ארצות הברית ובריטניה מאיימות על רוסיה, האם פוטין מתרשם?

במהלך סוף השבוע האשימה בריטניה את רוסיה בכוונות למינוי "שליט בובה" באוקראינה וסגן ראש הממשלה אף איים בסנקציות כלכליות; ביום ראשון הצטרף שר החוץ האמריקאי אנטוני בלינקן לאיומים בתגובה "חמורה" לפלישה אפשרית של רוסיה לאוקראינה
 | 
telegram
(1)

משרד החוץ הבריטי האשים ביום שבת האחרון את רוסיה שהיא מנסה להשתלט על אוקראינה על ידי מינוי מושל פרו רוסי בכוח, ושהמודיעין הרוסי כבר בקשר עם כמה מנהיגי עבר אוקראינים כחלק מתוכנית הפלישה. הברטים סרבו למסור מהן המקורות להאשמה זו, אך טענו שהן מתבססות על מידע מודיעני אמין.

הרוסים הכחישו את הידיעה וטענו שזו "דיסאינפורמציה" מצד הבריטים והאשימו את הבריטים ואת ברית ננאט"ו בהסלמת המתח. סגן ראש ממשלת בריטניה דומיניק ראב איים שאם רוסיה תציב "שליט בובה" באוקראינה היא תעמוד בפני סנקציות כלכליות חמורות. 

על פי משרד החוץ הבריטי רוסיה שקלה את הצבתו של יאבן מוראייב, עורך דין אוקראיני, כמועמד פוטנציאלי להנהגה פרו רוסית על אוקראינה. מוראייב הוא פוליטקאי פרו-רוסי שמתנגד להשתלבות אוקראינה במערב. בסקרים שפורסמו באוקראינה הוא ממוקם שביעי מבין המתמודדים על הנשיאות בבחירות הצפויות בשנת 2024 עם 6.3% תמיכה בלבד. מוראייב הכחיש את הידיעה בפוסט בפייסבוק וקרא להפסיק את החלוקה של אוקראינה בין פרו-מערב לפרו-רוסיה.  

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ביום ראשון הצטרף מזכיר המדינה האמריקאי אנטוני בלינקן לאיומים על רוסיה לבל תעז לפלוש לאוקראינה, כאשר הא מציין שכל פלישה אגרסיבית של רוסיה תתקל בתגובה "חמורה". "אם עוד כוח אחד רוסי יכנס לאוקראינה בדרך אגרסיבית זה יהווה גורם לתגובה גורפת, חמורה ומאוחדת ממנו ומאירופה" אמר בלינקן בניסוח שלא מאפשר להבין האם התגובה הזו תהיה צבאית או רק דיפלומטית, אך לפי הצהרות קודמות, בין השאר של סגנית מזכיר המדינה וונדי שרמן התגובה תהיה סנקציות כלכליות שיכוונו למוסדות פיננסים רוסיים והגבלות ייצוא על תעשיות חיוניות לרוסיה. 

"נתנו לרוסיה שתי דרכים. ישנה הדרך של הדיפלומטיה והדיאלוג, אך ישנה גם הדרך של חידוש התקיפה שתוביל לתגובה מאסיבית" אמר בלינקן. הנשיא ביידן שחרר הצהרה דומה ביום שבת לאחר שנפגש עם צוות הביטחון הלאומי כדי לדון באירועים בגבול אוקראינה, זאת לאחר מספר רב של פגישות בין נציגי המערב לרוסיה שעד כה לא הביאו לתוצאות המקוות. 

יש לציין שלא ברור כמה נשיא רוסיה מתרשם מאיומים כלכליים לאחר שהפלישה לקרים לא גרמה לבעיות בקנה מידה משמעותי לרוסיה, וכאשר אירופה תלויה יותר ויותר בחסדי הגז הרוסי. סין מתבוננת בעניין במתרחש ובמהלכי המערב אל מול רוסיה, כשגם הקונפליקט באזור טאיוואן נמצא כעת קרוב לנקודת רתיחה. 

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    פוטין לא מעוניין בעימות חזיתי עם נטו
    לילי 24/01/2022 09:18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    פוטין מעוניין להשאיר את העימות מול ארה"ב (ביידן החלש ) עם התר לפלישה מוגבלת . למעשה יש הבנה שפוטין יכבוש חלק מאוקריינה ולמליך על אוקריינה בובה .
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות