מדינות ה-G20: "להרחבות מוניטריות יש תופעות לוואי בטווח הארוך"
שרי האוצר של מדינות ה-G20 נפגשו אתמול בוושינגטון והחליטו לסגת מהדרישות האחרונות להנהיג צעדי צנע במדינות עשירות, כחלק מהחששות סביב ההתאוששות הכלכלית שלא מראה סימני שיפור משמעותיים.
יתר על כן, מדינות ה-G20 אמרו כי הן צופות להשפעות שליליות נוספות בעיקר מצד יפן המנהיגה הרחבה מוניטרית מאסיבית לאחרונה. החשש הוא כי מדינות הנוהגות כך מצפיות את הכלכלות שלהן בהון ומניעות את המטבעות שלהן.
בנוסף, דחו המדינות את ההצעה להצבת יעדים נוקשים לשם הפחתת חובות לאומיים של מדינות. שר האוצר הרוסי, אנטון סילואנוב, אמר כי חברות ה-G20 הסכימו כי הפחתת חוב כוללת חשובה יותר מנקיטת צעדים ספציפיים, וכי "סיכמנו על מטרות אסטרטגיות שניתן יהיה לשנות או להתאים לפי המצב המסוים בכל כלכלה".
מדינות ה-G20 אמרו בנוסף כי הן מודעות לתופעות הלוואי האפשריות כתוצאה מתקופות ארוכות של הרחבה מוניטרית. "מדיניות מוניטרית צריכה להיות מופנית כלפי יציבות מחירים ותמיכה בהתאוששות כלכלית" נאמר בהודעה הרשמית.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.עפ"י הכתבה מדינות אירופה החליטו שלא להחליט ולא לפעולמשקיף 21/04/2013 00:35הגב לתגובה זו0 1להקטנת הגרעון במדינותיהן.המשמעות היא המשך הווצרות בועה שתתפוצץ מתישהו בעתיד.סגור
-
1.מה זה אומר לשווקים?מומ 20/04/2013 19:17הגב לתגובה זו0 0משהו יכול להגיד לי אם זה טוב או לא טוב לשווקיםסגור