השבוע בשווקים: 3 אירועים דרמטיים שיתנו את הטון

מפגש פסגה היסטורי, העלאת ריבית בארה"ב והודעת הבנק המרכזי של אירופה שעשוייה להזניק את התשואות במדינות האיחוד
 | 
telegram

שבוע המסחר בבורסות וול סטריט צפוי להיפתח היום (ב') על רקע שלל אירועים שיתנו את הטון להמשך.

האירוע הראשון: מפגש פסגה היסטורי בין נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לבין שליט צפון קוריאה קים ג'ון און. השניים הגיעו לסינגפור לקראת הפגישה מחר. הנשיא האמריקאי הכין מבעוד מועד את הקרקע ואמר כי מדובר רק בהתחלה של תהליך, ובשבוע החולף אמר כי מהדקה הראשונה הוא יבין האם פניו של השליט מצפון קוריאה מופנות לשלום ולא מדובר בעוד תרגיל.

האירוע השני: הודעת הריבית של הבנק הפדרלי בארה"ב ביום רביעי הקרוב. לפי התחזיות, הפד' צפוי להעלות את הריבית ב-25 נ"ב נוספות לרמה שבין 1.75% עד 2%. לצד זאת, נזכיר כי הפד' ממשיך בצמצום המאזן מעניין יהיה לראות את נוסח ההודעה של הפד', האם תיוותר דלת פתוחה לגמישות במדיניות המוניטרית בהמשך השנה. עיני המשקיעים נשואות לתוואי העלאות הריבית שהפד' צפוי לספק, ורק נזכיר כי בשוק מצפים ל-3 העלות ריבית השנה. דבר נוסף שעשוי לרכז עניין הנו התייחסות חברי הפד' לעלייה בסביבת האינפלציה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

דודי רזניק, לאומי שוקי הון: "לאחרונה נראה על פי טון דברי חברי הפד' כי הסובלנות לעלייה זמנית בסביבת האינפלציה צפויה להיות גבוהה ונדמה כי יידרשו שינויים מהותיים בתנאים הכלכליים על מנת שהפד' יעלה את הריבית 4 פעמים השנה. הודעת הריבית השבוע צפויה לפזר מעט מהערפל לגבי סוגיה זו כאשר כרגע לפחות נראה כי בתרחיש המרכזי יסתפק הפד' בעוד  העלאות ריבית השנה ו-3 בסך הכל".

האירוע השלישי: הבנק המרכזי של אירופה (ECB) צפוי להכריז ביום חמישי על גובה הריבית כאשר עיקר תשומת הלב תופנה לעדכון בעניין תכנית התמריצים של הבנק המרכזי. הודעת ה-ECB עשויה לכלול מועד לסיום התכנית, מה שעשוי להביא לעלייה בתשואות האג"ח של מדינות גוש האירופי.

אורי גרינפלד, פסגות: "החלטת ה-ECB מעניינת הרבה יותר מהחלטת הפד' ולו רק בגלל שבהחלטה זו הבנק המרכזי צפוי להציג את אסטרטגיית היציאה שלו מהמדיניות המוניטרית האולטרה-מרחיבה של השנים האחרונות, ולציין באופן ספציפי מתי תסתיים תכנית ההרחבה הכמותית. בניגוד לארה"ב, בגוש האירו הנתונים הכלכליים לא בהכרח מלמדים על איזשהו צורך להתחיל לצמצם את המדיניות המוניטרית. אינפלציית הליבה עדיין מאוד נמוכה (1.1%), הנתונים השוטפים מלמדים על האטה מסוימת בקצב הצמיחה והסיכונים הפוליטיים ממשיכים להיות גבוהים כאשר באיטליה ובספרד עומדות הממשלות להפסיק את המדיניות השמרנית של השנים האחרונות וליישם מדיניות מרחיבה שעלולה להוביל לעליית תשואות".

דבר נוסף שעשוי להשפיע על השווקים נוגע למלחמת הסחר. נזכיר כי בתום פסגת המדינות המתועשות (G7) בסוף השבוע האחרון, הנשיא האמריקאי טראמפ שיגר ציוץ שמאיים בהטלת מכסים ובכך סתם את הגולל על ההסכמות שהושגו בפסגה. (לכתבה המלאה)

ביום המסחר האחרון בוול סטריט המדדים נסגרו בטריטוריה הירוקה, כאשר מדד דאו ג'ונס טיפס 0.3%, מדד הנאסד"ק עלה 0.14% ומדד S&P 500 עלה 0.3% וסיכם את השבוע בעלייה של 1.6%.

הדרמה בשווקים המתעוררים צפויה לרכז עניין גם השבוע. אחרי ארגטינה וטורקיה, ברזיל חוותה בימים האחרונים וזאת למרות מספר התערבויות של הבנק המרכזי במדינה. הדרמה משווקים המתעוררים מגיע על רקע בריחת ההון מהמדינות החלשות ברקע להפחתת המאזן של הפד', שירד בחודשים האחרונים בקרוב ל-200 מיליארד דולר. נזכיר כי לקראת ספטמבר הפד' צופה כי הוא יצמצם כ-50 מיליארד ממאזנו בכל חודש.

מאקרו
ביום שלישי השבוע יתפרסם בארה"ב מדד המחירים לצרכן לחודש מאי. הצפי של האנליסטים בשוק הוא להאצה קלה ברמת אינפלציית הליבה מ-2.1% באפריל ל-2.2% (בחישוב שנתי). 

באותו היום יפורסם בגרמניה מדד הסנטימנט הכללי של ZEW לחודש יוני. הצפי הוא לקריה של מינוס 14.6 נק' לעומת ירידה של 8.2 נקודות במאי. סביר כי ההתבטאויות של טראמפ לגבי תעשיית הרכב האירופית נתנה את אותותיה לגבי הנתון החלש. 

ביום חמישי יפורסמו נתוני הייצור התעשייתי של סין לחודש מאי.

ביום שישי הבנק המרכזי ביפן יכריז על גובה הריבית כאשר לפי הציפיות אין שינוי, והריבית תיוותר על מינוס 0.1%. הבנק המרכזי יקיים מסיבת עיתונאים לאחר פרסום ההודעה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות