הזווית הבריטית של מלחמת הסחר, מה יהיה עם וואווי?

ביקור המדינה הראשון טראמפ בבריטניה מגיע עם האפשרות לסחרור דיפלומטי, לאור חילוקי הדעות בינו לבין המפלגה השמרנית לגבי ההתנהלות מול החברה הסינית
 | 
telegram
(1)

ביקור המדינה הראשון של נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, בבריטניה מגיע עם האפשרות לסחרור דיפלומטי, וזאת לאור חילוקי הדעות בינו לבין מנהיגות המפלגה השמרנית לגבי ההתנהלות מול חברת וואווי הסינית.

הגברת הראשונה של ארצות הברית, מלניה טראמפ, והנשיא הגיעו לבריטניה לביקור של שלושה ימים היום בבוקר, אשר יכלול בין היתר ארוחת צהריים פרטית וארוחת ערב חגיגית בארמון בקינגהאם עם המלכה אליזבת השנייה, תה עם הנסיך צ'ארלס וביקור במנזר ווסטמינסטר.

הביקור מגיע בזמן שהסדקים מתחילים להופיע ביחסים הטראנס-אטלנטיים, כאשר אנליסטים פוליטיים מודאגים כי סגנון המנהיגות ה"אימפולסיבי" של טראמפ עלול להחריף את המצב בימים הקרובים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"הייתי אומר שהיחסים בין ארה"ב ובריטניה הם בהחלט על קרקע רעועה", אמר קיילין בירץ', כלכלן עולמי ביחידת המודיעין של האקונומיסט.

סכסוכי הסחר עם מדינות ברחבי העולם מדגימים את גישתו של הנשיא האמריקאי "America First" לשותפויות דו-צדדיות, אמר בירץ', לפני שהוסיף כי הגישה הלוחמנית שלו לבעלי ברית מערביים מסורתיים, מהווה "שינוי יסודי" במדיניות החוץ של ארה"ב.

נציין כי ארצות הברית ובריטניה מתגאות מזה זמן רב בקשר התרבותי, הפוליטי והמסחרי השורר ביניהם, שנקרא גם "היחסים המיוחדים". הביטוי היה בשימוש לראשונה בשנת 1946 על ידי ראש הממשלה דאז, וינסטון צ'רצ'יל, כאשר ארה"ב ובריטניה גברו על נזקי מלחמת העולם השנייה.

היחסים מאז מסומנים בקשרים מסחריים ותרבותיים מתמשכים, בסיוע השפה המשותפת ונכונות להצטרף לפעולות צבאיות, כגון המאבק האחרון בו נטלו חלק שתי המדינות נגד דאע"ש בסוריה ובעיראק.

אבל עם טראמפ בבית הלבן, החוקים הקונבנציונליים של הדיפלומטיה נקרעו והדינמיקה בין ארה"ב לבין בריטניה ושאר העולם משתנה. האם "הקשר המיוחד" יכול לשרוד? כרגע זה נראה יותר ויותר לא ברור.

"הדבר החשוב להבין הוא שה'יחסים המיוחדים' הם לא בין הנשיא וראש ממשלת בריטניה" אמר ג'ייקוב פראקילס, ראש המשלחת האמריקאית בלונדון. "ואחרי שמבינים את זה, ישנם לא מעט נושאים שמהווים סיכון אמיתי לטיב היחסים האלה בין המדינות". אחד הנושאים האלו וה"חשוב ביותר" לדבריו של פראקילס הוא המחלוקת מול ענקית התקשורת הסינית וואווי.

בריטניה הבהירה כבר שתאפשר לוואווי לקחת חלק בבניית רשתות הדור ה-5 במדינה, כאשר רשתות אלה צפויות להביא לאינטרנט מהיר יותר ולשיפור גדול בצורה שבה אנשים מתקשרים על מכשירים אלקטרוניים בסביבתם.

ארה"ב מצידה ביקשה משותפותיה לא להשתמש בציוד של וואווי מכיוון שלטענתה הציוד משמש את הממשל הסיני כאמצעי ריגול. וואווי דחתה את הטענות.

על פי הלך הרוח, נראה כי טראמפ יהיה נחוש בדעתו להבהיר לממשל הבריטי שאם יאפשר שימוש בציוד של וואווי, ארה"ב תגביל את המידע המודיעיני אותו היא חולקת עם בריטניה.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    רק כך העם האמריקני יבין
    חיבים להעיף את טראמפ 03/06/2019 16:04
    הגב לתגובה זו
    0 1
    עם טראמפ אין שום הבדל בין גרמניה הנאצית לבין ארה"ב
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות