על נובה ואנקוסיס: עסקה קטנה - פוטנציאל גדול
חברת בקרת ייצור השבבים נובה +0.09% נובה 66,000 +0.09% בסיס:65,940 פתיחה:64,410 גבוה:66,510 נמוך:63,800 תמורה:99,654,892 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: הישראלית קפצה שלשום בוול סטריט ב-6%. מי שהייתה שווה קודם לכן 3.7 מיליארד דולר, דיווחה על עסקה של 100 מיליון דולר, וקיבלה תוספת של 220 מיליון דולר לשווי. המשקיעים הבינו – זוהי הצפת הערך המסתמנת בעסקה, ואת הסכום הזה מיהרו "להדביק" לשווי הקודם. פרונט-אנד, בק-אנד – כמידת הטכניות של המונחים האלה כך נדמה גודל הפוטנציאל. עתה סמנכ"ל הכספים של החברה, דרור דוד מתראיין לביזפורטל ומוריד את המונחים לקרקע, כשהוא מתאר תוספת של עשרות מיליוני דולרים למכירות השנתיות, והשפעה חיובית על הרווח למניה Non-GAAP כבר בשנה הראשונה להשלמת העסקה.
עוד לפני הדברים, קצת על המתמטיקה: השוק נתן מכפיל 8 לנובה על מכירות חזויות של כ-470 מיליון דולר בשנה הבאה. דוד יסביר לנו עוד רגע שאנקוסיס אותה קנו מכרה ב-30 מיליון דולר בשנה האחרונה. אם נחיל את אותו מכפיל עליה ונניח שתחת הבית החדש המכירות תצמחנה ל-40 מיליון, אזי שהמכפיל אמור לשקף הכנסות בעתיד של כ-320 מיליון דולר. מכך הפחיתו את סכום הרכישה, מאה מיליון דולר – והרי לכם הצפה בסך 220 מיליון דולר. היא כאמור התוספת לשווי אתמול.
מנגד, קיימת האפשרות כי המכפיל שנתנו המשקיעים לנובה מראש הניח מיזוג, שכן בחברה אמרו כי 300-350 מיליון דולר שבקופה יוקצו למטרה זאת. ואולם, המשקיעים לא ידעו שנובה תקנה חברה צומחת ורווחית – כפי שקרה בסוף. בצד הדברים מעניין להזכיר כי היום במונחי שווי שוק החברה נמצאת במקום ה-15 בבורסת תל אביב, בעוד לפני שש שנים לא נכללה אפילו ב-120 החברות הגדולות כאן.
"הרכישה הקודמת שלנו הייתה ב-2015 ובסכום של 50 מיליון דולר. תחום הסמיקונדקטור אינו כזה שמתאפיין ברכישות סדרתיות מדי רבעון או שנה", כך מזכיר דוד, בפתח הראיון. "הפיתוחים של נובה משמשים כיום בעיקר את שלב הפרונט-אנד בהליך ייצוב השבבים. שבבים 'נבנים' כידוע על גבי פרוסות סיליקון, והפרונט-אנד הוא החלק בתהליך שבו לוקחים את הסיליקון ומרכיבים עליו את הצ'יפים", הוא מפרט.
"אנקוסיס אותה רכשנו פועלת בתחום הבק-אנד – שהוא החיתוך של הסיליקון עם הצ'יפים, אריזתם והוספה של רכיבים נוספים. בעוד שאצלנו הרוכב המכריע של המכירות הוא בפרונט-אנד, באנקוסיס רק לאחרונה התחילו למכור במקטע זה, ואצלם הרוב הוא הבק-אנד. השילוב איתם יאפשר לנו את הגישה ללקוחות שלה, ונצטרך לבחון אילו מוצרים וטכנולוגיות בדיוק נציע להם".
יש לקוחות שצריכים גם טכנולוגיות לפרונט-אנד וגם לבק-אנד? כלומר, תוכלו להרחיב את סל השירותים לכל לקוח ולקוח קיים של נובה?
"עד לפני 5-7 שנים לא היו כאלה והייתה הפרדה. היום גם לקוחות פורנט אנד שלנו כמו TSMC , אינטל ומיקרון פעילים בפאבים (מתקני יצור שבבים – א.פ) שלהם גם במקטע הבק אנד ברף הגבוה. אבל אלה אולי חמישה לקוחות מתוך הלקוחות שלנו. התהליך הזה מכונה Advanced Packaging".
ואם לצלול לרמה הטכנית, במה מדובר?
"אז יש מקרים בהם אריזת הצ'יפ פשוטה מאד, אך במקרים אחרים היא מורכבת – למשל כשמחברים מצלמה לצ'יפ, מחברים צ'יפ לוגיק לצ'יפ זיכרון. את זה עושים כדי לייצר יותר פרפורמנס מהצ'יפים מאשר במצב הרגיל שלהם. חיבור כזה יכול להפחית את צריכת החשמל ולשפר ביצועים. החיבור חוסך חיבור ארוכים דרך לוחות PCB (אותם משטחים בגוון ירוק עליהם מורכבים צ'יפים – א.פ). לקוחות הפרונט אנד התחילו כאמור לעסוק בזה בעצמם".
אז אתה אומר שיש לקוחות פרונט אנד ספורים שאפשר למכור להם טכנולוגיות לבק אנד. מה לגבי ההיפך? תוכלו למכור ללקוחות אנקוסיס את פתרונות הפרונט אנד שלכם?
"לא. אין לקוחות שצריכים פתרונות פרונט אנד שאנחנו עוד לא מוכרים להם".
מה עוד תוכל לספר על החברה? כבר יש לה מכירות? היא רווחית? צומחת?
"היא התחילה מכירות לפני כמה שנים, היא צומחת מהר יותר מהשוק וכבר הגיעה לרווחית – לכן אנחנו צופים שכבר בשנה הבאה היה ותושלם העסקה נציג תוספת לרווח Non-GAAP למניה".
מה מבין השווקים הוא הגדול יותר?
"השוק של הפרונט אנד בהגדרה גדול יותר - באזור 1.3 מיליארד דולר בשנה. שוק הבק אנד בפוטנציאל הוא 200 מיליון דולר בשנה כיום ותוך 3-4 שנים עתיד לצמוח ל-300 מיליון דולר".
כלומר צמיחה של 100 מיליון דולר תוך ארבע שנים. ואתם קניתם רק את אחת החברות בתחום הזה – מה אנחנו יכולים להניח על התוספת למכירות?
"הרכישה בוצעה במכפיל 3 על הכנסות. כלומר היקף המכירות הוא כ-30 מיליון דולר בשנה האחרונה. כאמור אנחנו מאמינים ששיעורי הצמיחה יהיו מעבר לשוק ואם נצליח להאיץ עוד את המכירות הודות לחיבור איתנו הדבר יביא לתרומה משמעותית למכירות של נובה. אם היום נובה מוכרת ב-400 מיליון דולר בשנה, אז גם 30 מיליון דולר שהופכים ל-50 או 60 הם תוספת יפה".
ומכך מה אנחנו למדים על הנתח שלה בשוק הבק-אנד?
"אנקוסיס היא מובילת שוק עם נתח של יותר מ-50%. יש שתי מתחרות עיקריות, האחת בארצות הברית והשנייה ביפן".
מה בעניין העובדים שלה? אתם קונים פה גם טכנולוגיה וגם צוות?
"זו חברה עם מעל 100 עובדים, רובם ממוקמים בשטוטגרט שבגרמניה והכוונה של נובה היא להגדיל את אנקוסיס, להשקיע בטכנולוגיה ולהצמיח אותה. בכח האדם לא נבצע תהליכי התייעלות. המקום לסינרגיה הוא אולי במובן הזה שאם שתי החברה מחזיקות למשל משרד בטאיוואן או קוריאה ניתן להתייעל".
עוד קודם לרכישה, לפני מספר חודשים הצבתם יעד של הכנסות אורגניות בסך חצי מיליארד דולר עד 2024. האיחוד של תוצאות אנקוסיס יכנס בתוך ההגדרה "אורגני" בהמשך. מה לגבי היעד?
"אפשר להניח שבשנה הקרובה נצא בהכרזה של תכנית עם יעדים מעודכנים".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.נובהלמה המניה יורדת , אם הכל דבש? 21/11/2021 20:55הגב לתגובה זו0 0למה המניה יורדת , אם הכל דבש?סגור
-
3.מכפיל רווח ? הון עצמידויד 20/11/2021 19:13הגב לתגובה זו0 0יש כמה מונחים ארכאיים שנח להתעלם מהם , רווחיות אמיתית תזרימית , מכפיל הרווח הנקי ברבעון / בשנה , חלומות פז ,בסוף הכל חוזר לקרקע המציאותסגור
-
2.2009. נובה=1.50 דולרנתי 19/11/2021 21:22הגב לתגובה זו2 0את תשומת הלב קיבלתי פה בביזפורטל. ומאז, הכל היסטוריה. " שימו לב לחברה הקטנה שעברה מהפסד לרווח" זו היתה הכותרת.סגור
-
1.למה לא מחלקים דיווידנטים ?דניאל 19/11/2021 19:03הגב לתגובה זו1 0למה לא מחלקים דיבדנטיםסגור
-
דבידנדים.מאיר 20/11/2021 20:01הגב לתגובה זו0 0תבדוק מי החברות שנותנות דיבידנד ותבין.סגור