מדוע מניית אפל המשיכה לעלות בזמן שכל השוק ירד?
מדוע אם כן החברה מצליחה להמשיך ולעלות, בזמן שכל חברותיה למדד מתנסות בצניחה חופשית? מספר אנליסטים וסוחרים הציעו הסברים וביניהם הביקוש הגובר למוצריה של החברה.
מפת החום בסוף המסחר אמש:
מקור: אתר FINVIZ
נתונים חדשים, מראים כי אפל נהנית מביקוש אדיר למוצר החדש אייפון 13, בעיקר בסין. מחקר של האקדמיה למחקר ולטכנולוגיית תקשורת של סין הראה כי מכירות המכשירים החכמים במדינה עלו המהלך חודש אוקטובר ב-57%, כשאפל רושמת מכירות שיא של כמעט 11 מיליון יחידות של המכשיר מאז ספטמבר.
דן אייבס, אנליסט של חברת וודבוש הציג כי הביקוש למוצריה של אפל בתקופת חג ההודיה האמריקאי היה איתן ויציב, מוצרי אפל נהפכו למתנה קלאסית של תקופת החגים בארה"ב. בנוסף, הביע דעתו כי "משקיעים רואים את מניית אפל כשמיכה בטוחה ומחממת בתקופה הסוערת בשוק." קולות נוספים תומכים באייבס, בטענה שיש אופוריה לגבי הביקוש למוצרי אפל וכי זמני שילוח המוצרים יורדים.
רבעון שלישי - מתחת לצפי אנליסטים
לפני כחודש פרסמה החברה את תוצאותיה לרבעון השלישי של 2021 בהם פספסה בשורה העליונה, עם הכנסות של 83.4 מיליארד דולר, בעוד האנליסטים צפו לה הכנסות של 84.85 מיליארד דולר - אך עדיין מדובר עלייה של 29% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. הרווח למניה עמד על 1.24 דולר, זהה לקונצנזוס האנליסטים. על פי מנכ"ל החברה, טים קוק, החברה נפגעה מבעיות בשרשרת האספקה שפגעו לה ב-6 מיליארד דולר מההכנסות ברבעון הנוכחי.
בתוך כך, לפני כשבועיים דווח כי ענקית הטכנולוגיה מאיצה את העבודה שלה בתחום הרכב, ומכוונת לייצור רכב חשמלי אוטונומי לחלוטין, כך עולה מדיווח באתר בלומברג. החברה, ממקדת מחדש את הפרויקט סביב פיתוח יכולות נהיגה עצמית מלאה. הדיווח עורר שיח רב סביב החברה הביא לעלייה של כ-2.5% במחיר המנייה.
על פי הדיווח, במשך השנים האחרונות, צוות של החברה חקר שני מסלולים בו-זמנית: יצירת דגם עם יכולות נהיגה עצמית מוגבלות המתמקדות בהיגוי ותאוצה - בדומה להרבה מכוניות עכשוויות - או לחלופין פיתוח גרסה עם יכולת נהיגה עצמית מלאה, אשר לא דורשת התערבות אנושית.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה