ארה"ב נגד ההייטק הסיני: "לא נרשה שמידע ונתונים אמריקאים יגיעו לקומוניסטים"

שר החוץ האמריקאי, מייק פומפאו, אמר כי הצו שהוציא הנשיא טראמפ נגד חברות הסיניות צפוי להתרחב לחברות נוספות בשל החשש כי הסינים ינצלו אותו לרעה
 | 
telegram

הצו הנשיאותי שהוציא דונלד טראמפ נגד הרשתות החברתיות, טיקטוק ווויצ'אט (WeChat), הרשת החברתית הגדולה בסין מבית ענקית הקמעונאות והגיימינג הסינית טנסנט (סימול: TCEHY), הוא רק שלב נוסף במלחמה הכלכלית טכנולוגית שהפכה לגלויה ב-2018, עם תחילת מלחמת הסחר והתעצמה בחודשים האחרונים.

שר החוץ האמריקאי, מייק פומפאו, אמר כי הצו הנשיאותי הוא רחב יותר ממה שמפורסם ונועד למנוע זליגה של דאטה אמריקאית לידי המפלגה הקומוניסטית הסינית. הצו כולל כאמור את חברת האם של טיקטוק, בייטדאנס, שעברה על חוקי הדיווח בארה"ב, בעת כנסיתה לשוק שם.

בסוף השבוע שעבר כתבנו כאן שהמלחמה הכלכלית עם סין הופכת להיות יותר ויותר כוללת, בשל הפיכתו של הנשיא הסיני, שי ג'ינפינג, לדיקטטור בפועל. כתבנו שזו כבר לא כלכלה, שזו אידיאולוגיה, אמש מייק פומפאו אישר זאת לראשונה בקולו.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"ההכרזה של הנשיא (דונלד) טראמפ, אינה נוגעת רק לטיקטוק או לוויצ'אט", אמר פומפאו. "אם תקראו את הצו הנשיאותי, תבינו שהצו הוא רחב יותר מרק 2 החברות הללו. המטרה שלנו היא להיות בטוחים שדאטה אמריקאי לא ייפול לידי יריב כמו המפלגה הקומוניסטית הסינית, שמשתמשת בדאטה על אזרחיה, במה שמהווה את הפרת זכויות האדם הגדולה בהיסטוריה".

מדובר כמובן בהאשמות רשמיות חמורות מאוד נגד הסינים מצד האמריקאים. בעולם הדיפלומטי של פעם, ביקורת ציבורית שכזו הייתה תופסת כותרות משמעותיות יותר ולרוב כלל לא הייתה מושמעת בגלוי, אבל אנחנו לא חיים בעולם של פעם. אנחנו חיים בעולם של טראמפ.

בעולם הזה, טנסנט נתפסת כזרוע של הממשל הסיני, בדיוק כמו שהעולם תופס את גוגל (סימול: GOOG) כזרוע של הממשל האמריקאי – כשבתקופתו של ברק אובמה הוא נפגש מעל 100 פעמים עם הלוביסטית של גוגל לבית הלבן; יותר מכל אישיות אחרת בעולם.

כחלק מהמלחמה הכלכלית והסחר שפתח הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ, חברת הטכנולוגיה הראשונה הסינית שהייתה ראשונה לחטוף הייתה ענקית הטכנולוגיה הסינית Huawei, שגישתה לכל רשתות הדור ה-5 בסלולר נחסמת במדינה מערבית אחר מדינה מערבית. זאת לאחר שהממשל האמריקאי אמר כי החברה תהווה סוס טרויאני בכל מערכת שאליה תהיה חשופה.

נראה שהאמריקאים רציניים יותר ויותר למנוע גישה של חברות טכנולוגיה סיניות למערב, גם בשל רצון להוביל בתחרות הטלקומוניקציה העולמית, אבל גם כי יש שם חוסר אמון בסיסי לכל מהלכי סין בעולם, הכוללים את יוזמת "החגורה והדרך", לרישות מרכז אסיה ואפריקה בכבישים ובאמצעי תחבורה תוצרת סין. גם הניסיון להפוך את היואן למטבע חליפי לדולר מראה כי הסינים מעוניינים להפוך כוח משמעותי הרבה יותר בכלכלה העולמית.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות