדיור במדינה הוא לטווח ארוך, והמחירים ממשיכים להישאר יציבים ואף לעלות. תחום ההתחדשות רק יתחזק בעתיד, שכן מדובר בפתרון שמהווה יזמות עם עלויות נמוכות יחסית".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות