ארה"ב ממשיכה בלחץ: "סין לא עומדת בהסכם הסחר"

לפי הדיווחים בארה"ב, נציגת הסחר של הממשל האמריקאי לסין, קתרין טאי, שצפויה לשאת היום נאום, תגנה את סין על המשך "פרקטיקות סחר לא הוגנות" וללחוץ על יישום השלב הראשון שנחתם בין המדינות
 | 
telegram

בינואר אשתקד, בדיוק כשהמילה "קורונה" החלה תופסת מקום נרחב ביותר בתודעה הציבורית, ארה"ב וסין, שתי המעצמות הגדולות והחזקות בעולם, חתמו על השלב הראשון של הסכם סחר חדש ביניהן. זאת אחרי שבקיץ 2018, הנשיא הקודם, דונלד טראמפ, פתח במה שכינה "מלחמת סחר" והשית מכסים על מוצרים סיניים. המתיחות בין המעצמות גברה וגברה, כשהשלב הראשון בהסכם, נתן לשוק תקווה להורדת המתחים שהצטברו. אבל אז פרצה הקורונה, סין נכנסה לסגר, אחריה ארה"ב ויתר העולם וההסכם ההוא קצת התנדף מהתודעה הציבורית, כמו גם העובדה שסין הודיעה שתתקשה לעמוד ביעדיו בשל המגפה.

אבל הממשל בארה"ב לא שכח. אפילו לא רגע. ואם היו כאלה שסברו שהנשיא החדש ג'ו ביידן יהיה פתוח יותר לסינים ויוריד את הלחץ – אז הוא שגה. כיום אין פער משמעותי בין המדיניות שהכתיב הנשיא הקודם דונלג טראמפ, לבין המדיניות של ג'ו ביידן. להפך, במובנים מסוימים ביידן אפילו קשוח יותר. הוא פשוט לא עושה את זה בטוויטר (TWTR). אבל בזמנו היחסית קצר, ביידן כבר ארגן תחתיו קבוצה של מדינות שקראו לסין לחדול מפעילות סייבר ולאחרונה חתם על הסכם עם אוסטרליה ובריטניה, שבו שלושת המדינות יצרו את הסכם Aukus, כשחלק מאותו הסכם ארה"ב תספק לאוסטרליה 8 צוללות בהנעה גרעינית. בנוסף, ביידן חתם עם אוסטרליה, יפן והודו על הסכם הידוע בתורה הרביעייה (Quad), שבה ארבעת המדינות יעלו את רמת התיאום הביטחוני ביניהן. אמנם המילה סין לא מוזכרת פעם אחת בכל ההסכמים האחרונים שחתם, מה שמאחד בין חברות ה-Quad הוא הפחד המשותף מהדרקון האדום.

היום, נציגת הסחר של ארה"ב לסין, קתרין טאי, צפויה לשאת נאום, כשלפי הדיווחים בארה"ב, היא עומדת להאשים את סין באי עמידה בהסכמם שנחתם אשתקד ובהמשך שימוש בפרקטיקות פסולות בסחר בין המדינות. "סין קיבלה על עצמה התחייבויות, שאמורות להועיל לחלק מהתעשיות האמריקאיות, כולל חקלאות, ועלינו לאכוף את ההסכם", צפויה טאי לומר, לפי חלק מנאומה ש"דלף" לעיתונות.  

כותרת ראשית

- כל הכותרות

חלק ניכר מהשוק, במיוחד זה המושקע בשווקים של מזרח אסיה, ממתין בציפייה לנאום, שאמור לייצר את קו המדיניות הרשמי של הסחר בין המדינות בכהונה הנוכחית של ביידן.

טאי גם צפויה לומר כי לארה"ב "יש חששות רציניות לגבי פרקטיקות של התערבות המדינה ומדיניות שאינה קשורה לשווקים ולעמוד בהתחייבויותיה. בזמן שנאכוף את ההסכם, נעלה בפני בייג'ינג את הטענות שלנו".

עם זאת, בממשל האמריקאי שוקלים אם לבטל חלק מהתעריפים שהשית הנשיא טראמפ על חלק מהסקטורים הסיניים, שכרגע מושתים על מרבית המוצרים המגיעים מסין לארה"ב.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות