מסכמים רבעון בבורסות המזרח: "כבר לא נשארו סיפורים טובים באסיה"
הרבעון השני של 2013 הגיע היום לסיומו כאשר כלכלנים ואנליסטים רבים מתחילים לסכם תקופה. הרבעון השני של השנה היה בסימן חשיפת הפרוטוקולים של וועידת השוק הפתוח מה-22 למאי אז המשקיעים הבינו לראשונה כי הפדרל ריזרב מעוניין לשנות מדיניות. אז מה התרחש בבורוסת המזרח הרבעון?
ובכן, רבעון קשה במיוחד עבר על בורסות אסיה כאשר בחודשים אפריל עד יוני היה ניתן להיתרשם שכספים רבים נמשכו מבורסות המניות. כידוע, הסיבה המרכזית לנסיגה בבורסה קשורה בקשר ישיר לארה"ב והחששות כי התכנית להקלה כמותית אשר מתרחשת מאז 2009 תגיע לסיומה בקרוב.
"ה'פדרל ריזרב' אחראי ל-80% מהירידות בברוסות אסיה כאשר ה-20% הנותרים מיוחסים לדאגות מהכלכלה השנייה בגדולה, סין". ברור כי משהו לא טוב מתרחש בסין אבל קשה מאוד לדעת ממה הוא נובע וזאת מכיוון שהממשל המקומי מתערב בצורה משמעותית בכלכלה". אמר מארק מתיוס ראש מחלקת מחקר של שווקי אסיה ב- Julius Baer.
השווקים בסין הובילו את הירידות בבורסות אסיה ברבעון הנוכחי כאשר מדד שנחאי צלל 12% וההנג סנג ירד 7.2%. ירידות משמעותיות נוספות נרשמו בבורסות אוסטרליה כאשר המדד המרכזי S&P/ASX200 צלל 3% עקב ירידה דרסתית במניות שקשורות במשאבי המדינה.
בתוך כך, הפוטסי מסין ירד 14%, הקוספי ירד 8% מדד בומביי עלה 0.21% והניקיי היפני הוסיף 5.76% לערכו.
באותו הזמן, הבורוסות הדרום מזרחיות של היבשת אשר בעבר היו מועדפות על ידי המשקיעים, היו במרכזו של גל מכירות עצבני. הבורסה בפיליפינים, בתיאלנד ואינדונזיה רשמו ירידות של 7%.
קלווין טאי, מנהל השקעות בכיר ב-UBS ציין כי לדעתו הסיכונים בשווקים גדלים. שווקים צפופים אשר נוטים לתנודתיות גדולה יותר יצרו חשש בקרב המשקיעים אשר החליטו לשבת על הגדר.
מהכיוון השני, הבורסה ביפן המשיכה להציג ביצועים טובים. זאת למרות שהניקיי היפני מחק חלק גדול מהעליות עקב הדאגות ממדיניות הצמיחה של ראש הממשלה שינזו איבה.
כאמור, איבה הציב כיעד להפוך את יפן לכלכלה אשר מושכת אליה משקיעים זרים. בנוסף לכך, איבה מעוניין להגדיל את ההכנסה של האזרחים בכל שנה ב-3% ב-10 השנים הקרובות. על מנת לעמוד ביעדיו, איבה מעניק תמריצים מוניטארים ופיסקאליים רבים.
מסתכלים קדימה
כלכלנים ואנליסטים רבים צופים כי הפערים בין הכלכלה ביפן לבין הכלכלות באסיה יגדלו. "היה שינוי מדיניות משמעותי בתקופה האחרונה, השווקים המתעוררים כבר לא יעד אטרקטיבי". אמר מתיוס והוסיף, "אין כבר סיפורים טובים באסיה."
"הכסף ימשיך לזלוג החוצה מאסיה, אבל לא כמו בגל שראינו בחודש יוני, הכל יהיה תלוי כמובן בהתאוששות של ארה"ב כאשר המושפעת המרכזית תהיה יפן". אמר מתיוס.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה