"העליות בתשואות פדיון האג"ח הממשלתי האמריקאי הן מסיבות טובות"
זה לא סוד ששוק המניות בוול סטריט עבר שבועיים של תיקונים. למרות שהתיקון כבר היה מתבקש עוד לפני כן, אחת הסיבות המרכזיות היו העליות בתשואות האג"ח ל-10 שנים של משרד האוצר האמריקאי, שביום חמישי האחרון הגיעו לשיא שנתי של 1.5%.
הסיבה לכך הייתה ציפייה של השוק כי למרות תחזיות הפד', האינפלציה תעקוף את היעד שהוגדר ל-2%, כשבתמורה – למרות הכחשות נמרצות – הפד' יעלה את הריבית, מה שאמור להשפיע לאורכו ולרוחבו של הגלובוס, בשל העובדה שהאג"ח האמריקאי ל-10 שנים הוא הבנצ'מארק העולמי לכל החוב המאוג"ח. עליית הריבית משמעותה שכל החובות שנטלו ממשלות העולם והתאגידים בשנה האחרונה בריבית אפסית, יהפכו ליקרים יותר ויפגעו בצמיחה.
בבנק השוויצרי, יוליוס בר, לא מודאגים. בסקירת שוק שפרסם ראש מחלקת ההשקעות בבנק, איב בונזון, הוא אומר שהמצב הפיננסי של משקי הבית בארה"ב מעודד ומוריד את הסכנה לאינפלציה.
"אנו מעריכים כי הפד' רואה פחות דחיפות בשמירה על תשואות האג"ח, ככל שהצמיחה אמורה לנצח את התחזיות. עם זאת, אירועי יום חמישי האחרון הותירו טעם מעט מר, לאור העובדה שהיה ביקוש נמוך במיוחד לאג"ח 7 שנים שפרסם משרד האוצר האמריקאי", כתב בונזון.
"אנחנו שותפים לאמון של הפד' שהעלייה הזמנית בתשואות לא תפגע בהתאוששות הכלכלית, בהתבסס על חסכונות יתר אצל משקי הבית האמריקאים, שיכולים להגיע עד ל-15% מהתמ"ג האמריקאי", המשיך.
"לפיכך, לדעתנו אין סיבה לתת משקל מיוחד לזינוק בתשואות שחל בשבוע שעבר, מאחר ונתוני האינפלציה מעוותים קשות על ידי גורמים מחזוריים", הוסיף.
להערכתו של בונזון, מדד המומנטום האמריקאים, שלמעלה מ-40% ממנו מורכב מחברות הטכנולוגיה האמריקאיות, צפוי לעבור שינוי בחודש הקרוב, כשסקטורי הפיננסים והנפט המתאוששים, יוסיפו למומנטום ויגרמו למשקיעים לבצע שינויים בפורטפוליו.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה