גרמניה שימשה כאי מבטחים באירופה, המדינות המתפתחות התחילו לגמגם

גרמניה בלתי מעורערת באירופה עם תשואה חיובית של כ-9% אך יפן וברזיל סיפקו את ההפתעה; הנתונים המלאים בפנים...
 | 
telegram

המחצית הראשונה של שנת 2012 הייתה לא פשוטה בלשון המעטה, לאחר שמשבר החובות באירופה חולל מהפכות ביוון, הכניע את ספרד ושלח את איטליה בחיפוש אחר פיתרון קסמים בכל השווקים בעולם הורגשה תנודתיות חדה. ארה"ב אומנם פתחה בצורה חלומית את השנה אך הצמיחה הנמוכה וחששות מזליגת המשבר של אירופה לעברה גרמו לה לסגור את הרבעון האחרון באדום.

המדדים המובילים ביבשת אירופה נסחרו במגמה מעורבת ומי שהתרכז במדינות החזקות הצליח לקחת בסופה של המחצית הראשונה רווח כלשהוא. כך, מתחילת השנה מדד הדאקס הגרמני הוסיף 8.78%, מדד הקאק הצרפתי עלה 1.17% ומדד הפוטסי הבריטי נותר כמעט ללא שינוי. מנגד, מדינות הפריפריה התמודדו עם המשבר כאשר מדד ה-MIB האיטלקי ירד 5.4%, מדד ה-ASE ביוון השיל 10.18% ומדד ה-IBEX הספרדי נחתך ב-17.09%.

צפון אמריקה מתמודדת עדיין עם משבר משלה בשוק הבתים והתעסוקה ושנת הבחירות בה הנשיא המהכהן, ברק אובמה, ינסה להיבחר בשנית לא תורמת להתאוששות הכלכלה. כך, בסיכום המחצית הראשונה מדד הדאו ג'ונס עלה 5%, מדד ה-S&P500 התחזק ב-7.9% ומדד הנאסד"ק הוסיף 12% לערכו. ברבעון, לעומת זאת, מדדי ארה"ב סגרו באדום כאשר הנאסד"ק השיל 5.1%.

אפילו המדינות המתפתחות החלו להיפגע המשבר העולמי, לאחר שסין והודו דיווחו על האטה בצמיחה. מתחילת השנה, מדד שנחאי הסיני עלה 1.18% ומדד הניקיי היפני הוסיף 6.52% זאת למרות שנחתך ב-10.67% ברבעון האחרון. המדד הסנסקס 30 ההודי זינק ב-12.78% במחצית הראשונה. בברזיל מדובר בשנה קשה במיוחד כאשר מדד הבווספה השיל 4.23% מתחילת השנה לאחר שהתרסקות בשיעור של 15.74% ברבעון האחרון מחקה את כל התשואות השנתיות.

"בתקופה של אי וודאות, המשקיעים מוכרים את מה שהם תופסים כנכס מסוכן יותר ועוברים לנכס פחות מסוכן. הם ימכרו קודם כל את נכסיהם במדינות בעלות אי וודאות גדולה יותר לפני שימכרו במדינות בטוחות יותר", אמר הארווי ראוון, מנכ"ל סטארמונט אינווסטמנט מנג'מנט.

לפי נתונים ראשוניים, קרנות סל בינלאומיות המשקיעות באמריקה הלטינית איבדו יותר מ-17% ברבעון החולף ואלו שמתרכזות בהודו נחתכו ב-13%. הקרנות שמשקיעות בסין הציגו את התשואה "הטובה" ביותר עם הפסד של 9% בלבד בסיכום הרבעון.

כפי הנראה, המשקיעים החליטו לשבת בצד לאורך התקופה האחרונה או להיכנס לתחומים פחות 'מרגשים' כמו אגרות החוב הריבוניות. כך, האג"ח של ארה"ב ל-10 שנים הוסיפה 12.5% לערכה והאג"ח של גרמניה זינקה 15.96% מתחילת השנה. בספרד היא צללה 24.34% וביוון אגרת החוב ל-10 שנים טסה בלמעלה מ-26%.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות