הקשר בין מים לגז נוזלי: חב' עמיעד חתמה 2 חוזים משמעותיים באוסטרליה ב-10 מ' ד'
בשקט בשקט הצליחה מניית חברת {עמיעד} הנסחרת בבורסת ה-AIM בלונדון לרשום מאז חודש דצמבר זינוק של כ-22% והיא נסחרת כעת סמוך לשיא ברמה של 2.46 ליש"ט.
היום הודיעה החברה הפועלת ברחבי העולם בתחום מערכות לסינון מים וההתפלה כי חתמה על שני חוזים משמעותיים לייצור והתקנת פרויקטים באוסטרליה בשווי כולל של כ- 10 מיליון דולר, באמצעות עמיעד אוסטרליה, שבבעלותה. החוזים, מוערכים בשווי של כ-8 מיליון דולר ו-1.6 מיליון דולר. הפרויקטים ימומשו במהלך השנה הקרובה.
במסגרת הפרויקט הגדול מבין השניים בסכום מוערך בכ- 8 מיליון דולר תוקם מערכת סינון אוטומטית המבוססת על טכנולוגיית סינון רשת בניקוי אוטומטי המבוסס על מוצרי עמיעד שתגן על תפקודם של ממבראנות אוסמוזה הפוכה במתקן ההתפלה Southern SeaWater שבפרת'. המפעל, השוכן בבינינגאופ, מספק לתושבי פרת' ודרום מערב אוסטרליה כ- 50 מיליארד ליטר מי שתייה בשנה ונמצא בתהליכי התרחבות להכפלת הקיבולת שלו.
עם סיום ההרחבה בסוף 2012, לפחות מחצית המים הנדרשים באזור פרת' יסופקו על ידי התפלה שאינה תלויה במשקעים, מה שיאפשר ביטחון מים לשתייה וחקלאות באזור.
החוזה השני נחתם עם חברת אוריג'ין אנרג'י, אחת מחברות האנרגיה המובילות באוסטרליה. במסגרת הפרויקט יסופק פרוייקט סינון המבוסס על טכנולוגיית סינון דיסקיות בניקוי אוטומטי של ארקל במסגרת פרויקט APL אשר כרוך בעיבוד גז ממכרות הפחם ("CSG) והפיכתו לגז טבעי נוזלי ("LNG") במספר מתקנים בדרום קווינסלנד. פרויקט ה- APL מחזיק בעתודות הגדולות ביותר באוסטרליה והינו היצרן המוביל של גז CSG, הגז המאוחסן במכרות הפחם, התורם לאספקת אנרגיה נקייה יותר בשוקי אוסטרליה והעולם. הפיתרון של עמיעד הינו סינון מקדים שיבטיח הגנה על הממבראנות לאורך התהליך.
אריק דיין, מנכ"ל עמיעד מערכות מים: "במשך יותר משלושה עשורים, עמיעד מספקת את פתרונות הסינון המים החדשניים שלה באוסטרליה וניו זילנד. אנו שמחים להמשיך באספקת השירותים לשווקים הללו בהם ביטחון המים הינו סוגיה קריטית. יתרה מכך, הרחבנו את ההיצע שלנו כך שיכלול יכולת הגנת ממבראנות ליישומים בסקטור ההתפלה, נפט וגז. שני תחומים אלה מהווים עבורנו מנועי צמיחה מרכזיים. מתוך כך, ובשילוב היקף הפרויקטים הללו, החוזים הללו מהווים הישג משמעותי עבור חברת עמיעד".
עמיעד מערכות מים נמצאת בחזית הפיתוח והיישום הטכנולוגי של מסנני מים וטיפול במים בעולם כבר כ-50 שנה ומעסיקה כיום קרוב ל- 700 עובדים בארץ ובעולם. החברה מפיצה את החדשנות הישראלית באמצעות תשע חברות בנות הפזורות בעולם וביותר מ-70 מדינות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה