כלכלת סין צמחה ב-6.7%, הנתון הנמוך ביותר מאז שנת 2009 אך יש גם סימנים מעודדים
כלכלת סין ממשיכה להציג רמזים כפולים לגבי התחזקותה. הלילה פורסם נתון התוצר של הכלכלה השנייה הגדולה בעולם וזו הציגה צמיחה של 6.7%, הנתון הנמוך ביותר מאז שנת 2009. אם כי מאמציה של הממשלה לעורר מחדש את הכלכלה נראים כנושאים פרי לאור הזינוק בייצור התעשייתי לחודש מארס האחרון.
מדד המניות המרכזי בשנחאי נסחר היום בירידות קלות שנחאי -3.06% שנחאי 3,267.19 -3.06% סגירה:3,370.4 פתיחה:3,368.04 גבוה:3,372 נמוך:3,267.19 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים הרכב מדד ביצועים כתבות נוספות בנושא:
נתוני הצמיחה היו בקו אחד עם הציפיות המוקדמות של 14 כלכלנים מהוול סטריט ג'ורנל וגם מאלה שנשאלו על ידי רויטרס. אמנם זו לא הייתה הפתעה גדולה, אך ניתן כבר לטעון באופן ברור שהירידה בצמיחה הרבעונית מסכנת את העמידה של הצמיחה בתוצר ביעדי הממשלה שעומדים על קו גבול מינימאלי בשיעור של 7%.
תחילת השנה הנוכחית בכל הנוגע לנתונים כלכליים היו בסימן חולשה ברור בסין, אך בחודש החולף חלק מהבטחון הכלכלי הושב למדינה. זאת בעיקר בשל העלייה החדה במחיר הנכסים בערים הגדולות בסין וירידה בתנודתיות החדה שאפיינה בחודשים האחרונים את מטבע היואן. בחודש מארס, רזרבות המט"ח גדלו לראשונה מזה חמישה חודשים.
כאמור, כנגד הירידה בקצב הצמיחה, קיימים סימנים משמעותיים לכך שפעולות הממשל לתמוך בכלכלה, בייצור ובתוצר החלו לעבוד. פרט לנתוני הייצור שעלו ב-6.8% בחודש מארס לאחר התוצאות המאוכזבות בינואר ובפברואר, נרשמת עלייה בהשקעות האג"ח במדינה וגם נתוני הקמעונות המקומיים החלו לצמוח בחזרה.
מאז נובמבר 2014, ממשלת סין הנהיגה 6 הורדות ריבית, מספר הפחתות בהלימות ההון והשקעה פיסקאלית במאות פרויקטים של תשתיות מסביב למדינה בכדי לתמוך בכלכלה. אשתקד הכלכלה הסינית צמחה ב-6.9%, הקצב הנמוך ביותר מזה 25 שנים, בעקבות הירידה העולמית בדרישה לייצור הסיני.
בכדי "לממן" את אותן פעולות שאמורות לתמוך בכלכלה, העלו בסין את יחס החוב לתוצר לכדי 3% מהשיעור הקודם בסך של 2.3%. כמו כן הממשלה צפויה לעשות שימוש בקרנות מימון נוספות מחוץ לתקציב בכדי להמשיך ולתמוך בכלכלה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.הכל בלוף אחד גדולאחד 16/04/2016 16:19הגב לתגובה זו0 0לא מאמין לנתונים . כל הכלכלה העולמית בועה אחת גדולה.סגור