איטליה חזרה מן השאול; יוון שוב במרכז העניינים
הבורסות באירופה יפתחו מחר את שבוע המסחר כשלראשונה מאז תחילת דצמבר התשואות באיטליה ברמה של פחות מ-6% וספרד, מצידה, גם מראה על התאוששות. מנגד, יוון ופורטוגל הכבידו על השווקים ויעמדו במרכז העניינים.
המדינה שתוארה כ"גדולה מידי ליפול" הגיעה בשבועות האחרונים לטריטוריה המסוכנת בה האג"ח שלה ל-10 שנים נסחרות מעל 7%, טריטוריה שבה מדינות אחרות בגוש האירו כגון יוון ופורטוגל ביקשו סיוע. אך איטליה מצידה שיקמה במעט את הסנטימנט.
המדינה אף קיבלה חיזוק מצד גורם מפתיע: ג'ורג' סורוס, מנהל הקרנות האגדי, רכש מאג"ח ה-10 שנים של המדינה בהיקף רחב של 2 מיליארד דולר. "השקעה ספקולטבית אך אטרקטיבית", הגדיר סורוס את ההשקעה. "זוהי פנטסטית שלא הולכת להישאר ברמה זו כשהדברים יסתדרו", הוסיף. נציין כי איטליה ל-10 שנים היתה אחד הנכסים המניבים בינתיים ב-2012.
מדינה נוספת שמצטרפת למגמה היא ספרד. התשואה על אג"ח ל-10 שנים של המדינה ירדה אל מתחת ל-5% (4.90%), לראשונה מאז אוקטובר. כל זאת ברקע למהלך מצד סוכנות הדירוג פיץ' אשר הורידה את דירוג האשראי של איטליה וספרד השבוע בשתי דרגות (איטליה מ A+ ל A-, ספרד מ AA- ל A).
הפוקוס עובר ליוון ופורטוגל
מנגד, נרשמו בתשואות על אגרות החוב של יוון (34%) ופורטוגל (14.6%), על רקע הצפי להסדר החובות ביוון וההערכות כי גם פורטוגל תאלץ לבקש תספורת.
"המו"מ על החוב היווני נמשך כאשר למרות המחלוקות על עומק התספורת שייאלצו מחזיקי האג"ח 'להתנדב' לבקש, ההערכות הן כי ההסכם יגיע לחתימה כבר בשבוע הקרוב", כותב אורי גרינפלד, מנהל מחלקת מאקרו בפסגות. "גם אם לא, חייבים הצדדים להגיע להסכמות עד מרץ כיוון שאז צריכה יוון למחזר 14.5 מיליארד אירו מכסף שאין לה", מוסיף גרינפלד.
בינתיים קובעי המדיניות הכלכלית באירופה התחילו לתכנן התערבות ישירה בהחלטותיה התקציביות של יוון בסוף השבוע, כך על פי מקורבים לנושא. "השמועות מגבירות את החשש כי בבחירות הקרובות באפריל תיפול הממשלה הנוכחית ובמקומה תעלה לשלטון המפלגה השמרנית אשר חלק ממנהיגיה תומכים ביציאת יוון מגוש האירו. יציאה כזו תוביל להערכתנו למשבר חמור בהרבה בגוש וגידול בהסתברות לפירוק הגוש", כותבים בפסגות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.Ecb שמלווה לבנקים שקונים אג״חMithrandir 29/01/2012 13:17הגב לתגובה זו0 0עסקאות סיבוביות - מלכודת דובים קלאסיתסגור