"תוצאות הבחירות בצרפת מאוד בעייתיות, והמיתון מחריף"

מיכאל שראל: "המשקיעים ידרשו פרמיית סיכון על האג"חים של ספרד ואיטליה". רונן מנחם: "הירידות כעת בשוקי המניות - תגובת יתר"
 | 
telegram
(5)

פרנסואה הולנד מגוש השמאל נבחר אמש ברוב דחוק לראשות ממשלת צרפת. זה קרה אחרי שבוע קשה בשווקים עם שלל נתוני מאקרו שפספסו התחזיות והובילו את מדדי המניות בוול סטריט לשבוע הגרוע מתחילת השנה. קבלת הפנים להולנד בשווקים היא צוננת בתלשון המעטה. מדד הניקיי היפני צלל 2.8% והחוזים בוול סטריט מאבדים למעלה מ-1%.

תנו בלייק! לחץ כאן וכנס לעמוד הפייסבוק של Bizportal

שראל: "המיתון באירופה מחריף"

מיכאל שראל, הכלכלן הראשי בהראל, התייחס הבוקר לסיטואציה בשיחה עם Bizportal ואמר כי "תוצאות הבחירות בצרפת הן לא טובות מבחינת השווקים. הדברים עליהם מדבר הולנד, כמו הגדלת הוצאות הממשלה או הקדמת גיל הפרישה, אלו למעשה צעדים בכיוון ההפוך למה שנעשה עד כה במטרה לייצב את הכלכלה".

לדבריו של שראל, "גם ביוון הרצון להמשיך עם התוכניות שנכפו עליהם הולך ונעלם וכל זה מגדיל את הסיכוי שבטווח הארוך (נגיד - תוך 10 שנים) גוש האירו לא ישרוד. המשמעות של זה היא שכבר היום משקיעים ידרשו על האג"חים של מדינות כמו ספרד או איטליה וזאת בשל החשש לפיחות במטבע".

שראל מתייחס גם לנתוני המאקרו שקדמו לבחירות אמש ואמר כי "שורה של נתונים מהשבוע האחרון הצביעו על שהמיתון הולך ומעמיק. באירופה ראינו את היחלשות במדד ה-ISM במדינות כמו ספרד ואיטליה ובארה"ב ראינו את דו"ח התעסוקה שפספס בצורה משמעותית את התחזיות. באופן כללי מצב המאקרו נראה כעת הרבה פחות טוב מכפי שהוא היא נראה לפני שבוע-שבועיים. כרגע נראה שבאירופה בגלל החרפת המיתון הגרעונות רק יגדל. אין פה סיכון למשבר פיננסי מיידי כי לבנקים באירופה יש כיום מספיק נזילות בעקבות הצעדים שננקטו, אבל זה מעלה את החשש לטווח הקצת יותר ארוך".

מנחם: "הירידות המיידיות בשוקי המניות הן תגובת יתר"

לדבריו של רונן מנחם, הכלכן הראשי בבנק מזרחי, "הרושם הראשון הוא כי תם עידן ההסכמות, עידן מרקוזי, ביבשת; שוקי ההון חוששים מעידן של מחלוקות בקרב מנהיגיה, מצב שיגרום להם עצבנות ותנודות גבוהות. בהיבט הכלכלי, החשש הוא מהקצנה, קיטוב והרעה בסביבה החברתית - תעסוקתית. המגזר העסקי יתקשה מאוד לקבל החלטות בתקופה מעין זו, הביקוש לאשראי לא יתאושש והבנקים יוסיפו להתבצר בפיקדונות ECB."

"להערכתנו, הירידות המיידיות בשוקי המניות הן תגובת יתר. כך גם הפיחות החד בשער האירו. מנהיגי אירופה ערים לכך שהזמן העומד לרשותם לעכל את התמורות הפוליטיות האחרונות מוגבל ביותר. הירידה החדה במדד מנהלי הרכש בחודש אפריל, שהייתה חדה וכואבת מהערכות הכלכלים (שהיו פסימיות בעצמן), היא תזכורת מצוינת לכך. לכן, אנו מחזיקים בתרחיש בסיסי, לפיו ישכילו מנהיגי גרמניה וצרפת לנהוג באחריות ולמצוא שפה משותפת, על אף ההבדלים הגדולים בגישותיהם. הודות לכך תוחזרנה חלק מהירידות בשוקי המניות".

"אנו סבורים כי שני המנהיגים ישאפו להותיר רושם של הידברות ושיתוף פעולה במהירות הרבה ביותר, שכן במצב הכלכלי הנוכחי, התנגחויות ביניהם לא תשרתנה, בלשון המעטה, את שוקי ההון ביבשת; הן תגרומנה לפיחות נוסף בשער האירו, תקשינה על הבנק המרכזי של אירופה להמשיך להוריד את הריבית בגוש האירו, תגבלנה את הפעילות בשוקי האשראי ובהמשך עלולות להוליך לתגובת שרשרת בשאר העולם. אנגלה מרקל תצטרך להתגמש, בין השאר בשל מצבה בתוך גרמניה (מפלגתה נחלה תבוסות במספר מחוזות לאחרונה), בעוד פרנסואה הולנד ימצא, מן הסתם, כי מה שרואים משם לא רואים מכאן. גם אישים חשובים בעולם, כגון נשיא ארה"ב ומנהיגי סין ויפאן, המעוניינים בכך שגוש האירו יוסיף לתפקד במתכונתו הנוכחית (ולא ישוב למשטר של מטבעות נפרדים מפותחים, שיקנו למדינותיהן יתרון בסחר החוץ), ישתדלו מאוד לפשר בין שני האישים (הגישות)."

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 5.
    שחקני שוק ההון עויינים את העם ה העובד שחוסך (ל"ת)
    צבי 07/05/2012 10:40
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 4.
    זו רק התחלת הירידות בבורסה (ל"ת)
    מנחם 07/05/2012 10:21
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    שטיח אדום למדד 1000. (ל"ת)
    דחלילון 07/05/2012 09:51
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    הנוכלים מריצים על הבוקר את המעוף כדי לקנות את
    אמיר 07/05/2012 09:21
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הפוטים שלהם בזול, אל תיגעו בשוק הניגזרים כולם חוץ מהנוכלים(עם התוכנות) אוכלים אותה!!!!!!!!!!!!!!
    סגור
  • 1.
    סערה בכוס מים
    צהפר 07/05/2012 09:19
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סערה בכוס מים שנובעת מפאניקה בלתי סבירה ולא מוצדקת.הולנד כנשיא לא יתנער ויטול חלק פעיל בטיפול כלכלת צרפת ובמשבר האירופי.הקו הכלכלי שהוא מייצג נכון יותר לטיפול במשבר כך גם חושבים כלכלנים בולטים כגון' - קרוגמן, שטיגליץ ורוביני.לא לשכוח שאלמלא מקרה מסויים במקום הולנד היה שטראוס קהאן באותה מפלגה כנשיא.אז נא להרגע מסערה שיוצרים גופים אינטרסנטיים.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות