ה-FAANG בדרך למטה; מניות טכנולוגיה בשווקים מתפתחים בדרך למעלה

מניות עם אוריינטציה הייטקיסטית עם תחזיות מרשימות בשווקים מתפתחים יכולות להניב אפסייד נאה מאוד, אלה כוללים שמות מוכרים כמו עליבאבא, עוברים דרך ענקית נפט הודית, פינטק בברזיל וחברת תרופות סינית
 | 
telegram

כל ילד היום יכול לדקלם מתוך שינה את השמות של גוגל (GOOG), פייסבוק (FB), אפל (AAPL), נטפליקס (NFLX) ויתר מניות ה-FAANG, שמהוות ביחד 40% ממשקלו של מדד ה-S&P ושוויין המצרפי מוערך בכ-5 טריליון דולר. כמו הילדים המחוברים לטכנולוגיה ולטרנדים העכשוויים, כך גם המשקיעים שנוהרים אחרי המניות הללו, בניסיון לגעת קצת בחלום של החברות שאין להן אף פעם מספיק מנועי צמיחה וגם יכולת בלתי נדלית להכות את התחזיות.

אבל חלומות לחוד ומציאות לחוד. נכון שמרבית ענקיות הטק האמריקאיות המוכרות צפויות להמשיך לשלוט בשוק בעתיד הנראה לעין, אבל כבר עכשיו ניתן לראות את ענני הסערה באופק. כבר בשבוע שעבר הממשל האמריקאי הודיע כי בכוונתו לתבוע את גוגל על שעברה לטענתו על חוקי ההגבלים העסקיים, כששילמה מיליארדים ליצרניות סמארטפונים כדי שאלה יקדמו את מנוע החיפוש של גוגל ושירותיה על הפלטפורמות שלהן על חשבון המתחרים וכדי לחזק את שליטתה בתחום הפרסומות המקוונות.

אמנם פירוק הענקיות לא תקף בצורה שווה לכל מניות ה-FAANG – יש שייפגעו יותר ויש שפחות – אבל לכולם ברור שחלק מהתמחורים קצת מנופחים, כשלדוגמה, לפי הקונצנזוס אפל מתומחרת ביתר וצפויה להניב תשואה של מינוס 11% בתקופה הקרובה. המניה כבר ירדה משוויה ההיסטורי של 2 טריליון דולר והזרוע, כנראה, עוד נטויה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בכל מקרה, הן ברמת הרגולציה וקנסות על סך מיליארדים רבים של דולרים שמושתים על הענקיות והן מבחינת הגדלת היקף המס שהחברות ייאלצו לשלם, הלחץ מאירופה וארה"ב, שני השווקים הכי משמעותיים בעולם שמהווים למעלה מ-10% מאוכלוסיית העולם ושבו ענקיות הטק שולטות ללא עוררין, מתחיל להתגבר.

מתישהו כשאינספור המילים יהפכו לגל של מעשים, כמו במקרה של גוגל, זה צפוי גם לפגוע במניות בטווח הארוך אם יושתו עליהן קנסות, ישונו חוקים של הגבלים עסקיים, או לחילופין חלקן ייאלצו להיפרד מחלק מהפעילות העסקית שלהן שבהן הן בעלות מאפיינים מונופוליסטיים. זה גם ילחץ על המדדים בוול סטריט שעלו חזק בהובלת ענקיות הטכנולוגיה.

בכל מקרה, המצב בשווקים המתפתחים כרגע הוא אמנם לא מזהיר, אבל בשל חולשה צפויה של הדולר, חבילות התמריצים וההתאוששות הגלובלית מהמשבר בשנים הקרובות, אליאנץ, מהמבטחים ויועצי ההשקעות הגדולים באירופה, צופים שהשווקים האלה יהפכו למעניינים למשקיעים בינ"ל רבים בעשור הזה.

עליבאבא מניה יקרה, אבל עדיין מתומחרת בחסר
אז כמו הכותרת של הכתבה, ישנן לא מעט מניות מעניינות בשווקים מתפתחים, שבשל אופי פעילותן, יכולות להניב תשואות יפות והן בעלות תחזיות מרשימות. המניה הראשונה היא מניית עליבאבא (BABA) שנמצאת בשיא של כל הזמנים, מאז החלה להיסחר ב-2014 ומחירה מגרד את ה-310 דולר למניה.

למניה יש עוד אפסייד בשל 2 סיבות מרכזיות. הראשון, זה השימוש ההולך וגובר בשירותי משלוח מקוונים נוכח המגפה – זה טרנד שכנראה יתחזק בשנים הקרובות ובאבא שולטת בלא מעט שווקים מחוץ לארה"ב והיא חזקה גם בארה"ב עצמה.

השני, זו התאוששות הכלכלה הסינית, שם באבא חזקה במיוחד וצפויה להמשיך להציג ביצועים נאים והם אכן ביצועים מרשימים. המניה זינקה ב-270% ב-5 שנים, מרמה של 83.8 דולר למניה ל-309.9 דולר נכון ליום שישי. מתחילת השנה עלתה המניה ב-41% בדיוק. אלה מספרים שקשה להתווכח איתם, במיוחד שלא מדובר במניית חלום, אלא בביזנס שמגלגל עשרות מיליארדים בשנה.

הקונצנזוס לגבי החברה היא שלמרות המחיר הגבוה, המניה עדיין מתומחרת בחסר ויש לה פוטנציאל אפסייד של 39%. החברה גם שולטת ב-50% משוק הענן הסיני, כשהבעלים של עליבאבא, ג'ק מא, חוגג השנה עם הנפקת אנט, שצפויה להיות ההנפקה הפרטית הגדולה אי פעם ובה צפויים לגייס 35 מיליארד דולר.

בנוסף, המכירות של החברה ב-2020 גדלו ב-30% והרווחים הכפילו את עצמם. זאת בהשוואה לאמזון (AMZN) שהמכירות שלה עלו רק ב-20% והרווח הנקי ב-15%. עם זאת, עליבאבא נסחרת לפי מכפיל רווח של 32 ואמזון נסחרת לפי מכפיל של 123.

ריליינס - מנפט וגז לשירותי אינטרנט
המניה השנייה היא של תעשיות ריליינס ההודית (RELIANCE.NS) עם שווי שוק של 193 מיליארד דולר (14.3 טריליון רופי). בתחילת השנה מחיר המניה עמד על 1,510 רופי למניה, בסגירה של שישי מחיר המניה עמד על 2,113 רופי. כלומר זינוק של 40% מתחילת השנה. אגב ב-5 השנים האחרונות המניה קפצה ב-350%.

לטענת טוד מקלון, מנהל שותף בקרן ויליאם בלייר לכלכלות מתפתחות, ריליינס הפכה מקונגלומרט של נפט וגז, לחברת שירותים מקוונים שמשלבת בין הגרסאות הסיניות של ורייזון (VZ), פייסבוק ואמזון. שיתופי הפעולה האלה, שהביאו לה גם חברות מערביות שרוצות להיכנס לשווקים ההודים הגדולים, נתנו לחברה חוסן כלכלי. שלא תטעו, שני שליש מהעסק עדיין מוקדש לתחום האנרגיה, אבל לאט לאט היא משנה כיוון.

"השוק עומד מאחורי המהלך בגלל שהוא כל כך דרמטי וזה כמו לעמוד מאחורי עליבאבא או אמזון -  כלומר קשה לתמחר אותה בלי להסתכל על הטווח הארוך", אמר מקלוד לבארונס.

רפואה סינית: 9,811% תשואה ב-20 שנה
מניה מעניינת נוספת היא של חברת תרופות ג'יאנגסו הנגרואי (600276.SS), שהיא חברת הפארמה הציבורית הגדולה בסין שמתקרבת לשווי של 70 מיליארד דולר (476.8 מיליארד יואן). החברה, כיאה לפריחת הרפואה במגפה, ב-9 החודשים הראשונים עלתה ב-14% בהכנסות, ל-638 מיליון דולר.

ג'יאנגסו גם היא מרוויחה מהמגפה, מאחר והיא מהיצרניות הגדולות בעולם של פפווארין הידרוקלורי, המשמש לטיפול בחולי קורונה קשים. לפני המגפה מדובר היה בשוק אזוטרי למדי, אבל כל תחזיות הצמיחה של השוק עודכנו כלפי מעלה, ככה שיש לא מעט אפסייד.

החברה הפכה לציבורית באוקטובר 2000, במחיר של 0.89 יואן. היום המניה שווה 89.2 יואן. כלומר עלייה של 4,811% ב-20 שנה. מרשים. אגב, בראשון לדצמבר 2018, מחיר המניה עמד על למעלה מ-43 יואן, כך שרק בשנתיים האחרונות היא יותר מהכפילה את שוויה.

שוק המסחר המקוון והפינטק הברזילאי צומח
המניה האחרונה היא של חברת מרקאדו ליברה (MELI), שמהווה פלטפורמה למסחר מקוון באמריקה הלטינית. החברה היא סוג של איביי לטיני, שגם מהווה פלטפורמה של פינטק להלוואות וניהול נכסים  לשוק הזה.

כמו מרבית הסקטור הטכנולוגי, MELI פורחת במגפה. מתחילת השנה המניה יותר מהכפילה את שוויה מרמה של 625 דולר בינואר, ל-1,316 דולר נכון לסגירה של יום שישי האחרון. לחברה שווי שוק של למעלה מ-65 מיליארד דולר.

אגב לפי הקונצנזוס, החברה צפויה להכניס השנה 3.5 מיליארד דולר, כשבשנה הבאה ההכנסות צפויות לקפוץ ל-4.8 מיליארד. כלומר עלייה של 36%. בדוחות למחצית 2020, החברה היכתה את הקונצנזוס ברווח למניה. מה זה היכתה, ברמה של טסלה. אז האנליסטים צפו לרווח של 0.09 דולר למניה (EPS), בפועל הרווח למניה עמד על 1.11 דולר – פער של למעלה מ-1,130%.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות