חוששים מירידות בשווקים? את הנתון הבא אתם חייבים לראות
הבנקים מרכזיים משמשים כשחקני מפתח בבורסות מאז המשבר הכלכלי הקשה שפקד את העולם ב-2008. זה התחיל עם הורדת הריבית ע"י יו"ר הפד' דאז, בן ברננקי, והמשיך בתוכניות רכישה עצומות של אג"חים ע"י בנקים מרכזיים מסביב לעולם במטרה להוריד את עלויות המימון, ובכך להחזיר את הכלכלה למסלולה. נראה כי בנק מרכזי אחד הפך את גישה זו, של התערבות בשווקים, לקיצוניות במיוחד- הבנק המרכזי של יפן (סימול: BOJ).
מדד הניקיי היפני מטפס הבוקר ב-1% לשיא של 21 שנה. ברקע למסחר, התבטאות של נגיד הבנק המרכזי במדינה, הרוהיקו קורודה, שטען מוקדם יותר היום כי המדיניות המוניטארית המשחררת מאוד של הבנק מצליחה, וכי הבנק ימשיך במדיניות המונטרית המרחיבה במיוחד כל עוד האינפלציה במדינה מתחת לרמה של 2%.
הלאמה של שוקי המניות
בחסות הניסיון להגיע לאינפלציה של 2%, מאז 2013 הרשויות ביפן מבצעות למעשה הלאמה של השווקים המקומיים. בניגוד לאירופה, של הבנק המרכזי פעיל רק בשוקי האג"ח, הבנק המרכזי ביפן לקחת צעד קדימה ופעיל גם בשוקי המניות. שיטת הפעולה של הבנק המרכזי היא רכישת של תעודות סל (ETF) על המדד המרכזי – הניקיי . שיטה זו החלה ב-2010 במסגרת תוכנית ההקלה המוניטארית שהכריזה עליה הבנק, ומטרתה להניע חזרה את האינפלציה במדינה, ומאז היקף השיטה עולה בהתמדה. בחודש יולי האחרון , הודיע הבנק כי הוא מרחיב את רכישות הסל ל-6 טריליון יין בשנה (53.9 מיליארד דולר). באופן כללי, רכישות סל מוצרים אלה מתרחשות כאשר השוק הכולל יורד (המושג "buy the dip" שמוכר לסוחרים בוול סטריט נובע כנראה מהעובדה שהבנק קונה בעיקר בימי ירידות)
הנתון המדהים הוא כי הבנק המרכזי שולט היום בכ-75%!! משוק תעודות הסל במדינה (במדינה שהיא הכלכלה ה-3 בגדולה בעולם). למעשה כל תנודה במדדים במדינה (שמשפיעים על שאר השווקים) תלויה בבנק המרכזי עתה.
<madness pic.twitter.com/OuZO2gXeSs
— The Big Shorts trade (@amital13) 13 בספטמבר 2017
הבנק המרכזי הפך להיות בעל המניות הרביעי בגודלו בשוק ברבע מהחברות הרשומות ביפן. הבנק מחזיק ב-5% או יותר ב-83 חברות, ו-10% או יותר ב-14 חברות. בחברת Uniqlo operator Fast Retailing, מענקיות המזון במדינה הבנק מחזיק בכ-15%.
למרות הזרמת הכספים האדירה בשנים האחרונות, הבנק נכשל ב-3 השנים האחרונות האחרונות להגיע ליעד האינפלציה במדינה, והגורמים לכך הם בעיקר דומגרפים, אך בכירים בבנק עדיין מאמינים כי התהליך ישתלם לבסוף, בינתיים התמיכה בשווקים נמשכת.
האינפלציה ביפן בעשור האחרון, תוכל לחזור לרמה של 2%?
— The Big Shorts trade (@amital13) 13 באוקטובר 2017<
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
6.הבנקים המרכזיים מווסתים ומריצים שוקי הון-להצלת הבנקי-כותבי תרחישים 13/10/2017 15:35הגב לתגובה זו1 0ההצגה של ההונאה הגדולה בהיסטוריה מזה שנים שאנו כותבים על וויסות שוקי ההון עי הבנקים המרכזיים שימו לב- הבנק השוויצרי- קנה מעל 60 מליארד דולר בשוווקים גם בנק ישראל קנה ומושקע בנייקי ובארהב כל הרצה מגיע לקיצה ראו הרצת המניות הבנקאיות- הציבור שילם ומשלםסגור
-
5.מה המסקנה (ל"ת)נן 13/10/2017 11:50הגב לתגובה זו0 0סגור
-
4.להלן "שוק משוכלל" !!! ביזיון.... (ל"ת)אודי 13/10/2017 11:15הגב לתגובה זו3 0סגור
-
3.כמה קול שבועי 50 יהיה שווה ביום ראשון? (ל"ת)המתחזה 13/10/2017 10:41הגב לתגובה זו2 2סגור
-
2.בנקים מרכזייםיוסי ישראל 13/10/2017 10:01הגב לתגובה זו4 4ובכן כידוע לכולם הקפיטחליזם מת ללא התערבות המדינות המצב היה אפילו גרוע יותר שימו לב ההגדרה של שוק היא מקום מפגש של קונה ומוכר מרצון הדגש הוא על מרצון בנקים מרכזיים קנו וימשיכו לקנות מחוסר ברירה המצב הוא כל כך חמור שהם ימשיכו לעשות זאת עד ש.... תארו לעצמכם מטאור ענק שפוגע בכדור הארץ כמה נזק זה יעשה ובכן פחות מהנזק הצפוי לנו במקרה של כשלון נעשה פה ניסוי שלא היה כמותו לייצר יש מאין ממש כמו בורא עולם הסוף יראה כך תוהו ובוהו וחושך על פני תהום תהנו כל עוד זה נמשךסגור
- טען עוד
-
1.שהפלוג תלמד קצת יפנית!! הגיע הזמן לבטל מיסים!אבשלום 13/10/2017 09:56הגב לתגובה זו7 2השווקים המודרנים נתמכים,בצדק, ע"י משלם המיסים היפני. בקופת האוצר טריליוני יינים. אך טבעי לשרוף הכסף במדדים שרק עולים ןמייצרים מצב רוח טוב!!!! הפלוג: תתחלי להזיז את עצמך!!סגור